Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. července 2008

Slávisté vyjeli na led!

P r a h a - Hráči A-týmu měli ve čtvrtek první možnost sklouznout se po ledové ploše. Všichni úspěšně prošli fyzickými testy a nabrali potřebnou kondici v suché přípravě. Skvělou zprávou je, že se týmu vyhýbají vážnější zranění. Nyní hráče čeká oblíbenější tréninková etapa – příprava na ledě. V Edenu se prozatím sešli jen hráči do dvaceti sedmi let. Stejně jako suchou přípravu, začínají ostatní hráči o týden později. O výjimku se postaral Adam Svoboda, který se prvního bruslení také účastnil. „Je velice důležité, že máme suchou přípravu bez komplikací za sebou,“ pochvaluje si Vladimír Růžička.

Na led vršovického zimního stadionu vyjel A-tým krátce před čtvrtou hodinou odpolední. První výjezd mistrů na led vzbudil zájem u šesti reportérů. Podívaná to byla vskutku zajímavá. Začalo se klasickým rozbruslením, následovala různá cvičení – změna těžiště, bruslení po jednom noži, hráči zkrátka chvílemi připomínali spíše synchronní krasobruslaře než hokejisty. „S průběhem suché přípravy můžeme být spokojeni. Zaměřili jsem se na výbušnost, rychlost, sílu a kondici. Hráči podstoupili dva velké testy. S výsledky toho závěrečného jsme velice spokojeni,“ říká spokojeně hlavní trenér.

Sem tam se někteří nevyhnuli zaškobrtnutí a spadli na led. Ostatní hráči i trenér Růžička podobné kousky hlasitě komentovali a bouchali hokejkami do mantinelu. V Edenu zkrátka vládla pohodová nálada.

Největší haló způsobila kolize Jiřího Vašíčka s Markem Tomicou, a to při cvičení, kdy hráči přes délku kluziště kroužili v kruzích s malým poloměrem. Urostlí hráči neodhadli svoji dráhu a zády se srazili. Ostatní je neušetřili vtipných poznámek: „Jako malí kluci! Přes léto někdo zapomněl bruslit,“ ozývalo se ze shluku hráčů.

Po půlhodině si hráči mohli zkusit, jak jim po letní pauze lepí puk na hokejce. I při prvním cvičení s pukem byla znát tréninková přestávka. V prvních sekundách se ve středovém kruhu zmateně střetli čtyři hráči. „Jo aha, my vyjíždíme po jednom. Sorry, “ omlouval se Jiří Doležal, který nevědomky spustil další úsměvnou příhodu prvního tréninku. Po jízdě s pukem a sérií kombinací přišla na řadu střelba. Trénink skončil pár minut po 17. hodině.

První výjezd splnil svůj účel. Hráči byli na svoji výstroj a led pořádně nažhavení. Přes výbornou atmosféru si každý uvědomoval, že je před ním ještě spousta dřiny, kterou se bude snažit zúročit v příští sezóně. „Nemá cenu si nic nalhávat, liga je nesmírně vyrovnaná. Obhajujeme titul, ale to nic neznamená. Přistupujeme ke každému zápasu maximálně zodpovědně. Vždyť koho by loni před sezónou napadlou, že play-out budou hrát Zlín a Pardubice. Vracejí se hráči z NHL, kvalita se opět posune nahoru. Bude sledovat nesmírně zajímavý extraligový ročník,“ podotýká trenér Růžička.

Aktualizovaný rozpis přípravných zápasů HC Slavia

5.8. Havlíčkův Brod - Slavia (Havlíčkův Brod)
7.8. Slavia – Plzeň (Tipsport Hockey Cup)
8.8. Slavia – Litvínov (Eden)
12.8. Mountfield – Slavia (Tipsport Hockey Cup)
14.8. Slavia – Havlíčkův Brod (Eden)
19.8. Vrchlabí – Slavia (Tipsport Hockey Cup)
21.8. Slavia – Znojmo (O2 arena, bez diváků - Tipsport Hockey Cup)
1.9. Chomutov - Slavia (Chomutov)
4.9. Litvínov - Slavia (Litvínov)

Vyjádření Vladimíra Růžičky k přípravným zápasům:

,,Vypustili jsme všechny turnaje kromě Tipsport cupu. Nechceme na žádný vycestovat. Budeme mít velice náročnou sezónu. Chtěl jsem se více zaměřit na trénink. Jsou tady hráči, kteří nepotřebují zkoušet a vědí co mají hrát. Vím, jaká bude podoba týmu, není potřeba experimentovat. Určitě zapojíme juniory a hráče z Brodu během sezony. Liga mistrů je pro nás nesmírně důležitá a prestižní, proto je zapotřebí disponovat širším kádrem.“

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více