Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.8.2008

Slavia začala pohár vítězně, sestřelila Plzeň!

TsC, čtvrtek 7.8.2008, Slavia - Plzeň
Slavia
4:2
0:1, 3:1, 1:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 29. Vondrka (Holec), 36. Bednář (Žižka), 36. Červenka (Bednář), 50. Kachlík (Sklenář) - 18. Laš (Šindel), 39. Čakajík (Vampola). Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Svoboda (od 40. minuty Linhart) - Žižka, Horváth, Vašíček, Kadlec, Drtina, Sloboda, Šulc - Kachlík, Červenka, Tomica, Holec, Růžička, Vondrka, Borovanský, Hruška, Čermák, Bednář, Doležal, Sklenář.

Plzeň

Málek (Altrichter) - Benák, Cartelli, Dobrovolný, Čakajík, Redlihs, Dresler, Pácal - Straka, Vlasák, Vampola, Fabuš, Důras, Kracík, Šindel, Dvořák, Matějovský, Kubica, Laš, Adamský, Stránský.

P r a h a - Hokejisté Slavie vykročili do Tipsport Cupu tou správnou nohou. Ve značně improvizované sestavě si poradili s nepříjemnou Plzní, za kterou vůbec poprvé nastoupil navrátilec Martin Straka. Ani ten však Lasselsbergeru nepomohl, červenobílá družina byla lepší a zaslouženě vyhrála. Dařilo se hlavně obávané dvojici Bednář-Červenka, trefil se i dorostenec Kachlík.

Špatný vstup do utkání si prožil obránce Vašíček, jenž byl během prvních dvou střídání dvakrát vyloučen. Sešívaní se tak dostali pod tlak o od brakové pohromy je zachránil jen brankář Svoboda. Plzeň byla častěji v útočném pásmu, Slavia se snažila kontrovat rychlými protiútoky. Velice nebezpečný byl útok Martina Straky, který vedle sebe měl Vlasáka a Fabuše. Pro Straku to byl první zápas na českých kluzištích po návratu z NHL.

V 18. Minutě se hosté ujali vedení. Šindel našel křižnou nahrávkou skrz pásmo zcela osamoceného Marka Laše, který se nemýlil – 0:1.

Slavia se v druhé třetině snažila samozřejmě výsledek korigovat, Plzeň však byla častěji u puku. Střelecké pokusy Vlasáka a Straky však byly marné, stejně jako Holce, Borovanského a Bednáře na druhé straně.

V čase 28: 57 domácí vyrovnali. Holec skvěle našel najíždějícího Michala Vondrku, jenž precizně zakončil bekhendový blafák do pravé šibenice Málkovy branky.

Slavia zvyšovala tempo hry. V 36. minutě se po Žižkově přesilovkové střele od modré odrazil puk k Bednářovi, který poloodkrytou branku nemohl již minout – 2:1.

Za 22 sekund udeřili domácí podruhé. Bednář našel v mezikruží volného Romana Červenku a ten z první napálil puk za Málkova záda. Slavia se ujala dvoubrankového vedení.

Minutu a patnáct sekund před druhou přestávkou se podařilo hostím snížit. Vampola po závaru v obraném pásmu červenobílých nahrál na modrou Čakajíkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V poslední části se hra přelévala na obě strany. Sešívaní mohli děkovat svému gólmanovi, protože díky chybám v obraně a rozehrávce se plzenští dostávali do jedné šance za druhou. Branka ovšem padla na druhé straně. Mladík Kachlík v 50. minutě dorazil svoji vlastní střelu z kraje brankoviště přes ležícího Málka.

Na výsledku zápasu již nezměnila ani závěrečná power-play plzeňského týmu. Slavia si připsala první body do TIpsport Cupu a hlavně vyzkoušela mladé hráče. Duo Bednář, Červenka si na ledě rozumělo stejně jako v předchozí sezóně. Led byl také plný Růžičky, Sklenáře, Borovanského a Holce. Dobrý výkon podtrhl Adam Svoboda v brance.

Autor Tomáš Houska, OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více