Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. dubna 2008

Do třetice všeho dobrého!

P r a h a – Po dvou finálových nezdarech - v roce 2004 se Zlínem a předloni se Spartou - Slavia zase slaví titul. „Celou letošní sezonu jsme se na to soustředili,“ řekl kapitán Josef Beránek po utkání. Je to už jeho druhý titul se Slavií, poprvé se Slavií radoval v roce 2003. „Daleko více dokážete udělat, než když jste favorizováni na vítěze,“ dodal.

Jak jste se motivovali před dnešním zápasem?
Myslím si, že pro každého z nás byl motivací ten pohár a všechny ty oslavy kolem, prostě takový ten konec úspěšné sezony. Bylo tady dost kluků, kteří to už zažili, i dost kluků, kteří to chtěli zažít. Takže si myslím, že to byla ta největší motivace.

Přesto vás osobně asi zranění pořád omezovalo...
Samozřejmě, vždycky je lepší, když si člověk zahraje tak, jak by chtěl, než když je omezený nějakými zdravotními problémy. Na druhou stranu si myslím, už jsem to i říkal, že tento mančaft měl letos víc tahounů, že prostě se nám podařilo každý důležitý zápas, ať to byl sedmý nebo jako s Třincem pátý, zvládnout tak, jak jsme potřebovali. Myslím si, že jsme to letos odehráli výborně.

Pepo už můžete prozradit, co vám bylo?
Měl jsem utržený vaz v koleni.

Omezovalo vás to zranění?
To je takové zranění, že stačí jednou špatně šlápnout, že se můžete s někým srazit a je to zpátky.

Jaký je to pocit chodit jen na buly ve vlastním obranném pásmu...?
Není to nejlepší pocit, protože ta buly v obranném pásmu jsou velká zodpovědnost a člověk si tam nemůže dovolit nějaké riskování. Myslím si, že to ale docela šlo. Trošku mi hrálo do noty, že v těch posledních zápasech už byli všichni hráči unavení. Naopak já jsem se, vlastně díky tomu, že jsem tam po většinu zápasu jen seděl a čekal na pokyn, až mě tam pošlou, cítil odpočatý.

Co bylo podle vás v dnešním zápase rozhodující?
Vyzdvihl bych hlavně zkušenosti Vládi Růžičky, ten to opravdu umí. Projev toho mančaftu je stanovený od trenérů a myslím si, že v těch sedmých zápasech bylo vidět, že do toho jdeme s tím, že to chceme urvat. To si myslím, že rozhodlo.

Je to o to sladší, že jste titul takzvaně udělali doma?
Určitě, je to hezké, protože naposledy jsme titul vyhráli venku. Bylo až směšné, jak bylo někde napsáno, že to tak bylo domluvené. Myslím si, že ve sportu by to nikdo neudělal, že by takhle ani nepřemýšlel..., takže, samozřejmě, je to hezké. Už jen kvůli divákům, kterých vlastně na Slavii několik let zpátky chodilo nějakých dva tři tisíce. A vlastně teď, na play off, chodilo 16 000 lidí, což je nádhera.

Takže jste probudili slávistické fanoušky?
V tom, si myslím, že ani problém nebyl, že letos chodili dost. Spíše to vycházelo z toho, že se zmenšilo hřiště a že jsme předváděli hokej, který byl, si myslím, letos pro ty diváky hodně aktraktivní. Myslím si, že to byla zábava i pro ně.

Takže druhý titul pro Slavii, co víc si přát...
Člověk má radost z odvedené práce. Dvakrát za sebou jsme se dostali do pozice, že jsme do šaten odcházeli jako první. Je dobré si zopakovat, jaké je to hezké vyhrát.

Přišel vám prý pogratulovat i primátor Pavel Bém?
Ano, byl tady a poděkoval nám za reprezentaci Prahy.

Jak vám lichotí pochvala od sparťana?
Já na to takhle nekoukám. Je úplně jedno, kdo komu fandí. Myslím si, že hlavně tady jde o kolektiv, o fanoušky, kteří fandili nám. A to je pro nás to nejpodstatnější.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více