Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.10.2008

Tři body trefil Vondrka!

, úterý 14.10.2008, Slavia - Pardubice
Slavia
3:2
0:1, 2:1, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 22. Sklenář (Drtina), 28. Kolařík (Kraft), 60. Vondrka (Beránek. D. Hruška) - 6. Starý (Koukal, Havíř), 31. Pivko (Tvrdík). Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:6, navíc Divíšek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6689.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Pardubice

Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Rákos.

P r a h a - Napínavý duel mezi Slavií a Pardubicemi nabídl extrémně vyrovnanou podívanou, kterou těsně před koncem rozhodla přesná rána ve formě hrajícího Michala Vondrky. Zaskvěl se i mladík Jakub Sklenář, důležitý druhý gól domácích si na konto připsal pro změnu Pavel Kolařík.

Slavia Pardubice Slavia začala hned z úvodu pěkně zostra. Už při svém prvním střídání se dostal do velkého tlaku Červenkův útok. Mladý centr spolu s Bednářem rotovali v pásmu a několikrát ohrozili gólmana Lašáka, ten si ale dokázal poradit. Na druhé straně se v páté minutě dobře vyvíjela situace pro Blažka s Radilem, kteří ujížděli na jediného obránce, ale Radil nezpracoval skákavou přihrávku. Ještě na konci téže minuty byl za hákování vyloučen Červenka a hosté nabídnutou šanci využili. Od modré tvrdě vypálil Havíř, ale netrefil branku. Jenže puk se šťastně odrazil ke Koukalovi, který se neukvapil a ideálně našel Jana Starého, jenž v čase 5:34 uklidil kotouč do prázdné branky - 0:1.

Po obdržené brance hrála aktivněji Slavia a díky tomu si i domácí zahráli v 9. minutě přesilovku, ale ani Červenka ani Hruška, kterého skvěle vychytal Lašák, své šance nevyužili. Hra se poté odehrávala hlavně ve středním pásmu, ale na atraktivitě neztrácela. K vidění bylo několik krásných hitů na obou stranách, což diváci v slušně zaplněné hale ocenili potleskem. Až ve 14. minutě se opět ukázala první lajna Pardubic. Dvakrát promáchl Petr Kolář dobrou přihrávku od Koukala, jenže při druhé šanci byl podražen Svobodou, který po právu dostal dvě minuty. Tentokrát se ale přesilovka hostům nepovedla a gólman Slavie, který ji způsobil, neměl žádnou práci. Další vážnější situace nastala až na začátku 17. minuty, kdy se dostal k odraženému puku Bednář, ale bekhendem trefil pouze Lašáka. Dorážet se pokoušel Tomica s Červenkou, ale oba byli dostatečně důrazně odtlačeni hostujícími obránci. Menší rozmíška ale nebyla důvodem k vylučování. O minutu později ale usedl na trestnou lavici Drtina za vyhození kotouče a minutu a 52 vteřin poté si k němu přisedl Červenka, ale slávisté dobře bránili a do konce třetiny už nepustili hosty do šance.

Domácí se i v úvodu druhé části bez problému ubránili dohrávané přesilovce Pardubic, navíc Červenka se po návratu z trestné ihned zapojil do hry, byl hákován a v signalizované výhodě měl obrovskou šanci Žižka, ale neproměnil ji. Na trestnou usedl Píša a Slavia bleskově přesilovku využila. Ihned po buly ve středním pásmu se s pukem rozjel podél levého mantinelu Jakub Sklenář a přesnou ranou k tyči překonal v čase 21:49 Lašáka - 1:1. O chvíli později byl opět vyloučen hostující obránce, ale Slavia faul Šedy potrestat tentokrát nedokázala. Další šanci měli v šesté minutě opět domácí. Micka přihrával před bránu Kraftovi a puk se odrazil od bruslí Snopka jen těsně mimo bránu. I v následujících minutách hráli aktivněji sešívaní a v čase 27:52 byli odměněni. Buly v útočném pásmu vyhrál Kraft, na modré si puk připravil Pavel Kolařík a krásným golfákem se trefil k levé tyčce Lašákovy branky - 2:1.

Vedení Slavie ale nemělo dlouhého trvání. Na začátku 11. minuty vyhrál souboj v rohu útočného pásma Tvrdík a našel před bránou zcela volného Libora Pivka, který švihem vymetl pavučiny z pravého růžku Svobodovy klece - 2:2. Po vyrovnávacím gólu Pardubice ožily a byl jich plný led. Ve 33. minutě měl velkou šanci Havíř, ale jeho bekhendový blafák přeťal faulem Vondrka. Sám faulovaný měl příležitost i v následné přesilovce, jenže tentokrát ho skvělým zákrokem vychytal Svoboda. I díky němu se Slavia v oslabení ubránila. Možnost hrát početní výhodu dostali o dvě minuty později také domácí. Tvrdíkovo vyhození kotouče málem potrestal Hruška, ale bekhendem se trefil jen do boční sítě. Další pokračování přesilovky ale uťalo třetí Červenkovo vyloučení v zápase, tentokrát za sekání do brankáře. Hra ve čtyřech ale šance nepřinesla, a když žádný tým ani pak nenašel recept na překonání soupeřovy obrany, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

První příležitost ve třetí třetině měl po minutě domácí útočník Vondrka, jenž spíš pouze nahazoval z úhlu bekhendem puk na bránu. Brankář Lašák to ale nejspíš nečekal a měl co dělat, aby mu kotouč nepropadl. Gólmana Svobodu prověřili Pardubičtí až v přesilovce ze 44. minuty po faulu Kadlece. Havířově dělovce od modré ale chyběla přesnost, střela Pivka zase neměla potřebnou razanci. Do statistik se ihned po návratu z trestné mohl zapsat Kadlec. Jeho rána od modré byla tečována a volný puk poskakoval před ležícím Lašákem, ale obránci ho včas uklidili do bezpečí. Tlak Slavie ale pokračoval. Ve 47. minutě Hruškovi podržel hůl Píša a byl vyloučen. V přesilovce pak Bednář zadovkou připravil dobrou střeleckou pozici Beránkovi, ale Lašák vymrštil svůj beton včas.

Prakticky ihned po uplynutí Píšova trestu byl před Lašákem opět zmatek. Nakonec rozhodčí po vzájemném souboji vyloučil Hrušku i Štrbáka a pokračovalo se ve čtyřech na obou stranách. Více prostoru na ledě mohl využít v 51. minutě Kolář, ale jeho bekhendovou dorážku z prázdné klece fantasticky vytáhl Svoboda. O dvě minuty později Bednář nahodil puk před bránu, kotouč se odrazil od brusle hostujícího obránce a prolétl podél celého brankoviště a dopadl těsně vedle brankové čáry. Další šance přišla až v čtyři minuty před koncem třetí části a byl u ní opět Bednář, který zpoza branky přihrával na střed Červenkovi. Jeho střelu sice zablokoval obránce, ale puk se odrazil zpět ke slávistovi a Lašák musel vytáhnout perfektní zákrok lapačkou. Slavia měla i nadále převahu, která 45 vteřin před koncem vyústila ve vítězný gól. Celou akci začal průnikem přes dva hráče Hruška, který zadovkou zpoza brány hledal Beránka. Jeho střelu stačil zastavit obránce, ale na přesnou dorážku Michala Vondrky nedosáhl ani gólman Lašák - 3:2. V čase 59:44 ještě dostali hosté možnost snížit při přesilovce po vyloučení Červenky, ale ani odvolání gólmana Pardubicím ke skórování nepomohlo. Slavia se tak po atraktivním zápase mohla radovat z vítězství a upevnila si první místo v tabulce.

Autor Patrik Kubečka, OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více