Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. dubna 2008

Začali jsme dobře, od Adama

P r a h a – Stejní a přesto jiní. Do včerejšího pátého finálového zápasu vstoupila úplně jiná Slavia. Slávisté hráli jako vyměnění. Ta tam byla odevzdanost ze čtvrtého finále. Od prvních minut bylo jasné, kdo je pánem na ledě. „Všichni hráli dobře, od Adama až po posledního útočníka,“ kvitoval střelec dvou gólů a nejlepší střelec play off Jakub Klepiš.

Jakube, jaké to bylo nastoupit po tom výprasku v Karlových Varech?
Už jsem to říkal i po tom zápase v Karlových Varech. To, že jsme dostali výprask, že to bylo osm dva, nějaký nejhorší výsledek v play off, nějaký rekord, to nás vůbec nezajímalo. Brali jsme to prostě tak, že jsme prohráli a měli jsme dva dny na to, abychom se připravili na tento zápas a podali dobrý výkon. Myslím si, že se nám to podařilo.

Do toho zápasu jste šli s čím? Například zopakovat výsledek a předvedenou hru ze druhého finále?
Samozřejmě, chtěli jsme na ně vlítnout, hrát hodně do těla a k ničemu je nepustit. Myslím si, že se nám to i dařilo, všichni makali naplno, hráli výborně, od Adama až po posledního útočníka, všichni do toho dali všechno a vyšlo to.

Zápas, i když to tak na první pohled nevypadá, rozhodly nakonec přesilové hry, tři využité přesilovky...
Určitě. Myslím si, že rozhodčí tentokrát všechno pískali, Vary tam nějaké fauly udělaly a nashromáždilo se to tak, že jsme měli prostě hodně přesilovek. Naštěstí nám tam ty góly padly.

V zápase jste vstřelil dva důležité góly. Ten první, jako jediný v zápase, padl při hře pět na pět, druhý při přesilovce pět na tři.
Oba dva byly strašně lehké. Ten první gól padl tak, že brankáři vypadl puk z lapačky a já jsem byl ve správný čas na správném místě, takže jsem tam akorát ten puk zasunul do branky. A za ten druhý gól patří velký dík Davidu Hruškovi, který mi to vlastně dal do prázdné brány, to nebylo těžké.

Ulevilo se vám hodně, když jste dali první gól?
Tak ulevilo..., jedna nula ale v hokeji nic neznamená, nebylo z čeho si ulevit. Myslím, že se nám trošku ulevilo až když jsme dali na tři nula, pak už to bylo trošku volnější.

V úvodu zápasu jste měli velký tlak, ale gól jste ne a ne dát...
Tak, jak jsme hráli, jaký jsme měli tlak, tak si myslím, že každý z nás věděl, že nějaké ty góly přijdou. A nakonec přišly, takže spokojenost.

Ještě se vás Jakube zeptám na tu 55. minutu, kdy Grof fauloval Vondrku a strhla se kolem toho mela. Vylučovalo se ale na obou stranách, přesilovka hostů pět na tři pokračovala, aniž by byly na kostce vyznačeny tresty. Vyznali jste se v tom alespoň vy?
Já jsem vůbec nic nevěděl a myslím si, že ani sami rozhodčí nevěděli, že tam prostě někoho napsali. Ale to, co Grof udělal, to k hokeji patří. I my, když jsme ve Varech prohrávali osm dva, tak jsme také měli nějaké takovéto zákroky. Takže to k tomu asi patří.

Takže ty zákroky podle vás nevybočily z mezí pravidel?
Určitě, i my jsme mohli Varech sklopit hlavu a odejít, ale v tu chvíli, kdy je to takto vyhecované, tak vždycky se najde někdo, kdo si chce bouchnout.

Jednu chvíli vás na té trestné lavici sedělo pět, nemačkali jste se tam?
Ani ne, my jsme si z toho i dělali tak trošku srandu. Nestává se každý den, abychom se takhle na trestné sešli..., takže jsme si tam povídali. Jen jsme nevěděli v jakém pořadí budeme skákat na led, tak jsme se tam chtěli prát (úsměv).

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více