Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. dubna 2008

Slavia si v Lize mistrů zahraje s Curychem a Linköpingem

V pátek krátce po poledni byl rozlosován první ročník hokejové Ligy mistrů. Slavii los přisoudil švýcarského mistra SC Zürich Lions a švédského vicemistra Linköpings HC. "Jsme spokojení. Osobně jsem si nepřál hlavně Magnitogorsk. Vidíme šanci z této skupiny postoupit dále," uvedl obchodní manažer Slavie Mgr. Ladislav Blažek.

Slavia sehraje úvodní duel 8. října na domácím ledě s Linköpingem, poté ji čekají dva zápasy na soupeřových hřištích. 29. října zajíždí do Curychu, 12. listopadu se představí v Linköpingu. Základní skupinu zakončí 3. prosince utkáním v Praze s Curychem.

Linköping obsadil v uplynulé ročníku švédské Elitserien druhé místo, čímž vyrovnal své historické maximum z roku 2005. V týmu působí i český obránce Josef Melichar, který má bohaté zkušenosti ze zápasů NHL, kde oblékal dres Pittsburghu. Tým v sezóně vedl Janne Karlsson, od příštího ročníku jej ale na střídačce vystřídá český kouč Slavomír Lener. SC Zürich Lions vyhrál v této sezóně švýcarskou ligu a stal se tak pošesté ve své historii švýcarským šampiónem.

Slavia byla jako vítěz české extraligy zařazena do prvního výkonnostního koše, kde jí dělali společnost mistři ze zemí silné hokejové čtyřky. Už před samotným losováním tedy bylo jasné, že se ve skupině nemůže potkat s finským Oulu, ruskou Ufou a švédským HV 71 Jönköping. Jelikož na sebe v základních skupinách nemohou narazit ani týmy ze stejné země, vyhnula se i vítězi základní části z Českých Budějovic.

První ročník Ligy mistrů bude pro její účastníky zajímavý nejen po sportovní stránce, nezanedbatelnou roli hrají i finance. Již za samotnou účast vyinkasuje každý z účastníků 300 000 eur (asi 7,5 miliónu korun), za každé vítězství v základní skupině pak dalších 50 000 eur. Postupem do semifinále si mužstvo zajistí 200 000 eur, poražený finalista půl miliónu eur, celkový šampión získá rovný milión eur.

Formát turnaje se v mnohém podobá své „fotbalové sestřičce“. Dvanáct účastníků utvořilo čtyři tříčlenné skupiny. Mužstva se mezi sebou utkají systémem doma-venku, do semifinále postupuje jen vítěz skupiny, i tam se týmy poměří dvakrát. Stejně tak tomu bude i ve finále. Hracím dnem hokejové Ligy mistrů je středa, první zápasy skupin odstartují 8. října. Celkového vítěze bychom se měli dozvědět 28. ledna příštího roku.

HC Mountfield, vítěz základní části české extraligy, se v základní skupině utká s ruským mistrem z Ufy a vítězem slovenské extraligy Slovanem Bratislava.

Los základních skupin:
Skupina A: Karpät Oulu (Fin.), Eisbären Berlín, Metallurg Magnitogorsk (Rus.).
Skupina B: HV 71 (Švéd.), Blues Espoo (Fin.), tým z kvalifikace.
Skupina C: Ufa (Rus.), Slovan Bratislava, Mountfield České Budějovice.
Skupina D: Slavia Praha, Curych (Švýc.), Linköping (Švéd.).

Program Slavie:
8. října: Slavia Praha - Linköping
29. října: Curych - Slavia Praha
12. listopadu: Linköping - Slavia Praha
3. prosince: Slavia Praha - Curych

Internetové stránky soupeřů Slavie:
Linköping HC
SC Zürich Lions

Autor Jan Škvor, David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více