Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. března 2008

Teď už jde o vše !!!

P r a h a - Je to tady! Pojďme udělat pondělí ve slávistických barvách! Po sešívaných na Strahově se za nás budou rvát naši borci v O2 Aréně netradičně od 20:15. Čeká nás pěkně divoká noc. Půjde zkrátka o vše. ,,U nás v O2 Aréně se návštěvnost zvedá zápas od zápasu. Doufáme, že na sedmý rozhodující zápas přijde co nejvíce našich fanoušků a budou nás hnát za vítězstvím,“ přeje si asistent trenéra Jiří Kalous.

Šedesát minut od finále?

Letošní semifinálové série jsou nesmírně vyrovnané. Slavia, Liberec, České Budějovice, Karlovy Vary, to můžou být letošní finalisté. Všechny týmy se v domácích prostředích vytáhly, rozhodne tedy sedmý duel, který má jedno výrazné specifikum - žádné nájezdy. Může se hrát až do úmoru. Když se zápas nerozhodne v základní hrací době, přijde na řadu tolik prodloužení, kolik jen bude potřeba pro rozhodnutí zápasu. ,,Budeme se snažit rozhodnout v základní hrací době,“ říká odhodlaně Michal Sup.

Zápas může klidně trvat do ranních hodin druhého dne. Nejdelší zápas v historii sehráli v NHL Detroit s Montrealem Maroons v roce 1936. Trval neuvěřitelných 176 minut 30 sekund! Myslíte si, že rekord starý přes 70 let není v moderním hokeji možný? Chyba! Nedávno zažili něco podobného naši sousedé v Německu. Bitva mezi Kolínem a Mannheimem trvala 168 minut 16 sekund. Zápas měl osm přestávek a diváci na stadionů strávili téměř sedm hodin.

Jan Novák by se takové alternativy nebál: ,,To by mohlo být hodně dobrý, ne ? Nemusel bych to nyní hrát, ale jednou bych to zažít chtěl. Samozřejmě , že by zápas musel dopadnout v náš prospěch!“

Týmy zápas až do rána neočekávají, nicméně i s touto variantou musí počítat. ,,Máme v dnešní době plno energetických doplňků. Cukry, gely, tyčinky, nápoje. Přistoupíme k tomu zodpovědně a poradíme se i s lékaři. Režim před zápasem zůstane stejný. Samozřejmě bude jen časově posunutý harmonogram,“ informuje Jiří Kalous. ,,Klidně ať se hraje až do rána, hlavně když vyhrajeme, “ dodává Adam Svoboda.

Může to být zápas, jaký jsme u nás ještě nezažili. Nepropásněte tu šanci být u toho! Věřme, že Tygři z Liberce budou mít problémy s energií, stejně jako jejich stadion a sešívaní je tedy pošlou na zaslouženou dovolenou!!!

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více