Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. března 2008

Slavii pomohl k výhře i uzdravený Roman Červenka

Poslední utkání odehrál Roman Červenka 10. ledna, od té doby nemohl produktivní útočník nastoupit kvůli problémům s nártní kůstkou. Proti Liberci si tak odbyl vítěznou premiéru, kterou zařídil jeho parťák z útoku Jakub Klepiš, jenž proměnil rozhodující nájezd. Proti Marku Pincovi překvapivě nezakončil bekhendovým blafákem, ale prudkou ránou švihem.

Po první třetině vedli slávisté už dva nula, během druhé třetiny ale soupeř začal velmi aktivně napadat, snížil a díky přesilovce 5 na 3 na začátku třetí třetiny při i vyrovnal. "Liberečtí byli odpočatí, snažili se hrát agresivně, hodně napadali. Ale s tím jsme počítali. Škoda, že jsme je nechali srovnat, ve druhé třetině jsme zbytečně polevili a oni vyrovnali," hodnotí průběh druhé třetiny Roman Červenka, který se vrátil po vleklém zranění. "Plánovali jsme, že nastoupím už proti Třinci, ale nakonec jsme nechtěli nic uspěchat. Před semifinále jsem se už cítil stoprocentně fit, rychle se to zlepšovalo a věděl jsem, že budu hrát."

Roman Červenka nastoupil v útoku spolu s Jakubem Klepišem a Markem Tomicou a dostal se na led i při přesilovkách, vždy ho však vychytal gólman Marek Pinc, který vymazal i střelce Sparty. "Trenéři nám pouštěli některé jeho zákroky, na něco nás upozorňovali a i my jsme si k tomu něco řekli. Každá situace je ale jiná, dneska nám to při přesilovkách nevycházelo, musíme se zlepšit," říká slávistický útočník. Zraněná noha ho netrápila. "Hrálo se mi dobře, necítil jsem žádný problém."

Tuhý a vyrovnaný boj očekával i Jakub Klepiš. "Třinec hraje daleko techničtější hokej než Liberec. Tygři mají hodně silné hráče v útoku i obraně," vyprávěl po zápase. A i on si postěžoval na hru svého týmu ve druhé třetině, problém viděl v psychice, při vedení 2:0 tým polevil. "Liberec začal více tlačit, hráči šli důrazně před bránu. My jsme si sice říkali, že to nesmíme pustit, ale taková ta psychická výhoda za stavu 2:0 nás ukolíbala, čehož Liberec využil."

Oproti sérii s Třincem se to na ledě více jiskřilo. Zápas byl plný osobních soubojů, vše se ale odehrálo ve sportovním duchu fair play. "Liberec hraje daleko důrazněji. Navíc je to semifinále play-off, které je vždycky víc vyhrocené," říká Roman Červenka. Jakub Klepiš dodává: "Střetů určitě přibylo, nic ale nepřekročilo únosnou mez. K dobré atmosféře přispěli i skvělí fanoušci. Čekal jsem sice větší návštěvu, ale oba kotle fandily skvěle. V hledišti to bylo stejně vyrovnané jako na ledě."

Jakub Klepiš se jako jistý exekutor rozjel na Marka Pince a střelou švihem ho překonal. "Pinc asi čekal kličku do bekhendu, tak jsem ho zkusil prostřelit a vyšlo to," raduje se útočník, který penalty trénuje i na tréninku. "Tuhle variantu jsem sice netrénoval, ale při tréninku nájezdy určitě zkouším. Mám tam tak tři až čtyři připravené varianty. Tři už jsem ale ukázal, takže mi zbývá už jen jedna. Mám ji připravenou," říká s úsměvem penaltový specialista. Dalším úpěšným střelcem byl Tomáš Micka, kterému trenér Růžička nakázal, ať jede a napálí to tam. "Mě trenér nic takového neříkal, já mám svý věci odzkoušený," usmál se Klepiš.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více