Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. ledna 2002

Junioři i dorostenci postoupili mezi nejlepší šestku

Slávističtí junioři i dorostenci postoupili do play-off. Zhodnocení základní části přineseme ve dvou dílech dnes a zítra večer. Zde si přečtěte reportáže z posledních utkání a také výsledky a střelce branek u žákovských kategorií.

Týden od 1.1 - 6.1. 2002

Přátelská utkání:

Junioři: 3. ledna - Slavia Praha - Sparta Praha 2:4

Dorost: 3. ledna - Krokodýli Brno - Slavia Praha 2:2
Branky Slavie: Birner, Šulc

Soutěžní utkání:

9. třída: 5. ledna - Slavia Praha - Klášterec nad Ohří 8:1
Branky Slavie: Nedvěd 2, Bauer 2, Samec, Ondráček, Svoboda, Wurm

8. třída: 5. ledna - Slavia Praha - Klášterec nad Ohří 12:0
Branky Slavie: Freisler 3, Malárik 2, Jiránek 2, Růžička, Čermák, Kovář, Nestrašil, Jebavý

7. třída: 4. ledna - Slavia Praha - Apex Praha 23:0
Branky Slavie: Březina 5, Strnad 4, Mrkvica 4, Charvát 2, Medo, Koubal, Kauschitz, Nestrašil, Indra, Uleščenko, Lecjaks, Hertl

6. třída: 4. ledna - Slavia Praha - Apex Praha 5:2
Branky Slavie: Petráň, Vokál, Sýkora, Benák, Petr

Týden od 7.1. - 13.1. 2002


Juniorská extraliga
7. ledna: Karlovy Vary - Slavia Praha 0:1
Branka Slavie: Micka
Slavia svého soupeře vysoko přestřílela, ale nakonec si z Karlových Varů odvezla jen nejtěsnější vítězství. To ale je velmi cenné, neboť v případě porážky by se Karlovy Vary dostaly do tříbodového náskoku a Slavie by měla už jen teoretickou šanci na účast v play-off. Slavia byla lepší a když se dokázala třikrát ubránit dvojnásobné početní výhodě soupeře, po zásluze zvítězila.

10. ledna: Slavia Praha - České Budějovice 8:4 (2:1, 3:3, 3:0)
Branky Slavie: Pavliš 3, Kopecký 2, Čachotský, Jaroš, Dlouhý
Psychicky velice náročné utkání. V této fázi soutěže neměla Slavie ještě zajištěný postup, a proto zápas s Budějovicemi byl velmi důležitý. Tato domněnka se potvrdila po zápase, kdy se Karlovy Vary po prohře na Spartě odsoudily no role nepostupujícího do nadstavbové části. Slavie hrála znovu posílena o hráče ročníku 81 a 82. Týmový výkon a vysoká motivace hnaly Slavii dopředu, což potvrdil vysoký brankový příděl.

12. ledna: Liberec - Slavia Praha 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky Slavie: Pavliš, Borovanský
Před zápasem v Liberci se kádr znovu omladil o hráče, kteří už se připravují na další sezónu, šlo především o hráče ročníku 84,85 a 86. Slavia sehrála dobrou první třetinu, která nakonec i rozhodla o výsledku. Plynulost zápasu byla však ovlivněna častým oboustranným vylučováním. Slavie přijela s jasným cílem zvítězit a tato výhra znamenala definitivní čtvrté místo po základní části. V sobotu začíná nadstavbová část.

Dorostenecká extraliga
7. ledna: Slavia Praha - Karlovy Vary 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky Slavie: Červenka, Lojek
Ani v dorosteneckém měření slavistických a karlovarských hokejistů mnoho branek nepadlo. Body tentokrát ale zůstaly doma, v Edenu. V polovině první třetiny Slavia vedla 2:0, ale další branky již nepřidala. „Nedokázali jsme střílet branky,“ říkal trenér Petr Novák. Soupeř 8 minut před koncem snížil, ale Slavia kvalitní hrou nepustila Karlovy Vary ani k power-play. Ve slávistickém dresu nastoupili i tři reprezentanti, kteří se vrátili z vánočního zájezdu z Kanady a byla na nich trochu znát únava. V průběhu zápasu odstoupil pro nevolnost nejlepší střelec Jakub Šindel.

10. ledna: České Budějovice - Slavia Praha 6:5 (3:4, 2:1, 1:0)
Branky Slavie: Bartoš 3, Červenka, Lojek
Už v 8. minutě Slavia prohrrávala 3:1 a trenér Novák si vyžádal oddechový čas. Time-out Slavii pomohl a hosté nakonec vyhráli první část 4:3. České Budějovice však potřebovali nutně bodovat, aby se vyhnuly bojům o sestup. "Na Budějovicích byla vidět větší snaha zvítězit," postřehl trenér mužstva Petr Novák. V zápase padlo velké množství branek, které však padaly spíše na vrub obrany než gólmanů. "Měli jsme katastrofální nástupy do třetin. V první a třetí třetině jsme dostali branku už při prvním střídání," stěžoval si Novák. Na konci zápasu už České Budějovice nedovolily hostům, aby vážněji ohrozili jejich branku. Domácí měli puk pod kontrolou a Slavia se nemohla ani pokusit o hru bez brankáře. "Rád bych pochválil za ofenzivní činnost střelce hattricku Bartoše. Poslední dva měsíce hraje opravdu dobře," dodal Novák.

12. ledna: Slavia Praha - Liberec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky Slavie: Červenka, Jiří Beránek
Slavia vstoupila do zápasu podobně jako o kolo dříve v Českých Budějovicích. Již v 1. minutě inkasovala branku. "Pak jsme byli lepší, často jsme stříleli, ale neměli jsme štěstí nebo se do šancí nedostali ti správní hráči," hodnotil trenér mužstva Petr Novák. Slavia přestřílela soupeře 36:14 a nakonec se jí podařilo zápas otočit. Liberec sice při power-play sahal po bodu, ale při Slavii stálo v závěru potřebné štěstí.

9. třída
9. ledna: Slavia Praha - Liberec 7:1
Branky Slavie: Svoboda 2, Nádvorník, Ondráček, Rindoš, Chaloupka, Wurm
12. ledna: Hradec Králové - Slavia Praha 2:1
Branka Slavie: Bauer

8. třída
9. ledna: Slavia Praha - Liberec 6:1
Branky Slavie: Majer 2, Čermák 2, Freisler, Jiránek
12. ledna: Hradec Králové - Slavia Praha 0:11
Branky Slavie: Malárek 3, Krejčí 2, Drbohlav, Hejl, Vařeka, Mejzr, Freisler, Čermák

7. třída
9. ledna: Černošice - Slavia Praha 2:10
Branky Slavie: Strnad 2, Charvát 2, Mrkvica 2, Březina, Ulaščenko, Manhart, Mašek

6. třída
9. ledna: Černošice - Slavia Praha 4:8
Branky Slavie: Doležal 3, Petráň 3, Vokál, Helmich

5. a 4. třída měly volno.

3. třída
Slavia Praha - Kobra Praha 9:0
Autor David Schlegel, Ivana Paulová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více