Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.10.2008

Slavia se musela sklonit před OSC Berlin

EWHL, středa 15.10.2008, Berlin - Slavia
Berlin
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Slavia

střely 28 - 30, vyloučení 3 - 7, využití 1 - 0

Sestavy

Berlin

Schroder - Callison, Fring, Kresse, Schulze, Fruhwirt, Grundmann - Busch, Scheibitz, Scheytt - Kamenik, Gotz, Weyand - Evers, Friede, Roring.

Slavia

Becevova - Horalkova, Pekarkova, Jandikova, Schade, Pancakova, Peluchova - Studentova, Holesova, Manhartova - Velickova, Stastna, Dankova - Zelenkova, Fialova, Kroutilova, Novakova S.

Je tomu skoro rok, co odešla děvčata Slavie v berlínském Sportforu poražená v lize mistrů na samostatné nájezdy od OSC Berlín. Tentokráte bylo vítězství domácích přesvědčivější a máme se tedy určitě nad čím zamýšlet, jak se vyrovnat v ženském hokeji našemu západnímu sousedovi, řekl po utkání trenér Karel Manhart.

BERLIN - K odvetě do Sportfora Berlin přijela děvčata Slavie obhajovat svou neporazitelnost. Pražský tým právě zde v Berlíně naposledy prohrál s berlínskými LADYES 30.11.2007 o postup do finále Ligy Mistrů až po samostatných nájezdech 4:3. Od té doby Slavia nepoznala hořkost porážky a to jak v domácí soutěži tak i v EWHL.

Bylo již ale dopředu jasné, že Berlín po prohře v Kralupech neponechá nic náhodě a odveta bude určitě dosti tvrdá - a byla !!! Hokejistky z berlínské metropole skutečně na Slavii nastoupily od samého začátku a hosty de facto k ničemu nepustily.

Jak utkání poté zhodnotil trenér hostí K.Manhart - " Domácí byli u všeho o něco dříve než my. Je tu i ten fakt, že berlíňanky nás přehrávaly silově a naše hráčky se nechaly až příliš často odstavit od kotouče. Naší velkou slabinou je střelba a zakončení. Zde v takovém utkání si nemohou naše přední české hráčky dovolit nezakončit i byť třeba 50% ní šanci. To v takovém utkání pak rozhoduje. Obraz tohoto utkání mi hodně připomínal nedávnou konfrontaci reprezentace s německým nároďákem zde v Německu. Skutečně se obě utkání repre tomu našemu dosti podobala a tak máme asi nad čím přemýšlet a hledat cesty, jak se vyrovnat našemu západnímu sousedovi"

Za Slavii již nastoupila Andrea Pěluchová a po úrazu se zotavující Sonja Nováková. Koho je asi třeba v utkání pochválit je brankářka Běčevová. Obdržené branky určitě nejdou na její vrub a díky jí nebylo skóre pro Slavii ještě dramatičtější.

I když Slavia svého hostitele přestřílela, střely byly tzv. pouze propagační a nemohly německou golmanku vůbec ohrozit.

Pro Slavii bude reparátem na tuto prohru sobotní utkání a vlastně také odveta s dalším německým družstvem ESC Planegg, hraje se v Kralupech 18.10.2008 od 14.45 hod.

Autor Jiří Němec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více