Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. dubna 2008

Furch a Hafenrichter: Vybojovali postup a věří v titul

Na mistrovství světa 1. divize v polské Toruni se slávisté Jaroslav Hafenrichter a Dominik Furch přičinili o vítězství českého výběru, ale rozhodně nezanevřeli ani na svůj mateřský celek. „Průběh finálové série samozřejmě sledujeme,“ shodují se oba reprezentanti. „Nejvíce jsme využívali internetové onlajny, protože televize naladit nešla,“ dodávají. Na fotce je mezi nimi uprostřed finálový rival Martin Rohan z Karlových Varů.

Mladý gólman Furch se musel na mistrovství světa vyrovnávat s nepříjemnou situací. Na jeho branku příliš střel nezamířilo, ale každé zaváhání by bylo o to nepříjemnější.

„Mám mnohem raději utkání, kdy jsem plné permanenci. Na mistrovství na mne šly dva puky za třetinu a to rozhodně není úplně příjemné,“ hovoří o nevděčné pozici.

S tímto problémem se vyrovnal excelentně a svým spoluhráčům byl vždy oporou. Důkazem toho byla i cena pro nejlepšího brankáře celého turnaje. Naopak Adam Svoboda nevstoupil do posledních bojů o extraligový titul nejšťastněji. Po prvním utkání si tři góly hodně vyčítal.

„Áda už je takový. Bere na sebe i branky, které jdou na vrub celého mužstva. Je to velmi kvalitní brankář. V pozici dvojky se navíc střídají zkušení Suchan a Neruda, což je pro play off ideální,“ myslí si mladá hvězda. „Adam Svoboda mi po zápase poslal sms s gratulací. Bylo to od něj hezké,“ cení si zájmu svého učitele.

Druhému zástupci slávistických barev, útočníkovi Hafenrichtrovi, se zamlouvá i divoké skóre, které zatím zápasy s Karlovými Vary nabídly.

„Je dobře, že se hraje hodně ofenzivní hokej. Nemám rád nějaké přehnané bránění, vždyť góly jsou tím, co fanoušky baví,“ ví perspektivní forvard.

Na mistrovství se sice bodově příliš neprosazoval, ale přesto byl velmi platným článkem mužstva. Na ledě vždy odvedl maximum a nevynechal jediný souboj puk.

„Na nějaké osobní statistiky tu moc nehledíme. Přijeli jsme vyhrát jako celek, což se nám podařilo a jsme za to moc rádi,“ hodnotí kladně vydařený turnaj.

Ve volných dnech stihli juniorští hokejisté i procházky po městě. „Nejvíce mne zaujala místní děvčata, jsou opravdu nádherná,“ směje se Furch. „Toruň má krásný střed města. Je paráda procházet se kolem řeky Wisly, která tu protéká,“ pokračuje už vážně Hafenrichter.

Po návratu do Prahy se budou moci na souboj o extraligový trůn přijít podívat osobně. „Rozhodně zajdu. Už se na Slavii těším,“ září oči šikovnému brankáři. „Já asi dám zase přednost televizi a internetu. Už toho bylo hodně a chci být zase chvíli s rodinou,“ vysvětluje druhý reprezentant důvod své plánované absence v hledišti.

Brankář Furch letos nesledoval Slavii jen z tribuny. Do branky se postavil celkem sedmkrát a kouče Růžičku nezklamal. Nemá tedy nejmenší důvod prchat do zámoří a rád bude sbírat další zkušenosti v Praze.

„Doufám, že se chytím i v příštím roce a budu moci být ve Slavii dvojkou. Nastupovat budu samozřejmě i za juniory,“ plánuje si svou hokejovou budoucnost.

Těžko může ovlivnit budoucnost finále, ale svůj tip přesto má. „Slavia už to zvládne a Vary rozdrtí,“ odvážně prorokuje a koutky jeho úst opět cuká šibalský úsměv. To Hafenrichter je daleko opatrnější. „Myslím, že se to protáhne na sedm zápasů a vyhrajeme 4:3,“ věří i on v konečný triumf červenobílých barev.

Autor Jakub Hlaváč
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více