Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. února 2002

Čtvrtý pokus slávistů pokořit letos Spartu

Podruhé v krátké době se Slavia utká se svým pražským rivalem. Nedávný souboj v Edenu vyzněl nakonec lépe pro hosty, kteří si z ledu Slavie odvezli dvoubodový zisk za vítězství v prodloužení. Sparta si již prakticky pojistila první místo v extraligové tabulce po dlouhodobé části, Slavia zase místo v play-off a zároveň se odrazila od osmého místa, zaručujícího právě Spartu ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů. Mezi oběma soupeři je bodový rozdíl přímo propastný, 28 bodů.

Sparta v úterním kole sehrála velmi dramatický souboj na pardubickém ledě. V divokém průběhu prohrávala i o dvě branky, ale nakonec skončilo utkání smírem, o což se poslední brankou v 50. minutě zasloužil Chabada. Tímto zápasem protáhla Sparta svoji sérii neporazitelnosti již na 16 utkání! To mluví za vše.

V brance je nestárnoucí opora Petr Bříza, který vévodí brankářským statistikám extraligy. Obrana je velkou zbraní Sparty. Obrovitý Nedvěd se probojoval na první příčku v bodování obránců, vedle něj působí v obraně řízný Jan Srdínko, rychlý štírek Jaroslav Ptáček, loňské překvapení mezi extraligovými nováčky Waldemar Jiruš či rychlík Radek Hamr, který však ke škodě Sparty právě léčí jedno ze svých mnoha zranění poslední doby. Aby toho nebylo málo, angažovala Sparta ze zámoří se navrátivšího mistra světa z Hannoveru Martina Richtera, který ukončil své působení na farmě New York Rangers, a na poslední chvíli posílil největšího favorita extraligy.

V útoku exceluje již tradiční sparťanská trojice Zelenka, Hlinka, Žemlička. Kapitán Sparty dokazuje, že stále má na to, být jedním z nejlepších útočníků extraligy. Obsazuje čelní místa v tabulce nejlépe bodujících hráčů, těší se velkého respektu jak spoluhráčů, tak soupeřů. Jaroslav Hlinka je zase nejlepším "sběračem" bodů za branky a přihrávky ze všech sparťanů. Zelenka po velkém hokejovém probuzení po návratu z Finska trochu střelecky polevil, ale jeho branky stále nepostrádají důležitost, o čemž se mohla přesvědčit i Slavia. Kdysi obdivovaný juniorský útok Kratěna, Broš, Tomajko neustále postrádá své levé křídlo Jana Tomajka, a tak na tomto postu alternuje Chabada, a velmi zdatně. Nadějně vypadají výkony mladého Michala Sivka, juniorského mistra světa, který se do Sparty vrátil ze zámoří.

Sparta je prakticky mužstvo bez slabin, oplývá obrovským sebevědomím, kterým soupeře drtí. Slabiny v sestavě opravdu těžko hledat, malé trhlinky se občas oběvují v psychice. Vedení dokáže sparťany pro soupeře nadějně uspokojit, a že lze dohnat či otočit i dvoubrankové manko na sparťanském ledě ukázali znojemští Orli či havířovští Panteři. Sparta ovšem má své nesporné kvality, není pro ní naopak přílišný problém zvrátit nepříznivý stav.

Sestava Sparty z úterního kola: Bříza - Nedvěd, Srdínko, Ptáček, Jan Hanzlík, Richter, Šrek - Kratěna, Kašpařík, Chabada - Zelenka, Hlinka, Žemlička - Havelka, Sivek, Bělohlav

Autor Václav Rybáček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více