Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. března 2008

Roman Červenka: Do Liberce pojedeme ukončit sérii!

P r a h a - Svým úvodním gólem zápasu dodal Roman Červenka potřebný klid na slavistické hokejky. Připsal si navíc ještě dva body za asistence při Bednářových gólech a podepsal se tedy významně na výsledku zápasu, který celý tým zvládl nad očekávání. ,,V Liberci se již nesmí opakovat ostudný výkon. Příští zápas chceme vyhrát," oznamuje slávistický útočník.

Můžete stručně shrnout klíčové okamžiky utkání?
Důležitý byl úvodní gól, ostatně jako vždy v zápasech play-off. Hodně nás nabudil. Kdybychom využili přesilovku pět na tři, mohlo být hotovo již dřív. Když Liberec snížil na 2:1, tak to byl jediný zádrhel v utkání. Zbytečně jsem je přesilovou dostali na koně, pak naštěstí David Hruška dal gól na tři jedna a už jsme tušili, že to utkání zvládneme. Každý hrál to co měl, když budeme hrát takhle i nadále, dojdeme až tam, kam chceme...

Vaší úvodní brance předcházel velký důraz při napadání, prosím, popište celou akci.
Marek Tomica to výborně vybojoval u mantinelu a Bedýnka mi dal krásnou žabičku. Já jsem byl v celku blízko, tak jsem to cpal nahoru.

Spolupráce s Jardou Bednářem fungovala na výbornou, že ano ?
Po dlouhý době nám to vyšlo. Před zápasem jsme si říkali, že bychom už mohli konečně dát nějaký góly.

Vyříkali jste si něco po zápasech v Liberci? Podali jste naprosto odlišný výkon...
Ano , pár věcí jsme si řekli. Tak , jak jsme hráli tam, už nemůžeme v play-off hrát. Dneska se nám zápas povedl a jsme za to moc rádi. Oni až na přesilovky neměli moc šancí. Myslím, že jsme odehráli parádní zápas.

Zaměřili jste se na přesilovky? Dneska jste z nich dali tři góly.
Věnovali jsme se jim část tréninků. Chce to více přesnosti a pohybu. Snad už to bude lepší a lepší.

Po gólu Davida Hrušky se ještě pár vteřin hrálo, rozhodčí branku nezaznamenali, nakonec se jeli poradit s video záznamem. Zdálo se, že vaše lavička byla o gólu naprosto přesvědčena, bylo tomu tak?
David přijel ke střídačce a říkal, že to byl jasnej gól, tak jsme byli v klidu a věděli, že to rozhodčí uzná. Autor to vidí většinou nejlíp, kam to poslal.

Bylo hodně těžké naskočit do rozjetého play-off?
Těžké to bylo. Nejsou to jednoduché zápasy. Po tréninkové pauze je únava větší. Když se ale vyhrává, člověk se pak lépe regeneruje. Ještě to není takové , jako kdybych hrál celou dobu, ale myslím, že to bude zápas od zápasu lepší. Nikdy předtím jsem žádný vážnější zranění neměl, bylo to moje první velká herní pauza.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více