Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. dubna 2008

Byl to těžký zápas, ale zaslouženě jsme vyhráli

P r a h a - Jaroslav Bednář byl zase hodně vidět. Jeho gól na 5:2 do prázdné branky připomínal obrázky z golfových hřišť. Puk plachtil vzduchem, po pádu na led se neuvěřitelně stáčel do branky a nakonec v ní zmizel. ,,Chtěl jsem jenom vyhodit. Všichni kluci si teď ze mne budou dělat srandu," říká slávistický ostrostřelec.

Co se změnilo oproti prvnímu finále ?
Drželi jsme si pozice, každý plnil co měl a i bruslařsky jsme na tom byli lépe. Spadlo nám tam víc gólů, pohlídali jsme si Vencu Skuhravého s Kumstátem. Včera rozhodli zápase, dneska jsme je měli, a to byl klíč k úspěchu. Zaslouženě jsme vyhráli. Bylo to ukrutně náročný zápas.

Jaké je to bránit karlovarské dvě věžě? (Skuhravého s Kumstátem)
V momentě když dostanou puk zády do hry a mají ho poskytej, tak se na ně nesmí vlítnout, musí se hrát pozičně, chytře a čekat až budou mít k puku trochu dál. Kluci to zvládli výborě v obraně a dokázali je eliminovat.

Zaměřili jste se na ně při rozboru včerejšího zápasu?
Ne, na ně přímo ne. Koukali jsme na inkasované góly a na celkouvou hru. Byli jsme nespokojení s obrannou činností.

Máte pocit, že už se vám daří přesilovka? Liberec jste v některých zápasech nedokázali zamknout v pásmu...
Určitě to sehráváme líp, využití máme lepší. Snad se to bude zlepšovat. Občas ale děláme věci, které by se stávat neměly a můžem z toho inkasovat. To je strašně zbytečný.

Po Vaší individuální akci jste nepříjemně vypálil na branku a Roman Červenka doklepl puk do branky. Veděl jste, že je před brankou?
Ja vím, že Roman jde do brány po hlavě. Předvedl výborný důraz a i přes Košťála tam ten puk dotlačil. Byl to zlomový gól. Už jsme si to pohlídali. V závěru sice ještě pár šancí měli, ale Áda to výborně pochytal.

Při tom power – play jste asi nechtěl trefit branku…
O tom se vůbec nebudeme bavit. Já šel střídat a najednou slyším lidi jak řvou, takže to bych lhal. Když jsem viděl jak nastřelujou puk , tak sem tušil, kam se odrazí a dopředu jsem si pro něj šel. Bylo to štěstí. Kluci si ze mě dělal srandu. Řikali , že to je na deset minut za zesměšnění soupeře.

Budějovice nevyhrály ve Varech ani jednou. Co očekáváte od venkovních zápasů?
Zápasy ve Varech budou o něčem jiném. Určitě si víc dovolí, budou rychlejší, drzejší a asi to bude ještě víc kontaktnější. Uvidíme, jak to bude vypadat. Každopádně tam musíme jeden zápas vyhrát a pořádně se na to připravit. Určitě tam bude skvělá atmosféra, lidi budou mlátit do toho plechu, co tam je. Mě to vyhovuje, když je při hokeji pořádnej rambajs, stejně jako byl dneska.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video