Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. května 2008

Slávistický maratón v Chanci

Tak to tu ještě nebylo! Hokejisté HC Slavie Praha se rozdělili do deseti dvojic a rozjeli se po sázkových kancelářích Chance, hlavního partnera klubu, kde se podepisovali příchozím lidem. „S nápadem této akce jsme přišli víceméně vzájemně – klub i Chance. V nejbližší době už žádnou podpisovku neplánujeme, v případě zájmu ale třeba ještě něco zorganizujeme,“ říká marketingový manažer Slavie ing. Jan Kratochvíl.

Nejdříve jsme se zastavili v Chanci v Revoluční ulici, kde bylo stanoviště Jiřího Vašíčka s Milanem Kraftem. Zatímco prvně jmenovaný byl na smluveném místě o něco dříve, nová akvizice červenobílých přišla přesně v 17:00. Z obou sršela dobrá nálada, svět tiketů jim ale příliš neříká. „Zásadně nesázím. Často nemám správný odhad, takže bych spíš prodělával,“ usmíval se Vašíček. Podobně mluvil i Kraft: „Občas se podívám do novin na kurzy, komu věří bookmakeři. Peníze do toho ale nedávám.“

Milan Kraft a Jiří Vašíček.

Poté jsme se vydali do Chance na Václavském náměstí, kde se ve vestibulu metra Můstek podepisovali obránci Pavel Kolařík s Tomášem Žižkou. Podle oficiální pozvánky tam místo Kolaříka měl být Miroslav Holec, přednost ovšem dostal zkušený zadák Slavie. „Neustále se to měnilo – nejprve jsem tu měl být já, potom zase Míra. Nakonec jsem šel já,“ vysvětlil Kolařík a dodal, že jinak všechny dvojice zůstaly v platnosti. A co on a sázky? Vsadí si občas? „Teď už ne, ale dříve jsem si občas vsadil. O žádné velké částky nešlo, jednorázově jsem do toho vložil tak maximálně tisíc korun,“ zapátral v paměti. To před Tomášem Žižkou tiket ležel. „To je náhoda, vsadit si jdu po x letech. Zrovna dlouho nikdo nešel, tak jsem si řekl, že si trochu zkrátím čas a zkusím sázku na NHL,“ řekl nejlepší bek extraligy v sezoně 2007/2008. Úspěšný byl z poloviny – tip, že se ve třetí finálové bitvě o Stanley Cup trefí útočník tučnáků Sydney Crosby, mu vyšel, sázka na remízu už ne.

Pavel Kolařík s Tomášem Žižkou.

Co se týče letní přípravy, Žižka je zatím plný energie. „Teď je to v pohodě - galeje nám začnou až příští týden, kdy jedeme na týdenní soustředění do Jablonce. Tam to bude pekelné,“ ví dobře. Důležité ovšem je, že zdravotně už je zcela v pořádku. Zlomený prst (se kterým hrál ve finále!) je již zase funkční. „Přípravu absolvuji celou a bez úlev. S týmem dělám všechno,“ potvrzuje Žižka. U Pavla Kolaříka je situace jiná. „Jsem po operaci kolena, takže mám svůj program. Naplno začnu přípravu příští týden,“ plánuje si velezkušený obránce.

Na konec naší cesty jsme si naplánovali návštěvu Josefa Beránka s Davidem Hruškou. Ti se podepisovali v útulné sázkové kanceláři, která se nachází v ulici Ve Smečkách. Kapitán Slavie s sebou vzal i svou malou dcerku. „Pro podpisy chodí hlavně rodiče s dětmi, takže myslím, že ji to tu docela baví,“ usmál se slávistický útočník. Na otázku, zda si rád čas od času vsadí, odpověděl podobně jako jeho spoluhráči. „Nesázím, na tohle jsem nikdy nebyl,“ prohlásil jasně. To jeho parťák David Hruška si dříve vsadil rád. „Musím se přiznat, že občas jsem to zkusil. Párkrát jsem vyhrál, ale už tak tři čtyři roky nesázím,“ podotkl Hruška, který z plánovaného soustředění v Jablonci žádný strach nemá. „Vloni to tam bylo dobré. Čeká nás sice makačka, bude to ale i formou různých her, takže se to dá v pohodě zvládnout,“ zůstává optimistou.

Zastávkou u Beránka s Hruškou jsme naši výpravu po sázkových kancelářích Chance skončili, akce se ale účastnili i Adam Svoboda s Tomášem Linhartem, Jaroslav Bednář s Petrem Kadlecem, Karol Sloboda s Dominikem Furchem, Tomáš Micka s Vladimírem Růžičkou ml., Michal Vondrka s Markem Tomicou, Jiří Doležal s Janem Novákem a Roman Červenka s Jiřím Drtinou.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více