Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2008

Dorostenci vypadli v play-off, neprošli do finále přes Plzeň

SF2, čtvrtek 13.3.2008, Slavia - Plzeň
Slavia
5:6p
1:4, 2:1, 2:0 - 0:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 3. Daniel Krejčí (Koubek), 23. Ondřej Doležal (Mavrojanidis), 36. Andrej Nestrašil (Krejčík), 48. Michal Poletín, 52. Jan Koubek (Krejčík) - 3. Jakub Jeřábek (Matějka), 9. Tomáš Pacanda (Straka), 11. Petr Straka (Hájek), 18. Lukáš Matějka (Jeřábek, Mainer), 22. Jakub Jeřábek (Culek), 64. Tomáš Pacanda (Hrbas). Vyloučení: 10:12, navíc Ruprecht (PLZ) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 3:2, V oslabení: 1:1. Počet diváků: 360. Rozhodčí: Lacina - Kreuzer, Polonyi. Průběh utkáni: 1:0, 1:5, 5:5, 5:6.

Sestavy

Slavia

Meravý (Dlouhý) - Doležal, Barák -C-, Krejčí, Humpolíček, Hruška, Šíma, Novák, Krejčík - Poletín -A-, Koubek, Nestrašil, Hertl, Kadlec, Hellar, Wszolek, Cikánek, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák -A-, Müller.

Plzeň

Mazanec (Král) - Ruprecht -A-, Růžička -C-, Hrbas, Jeřábek, Špaček, Blumentrit - Petruška, Strnad, Mainer, Baxa, Culek, Matějka, Mrázek, Pacanda, Hájek, Straka -A-.

Dorost Slavie ani ve druhém zápase favoritovi z Plzně. V zápase se sice dočkali domácí dorostenci téměř pohádkového vyrovnání, z dobrého konce se nakonec ale radivali hosté. Za domácí využil první přesilovku utkání Krejčí. Hosté ale ukázali, že základní část nevyhráli náhodou, a ještě v prvních dvaceti minutách hry se postupně prosadili hosté Jeřábek, Pacanda, Straka a Matějka. Druhou třetinu již hráli domácí lépe, i přes to, že jim její začátek znepříjemnil Jeřábek svou druhou trefou, dokázali domácí díky brankám Doležala a Nestrašila snížit na dvoubrankový rozdíl. Třetí třetina již patřila výhradně domácím, nejprve ve vlastním oslabení vstřelil kontaktní branku Poletín, později, osm minut před koncem konečně vyrovnal skóre zápasu Jan Koubek. V prodloužení dostali domácí dokonce velkou šanci v podobě přesilové hry, která se jim však stala osudná. Ve vlastním oslabení se prosadil hostující Pacanda a ukončil tak působení dorostu Slavie v letošních vyřazovacích bojích.

Zápas začal skvěle pro domácí tým Slavie. Již po třech a půl minutách hry se mohli domácí radovat z první vstřelené branky během přesilové hře. Úspěšným exekutorem se stal Daniel Krejčí, asistenci k první brance si připsal Jan Koubek. Důvod k radosti jim však zmizela záhy. Po necelé půl minutě vyrovnal po Matějkově přihrávce Jakub Jeřábek. Plzeňští hráči i přítomná část jejich fanklubu vybavená bubny měli během zbytku třetiny důvod zvedat ruce vzhůru ještě třikrát. Nejprve poslal Lasselsberger do vedení ve dvojnásobné přesilovce v 9. minutě Tomáš Pacanda, aby o dvě minuty zvýraznil vedení domácích již při hře pět na pět Petr Straka, nahrával mu Radek Hájek. První třetinu hosté uzavírali stylově – gólem. V 18. minutě pak modrobílá Plzeň přidala třetí trefu, zasloužil se o ní Lukáš Matějka, Jeřábek si připsal druhý bod za nahrávku.

Do druhé třetiny nastupovali domácí se tříbrankovým mankem a věděli že pokud chtějí pomýšlet na postup, musejí začít pořádně hrát. Studená sprcha je však neminula ani ve druhé třetině. Již po dvou minutách druhé třetiny využil přesilovku hostů Jakub Jeřábek a zvýšil 1:5. Na světelné tabuli tak svítilo pro domácí prakticky beznadějné skóre, ovšem ti se nevzdali. Necelou minutu na to snížil v přesilové hře Ondřej Doležal, s brankou mu pomohl Georg Mavrojanidis. Branka domácí viditelně posílila, začali hrát s chutí a hra se odehrávala zejména před Mazancovou brankou. Ještě během druhé třetiny, přesně ve 36. minutě využil třetí přesilovou hru domácích Andrej Nestrašil. První bod v zápase si připsal i Jakub Krejčík za asistenci. A najednou to bylo 3:5.

Domácí hráli za začátku třetí třetiny dvojnásobnou přesilovku, tu však využít nedokázali, ba naopak, zvrat v zápase nečekaně nastal v přesilové hře hostů. Ve 46. minutě byl vyloučen domácí kapitán Barák a jeho náhradník, Michal Poletín se mezitím postaral o kontaktní branku. Sám přebruslil dvojici obránců Plzně, dostal se za branku a mazácky zakončil u druhé tyče brankáře Mazance. Skutečného zvratu se fanoušci dočkali o čtyři minuty později. Poprvé se podařilo domácím skórovat ve hře pěti proti pěti, a hned to byl veledůležitý vyrovnávací gól. O něj se postaral Jan Koubek, který hrál ten večer skvělý zápas. Druhou asistenci si připsal Jakub Krejčík. Ve zbytku zápasu dominovali útokem domácí, zázračný obrat zápasu se však nekonal, a proto o vítězi za vyrovnaného stavu 5:5 muselo rozhodnout až prodloužení.

V prodloužení si vzpomněli na hru z první třetiny hosté a začali domácí Slavii jaksepatří zatápět. Proto bylo velkou pomocí pro domácí vyloučení Culka za hákování. Tato přesilová hra trvala skončila o devět vteřin dříve než měla, ne však brankou domácích, ale vítěznou brankou Plzně. Po chybě v domácím útoku se dostali hosté do přečíslení a puku se zmocnil pro domácí snad ten nejnebezpečnější možný útočník soupeře. Tomáš Pacanda nedal do té doby výbornému Meravému šanci a bekhendem dostal puk za jeho záda. Dostal tím svůj tým do finále dorostenecké extraligy. Po základní části jedenáctá Slavie tak skončila na skvělém třetím až čtvrtém místě.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více