Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. února 2008

Ohlédnutí za základní částí

Většina z nás jistě vzhlíží k bojům v play-off, na které jsme se celých 52. kol těšili. Nelze však opomenout základní část, která nám přinesla mnoho úžasných sportovních zážitků a červenobílé radosti. Druhé místo je skvělá výchozí pozice do závěrečné fáze sezóny. Pojďme se vrátit do minulosti a projít si slávistickou bilanci v základní části z více úhlů pohledu.

Bojovnost a týmový duch

Po loňském 6. místě v základní části a vypadnutí ve čtvrtfinálové sérii s Českými Budějovicemi logicky nevládla spokojenost. Celá sezóna byla jakoby zakletá. Špatný start do ligy, kdy se Slavia potácela na posledním místě tabulky, dokázal pražský klub ještě bodově dohnat, herní pohodu již nikoliv.

Napravení loňského neúspěchu se po letní přípravě od týmu moc neočekávalo. Prohry s průměrnými celky nedopřávaly fanouškům klidného spánku. Vstup do sezóny byl však z říše snů. Slavia přejížděla soupeře za soupeřem a na domácím kluzišti nadělovala velké porce branek. Herní pojetí se vrátilo do mistrovských časů. Kluziště se zmenšilo, hra zrychlila a přitvrdila. Svojí bojovností, obětavostí a herním projevem hráči zahnali zlé jazyky do kouta nejlépe, jak mohli. Do týmu skvěle zapadli noví hráči i mladíci z Havličkova Brodu, kteří při zraněních zacelili místa v kádru více než slušně.

Domácí kulisa

Novou marketingovou strategii klubu, který nasadil moderátora, soutěže o ceny a volné vstupenky, krásné ice princess, zvýhodněné vstupné a spoustu dalších divácky atraktivních záležitostí, podpořili svými výkony i samotní hráči. Z ochozů Sazka Areny tak zmizela divadelní atmosféra. „Kotelníci“ vytvářeli zajímavé choreografie a nové pokřiky. Ve 43. kole zavítal na hokejové derby letošní rekordní počet 12 536 diváků. Všechny čtyři pražská derby byly vůbec nejvíce navštěvovanými zápasy letošní sezóny. Na Slavii do Sazka Areny se letos celkem přišlo podívat 145 145 diváků, což je průměrně 5582 na zápas. Oproti loňským číslům tak přišel nárůst průměrného počtu diváků o 1180 na jeden zápas! Sešívaní přitahovali pozornost i na cizích stadionech, kde se s průměrnou návštěvností 5669 umístili na druhé příčce jen těsně za rivalem Spartou.

Kádr a posily

Tým se v průběhu sezóny trochu měnil. Vždy se ale dokázala najít náhrada jak za zraněné, tak za hráče, kteří přestoupili jinam. Nejcitelnější ztrátou byl jistě Radek Duda, velký srdcař a bojovník, který odešel na zahraniční angažmá. Taskinena vytlačil z pozice dvojky mladík Furch. Největší otazník visel nad obranou, která se ke konci základní části často nevyvarovala zbytečných chyb. Největšími posilami letos jistě byli navrátilci Jakub Klepiš s Janem Novákem. Novák společně s odchovancem Jebavým nahradil Něměčka s Hlavačkou. Velice kladně na sebe upozornili hlavně Sklenář, Holec či Borovanský, kteří vyřešili zdravotní problémy ve slávistických řadách.

Základní část se vydařila. Vrchol je ale teprve za dveřmi. Podporu v hledišti, pevné zdraví a přesnou mušku budou hráči potřebovat ještě více než doposud...

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více