Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. března 2008

Hraje se strašně těžká série

P r a h a - Slavia si do Liberce poveze jistotu dvou výher z Prahy, což při konečném zúčtování může sehrát klíčovou roli. Ale pozor, série je ještě dlouhá a nic není rozhodnuto! Dobře to ví to i Jiří Kalous. „Vždy se hraje na čtyři vítězná utkání a my zatím máme jen dvě,“ varuje před uspokojením.

Semifinále se zatím vyvíjí na výbornou, po úvodních dvou zápasech vedete 2:0. Vedení se ale nerodilo lehce…
To v každém případě. Liberec je nesmírně kvalitní tým, jeden z vůbec nejkvalitnějších v soutěži. Má velmi široký kádr, porazit ho, ať už doma nebo venku, je vždy velkým úspěchem.

Potvrzuje se, že oba týmy jsou nesmírně vyrovnané. Rozhodují maličkosti…
Stoprocentně. Opravdu rozhodují maličkosti, stejně jako když jsme dostali branku na 1:2, které předcházela naše chyba po vhazování. Stojí nesmírné úsilí vstřelit branku, srovnat stav… Oba dva celky hrají s maximálním nasazením a maximální koncentrací, je to strašně těžká série.

Po dvou třetinách jste prohrávali a na zvrat to příliš nevypadalo. Co jste řekli hráčům v kabině?
Nevím, pro koho to na zvrat nevypadalo. Já si myslím, že když mužstvo prohrává o gól, ve hře je pořád. Jde o to, zda se ta branka vstřelí, nebo ne. Musíte tomu jít ale naproti, snažit se tlačit dopředu a hrát důrazně. To se nám povedlo.

Na první semifinálový zápas byla návštěva ani ne deset tisíc, včera to už bylo skoro jedenáct tisíc. S tím už jste asi spokojeni, mám pravdu?
Určitě jsme rádi, že nás diváci přišli podpořit v takovém množství. Fandí nám a jsou slyšet. Můžeme si jen přát, aby to tak bylo i dál.

Nyní vás čekají dva těžké zápasy na horkém libereckém ledě. Severočeši mluví o rozpoutání ,,bílého pekla“…
S tím počítáme, nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Ale nejedeme tam prohrávat, chceme urvat nějaké vítězství.

Pokud v Tipsport Areně alespoň jednou vyhrajete, postup bude hodně blízko.
Já vůbec nebudu mluvit o postupu. Postup máte, když vyhrajete čtyři utkání. V případě této série nemá cenu spekulovat, můžete vést 2:0, 3:1… Ale vždy se hraje do doby, dokud nejsou čtyři vítězné zápasy. A v tuto dobu rozhodně nejsou.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video