Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. srpna 2008

Vladimír Růžička: O sestavě mám jasno

P r a h a - Trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička má plné ruce práce. Sezona, ve které se Slavia pokusí obhájit titul i uspět v Lize mistrů, se stále více přibližuje a všichni si uvědomují, jak moc je důležité se správně připravit a chytit začátek ligy. Tomu slávistický lodivod podřizuje vše a nijak se netají, že letní pohár je pro něj v tomto směru druhořadý. „Na tabulku Tipsport Cupu jsem se ještě nepodíval,“ přiznává s úsměvem.

Příprava na nadcházející sezonu se přehoupla do fáze, kdy vrcholí boj o místa v kádru a pomalu začíná krystalizovat sestava pro ligu. O tom, jaká bude ta slávistická, má Vladimír Růžička už docela jasno. „Jak bude vypadat sestava, vím prakticky od prvního tréninku. Samozřejmě ale zkouším i další hráče, abych je viděl a udělal si o nich obrázek,“ podotýká protřelý kouč, který dává v přípravě šanci i hodně juniorům a dorostencům. Kdo z nich má do sestavy momentálně nejblíže?

„Velkou šanci má Kuba Kachlík nebo navrátilec z Kanady Jakub Hertl. Nejdřív šel do Berouna, ale tam ho nechtěli. Je mladej a neznají ho tam. U nás začne v juniorech a já ho tak budu mít pořád na očích,“ plánuje si Růžička.

Toho těší i fakt, že se hráčům v přípravě zatím vyhýbají zdravotní lapálie. Tedy kromě Milana Krafta, jenž si nešťastně zranil rameno hned v prvním přátelském zápase proti Havlíčkovu Brodu. „Je to škoda, ale takový je holt hokej. Suchou přípravu absolvoval Milan celou a bez problémů, na ledě vypadal velmi dobře,“ podotýká slávistický šéf střídačky, jenž se bez Krafta bude muset obejít pět až šest týdnů.

Leckoho mohlo napadnout, zda zdravotní problémy nemá také Adam Svoboda. V přípravě totiž zatím chytá spíše mladý Tomáš Linhart. „Adam hodně trénuje, je v plné zátěži. Toho zkoušet nepotřebuju. Od zápasu se Znojmem však sehrajeme ještě dvě přátelská utkání a ty už odchytá Adam,“ prozrazuje Růžička s tím, že ve Vrchlabí půjde do brány Dominik Furch, jenž se vrátil z reprezentační akce.

Slávistický kouč, který je také trenérem české hokejové reprezentace, se vyjádřil i ke složení třetí útočné formace – ve které by se rádo vidělo hned několik hokejistů. „Četl jsem o tom, jak se spekuluje, kdo přeskočí do třetí lajny. Ale myslím si, že o tom to vůbec není! Nás čeká velmi náročná sezona a věřte mi, že i hráči čtvrté lajny budou plně vytíženi. Všechny řady musíme mít silné. Stoprocentně chci využít minimálně 14 útočníků,“ uzavírá Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více