Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.2.2008

Junioři postoupili do dalšího kola!

OF2, čtvrtek 28.2.2008, Slavia - Litvínov
Slavia
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Litvínov

Branky a nahrávky: --- rozhodující nájezd proměnil Jan Česnek. Vyloučení: 4:4 navíc Kubát (LIT) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Počet diváků: 159. Rozhodčí: Fraňo - Bláha, Kostka.

Sestavy

Slavia

Furch (připraven Linhart) - Beránek, Mazanec -A-, Veselý, Horváth, Soldán -A-, Jebavý, Moščic, Sklenář, Růžička, Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik -C-, Krejčí, Freisler, Dudek, Hafenrichter, Vokál, Česnek.

Litvínov

Brzobohatý (připraven Sork) - Stříteský, Lomička -A-, Kubát, Čejka, Gula -A-, Žatecký, Maxa -C-, Fejtl, Andres, Mach, Kalousek, Zima, Biza, Přeučil, Kafa, Češka.

Juniorský tým Slavie dostal do druhého zápasu vyřazovacích bojů tři výrazné posily - Vladimíra Růžičku ml., Jakuba Sklenáře a Jiřího Jebavého, hráče A - týmu. Zápas, který neznal ani po konci prodloužení jediného úspěšného střelce, rozhodly až samostatné nájezdy. Během nich kapituloval domácí Dominik Furch pouze jednou, na druhé straně se za Slavii dvakrát trefil Jan Česnek.

Důležitý zápas v boji o titul pro Slavii začal o něco lépe právě pro ně. Hned ve druhé minutě pěknou střelou postrašil Brzobohatýho domácí obránce Mazanec, který orazítkoval tyč svatyně hostů. Prvních pět minut se domácí drželi často v obranném pásmu hostů, až do šesté minuty, kdy díky vyloučení Růžičky museli hrát spíše obranně. O další slibnou šanci zápasu, tentokrát ale na druhé straně musel v polovině měl hostující Kafan. V polovině úvodní části hry se dostal do brejku proti domácímu brankáři, těsně pronásledován Česnekem, ten se ho pokoušel nedovoleným způsobem zastavit, celou situaci nakonec ale musel řešit Furch. První třetina skončila klidně – 0:0.

Druhá třetina oproti té první nenabídla nic navíc. Dobrý nápad pro domácí v podobě šikovné přihrávky přímo před branku na Růžičku předvedl jeho spoluhráč z Áčka Sklenář, Růžičkovi ale nepřálo štěstí a trefil se pouze do Brzobohatýho. O pár minut později se celá situace opakovala, jen nešťastným střelcem, který nedokázal zvednout puk nad beton hostujícího brankáře se stal Vokál

Během závěrečné třetiny se v Edenu žádné brankové hody nekonaly. Většinu třetiny si užili diváci pohledem na hru nepřerušovanou vyloučením. Jediná výjimka nastala ve 46. minutě. Tehdy potrestali rozhodčí strkanici domácím Moščicem a hostujícím Břízou dvouminutovým trestem pro oba aktéry. Ve finálových minutách zápasu tempo vrcholilo, ale ani přes velmi kvalitní hru na obou stranách se nedokázal ani jeden z týmů střelecky prosadit.

Po krátké pauze věnované úpravě ledové plochy začalo prodloužení. To mělo nejdelšího možného trvání – plných deset minut, a jeho tempo navazovalo na tempo posledních minut předcházející části zápasu. Vzhledem k tomu, že ani sedmdesáti minutách nebylo o vítězi rozhodnuto, na řadu se dostaly samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech se dokázali prosadit jen dva hráči – Jan Česnek ze Slavie a hostující Kubát. První jmenovaný dokázal na rozdíl od svého protivníka dostat puk za záda Brzobohatého i na druhý pokus, a společně s již bezchybným Furchem vybojovali pro Slavii cenné domácí vítězství.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video