Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. března 2008

Jakub Klepiš: Poslední krok byl hodně těžký

P r a h a - Útočník Jakub Klepiš přišel do Slavie v průběhu sezóny. Už v základní části ukázal, že by mohl být tahounem mužstva. Potvrdil to i při sérii s Třincem, kterému vstřelil tři góly, nejdůležitější v posledním zápase. V rozhodující moment zachoval chladnou hlavu a při úniku v prodloužení překonal blafákem gólmana Vojtka a poslal tak Slavii do semifinále.

Kolik Vás bude stát rozhodující gól?
(Smích) Doufám, že nic. Ale když po mně kluci něco budou chtít, tak rád zaplatím.

Dnešní zápas byl pro tým určitě těžký, po druhé třetině jste prohrávali 1:2. Co se dělo v kabině o přestávce?
Bylo to hodně bouřlivý. Museli jsme si trošku pořvat. Do Třince už se nám nechtělo a věděli jsme, že do toho musíme dát všechno a srovnat. Ve druhé třetině jsme se nechali hodně vylučovat, to muselo přestat.

Třinec byl dnes hodně aktivní a hrál dobře. Nepřekvapilo vás to?
Věděli jsme, že to nezabalí a dají do toho všechno. Už v Třinci hráli hodně dobře, navíc jim skvěle chytal Martin Vojtek, který i dnes zabránil několika tutovým gólům.

Nakonec zápas dospěl do prodloužení, chtěli jste rozhodnout už v nastavení a vyhnout se tak nájezdům?
Já jsem si na nájezdy zase věřil, takže mi to bylo jedno. Ale je pravda, že nájezdy jsou hodně o nervy a je určitě dobře, že jsme rozhodli už v prodloužení. Říkali jsme si, že máme víc sil a že to zkusíme, když to půjde.

Gól jste nakonec vstřelil Vy. Jak se celá akce seběhla?
David Hruška zařval na Honzu (Nováka - pozn.aut.), ať mu to rychle pošle na modrou a já už věděl, že mi to prohodí a jel jsem sám na Vojtka.

Napadlo Vás, že to může být ten rozhodující okamžik?
Určitě. V takových situacích si věřím. Od začátku jsem věděl, že udělám kličku do bekhendu. Na Vojtka jsem se ani nedíval, jel jsem skoro na slepo. Soustředil jsem se, abych blafák dokončil a vyšlo to.

Nebál jste se, že Vojtek předvede svůj typický zákrok a strčí Vám do kličky hokejku?
Nemyslel jsem na to, co Vojtek udělá, jestli si lehne nebo mi puk bude chtít vypíchnout. Měl jsem dobrou rychlost a to je pro gólmana vždycky těžší.

Série tedy skončila 4:1, to vypadá dost jednoznačně...
Byla to nesmírně těžká a vyrovnaná série, vždyť dva zápasy šly do prodloužení a jeden jsme vyhráli jen 1:0. Třinec hrál výborně, oba gólmani chytali skvěle. Měli jsme i štěstí a postoupili jsme.

Jak těžké bylo vyhrát ten čtvrtý, rozhodující zápas?
Říká se, že poslední krok je nejtěžší a pro nás to bylo velice obtížné, zvlášť když prohráváte a musíte dotahovat.

Který zápas byl z celé série nejtěžší?
Každý zápas byl těžký. Dneska jsme museli dotahovat a nakonec to skončilo až v prodloužení, ale i zápasy v Třinci byly hodně náročné. Nejtěžší byl asi zápas, když jsme vyhráli 1:0. To byly nervy až do konce, museli jsme hodně makat. Naštěstí nás skvěle podržel Adam Svoboda, který celou sérii odchytal výborně.

Nyní máte docela dlouhou pauzu, bude čas na oslavy?
Příliš se oslavovat nebude, asi půjdem s klukama do kina (smích). Pak už se musíme soustředit na Liberec.

Slavii se proti Liberci v základní části příliš nedařilo...
(ihned přerušuje...) Play-off je ale úplně něco jinýho. S Třincem se nám taky v základní části nevedlo a teď jsme je třikrát za sebou porazili. Liberce se nebojíme a budem chtít jít do finále.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více