Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. ledna 2002

Pozor, přijiždí Becherovka!

Dnes přijíždí do Edenu soupeř z nejtěžších, Karlovarská Becherovka. Ikdyž podle postavení v tabulce se může zdát, že půjde o jasnou záležitost, pohled na letošní výsledky mluví jinak – Slavia všechny tři zápasy s týmem z lázeňského města prohrála, ve Varech 4:3 a 4:2 a doma nešťastně 1:2. Do Edenu se také poprvé vrátí bývalý slávistický kapitán Jan Alinč. Podívejme se, proti komu bude dnes Slavia vlastně bojovat...

Karlovy Vary jsou v letošní sezóně vedle Vsetína bezesporu jedním z nejzvláštnějších celků. Když to přeženeme, Vsetín je mužstvo bez peněz, Karlovy Vary jsou mužstvo bez hráčů. Kromě Petra Fraňka a Jana Alinče je totiž sbírkou juniorů či hráčů odložených jinými kluby. Velkou oporou týmu se v posledních zápasech stal Jan Alinč, který přišel při výměně dva kapitánů z naší Slavie za Ondřeje Steinera. Dává branky a navíc připravuje svým spoluhráčů i dobré příležitosti. V pátek dvěma brankami rozhodl o první historické výhře Karlových Varů v západočeském derby na plzeňském ledě. Do dobré formy se dostal rovněž třetí brankář mistrů světa z Vídně Petr Franěk.

Vedle nich však v Karlových Varech působí i další dvě velké hvězdy - trenéři Marek Sýkora (jehož jediným nevydařeným působištěm byla paradoxně právě Slavia) a Radim Rulík. Oba dva dokázali téměř bezejmenný tým vytáhnout přesvědčivě z dohledu barážové propasti a nyní patří mladému celku nečekané jedenácté místo s minimálním odstupem na Havířov a Vsetín.

V Karlových Varech se podařilo snad poprvé od postupu do extraligy vytvořit výbornou partu. Velkou roli v tom hrál příchod bývalého kladenského kapitána Michala Mádla, který sice po hokejové stránce příliš nevyniká, ale jeho příchod mužstvu přesto hodně pomohl. Nečekaně velkou posilou se stal Martin Hlavačka, jenž přišel z Trenčína. Karlovarští diváci ho milují a on se jim odvděčuje nelítostnou tvrdou hrou a hlavně góly. Na hostování z Českých Budějovic přišel Lukáš Zíb, draftovaný Edmontonem, který neuspěl ve Finsku, Plzeň uvolnila Jaroslava Špeldu a Sparta Michala Dobroně. Zbytek hráčů kromě Rusa Dmitrije Rodina, který přišel ze Slovanu Bratislava, tvoří junioři.

V útoku tvoří zkušenost defenzivní Tomáš Němčický a také Jaromír Kverka, jenž však poslední dobu nehraje. Kverka je posledním členem legendární karlovarské řady Janků-Kverka-Rousek (...ke gólu je kousek :-) ), jenž ještě působí v lázeňském městě. Třetím zkušeným hokejistou je vítkovický Libor Pavliš, jenž hrál loni ve slovenském Martině a posledním pak Juraj Štefanka, jenž přišel ze Slovanu Bratislava. Z Litvínova přišel při výměně dvou problémových Davidů za Hrušku Balázs a zbytek týmu opět tvoří mladíci, mj. Jan Kopecký, který přišel ze Slavii.

Kanadské bodování klubu: 1. Pavliš 26 (17+9), 2. Hlavačka 23 (11+12), 3. Balázs 23 (10+13), 4. Němčický 22 (11+11), 5. Štefanka 22 (6+16), 6. Alinč 18 (6+12; statistika v Karlových Varech), 7. Kverka 15 (7+8), 8. Bednařík 12 (6+6), 9. Košťál 9 (3+6), 10. Mádl 8 (2+6)

Autor David Schlegel, Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více