Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2008

Ve vyrovnaném utkání porazila Slavia brněnskou Kometu

13. kolo, pátek 17.10.2008, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 29. Cikánek (Chlapík), 52. Kadlec. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Střely: 22:31. Průběh utkání: 0:2.

Sestavy

Kometa Brno

Barus (Vrba) - Beránek, Bilčík, Crhák, Dujsík, Koukal, Krejčiřík, Krytinář, Lesonický, Maša, Máša, Nedvěd, Novák, Ondrášek, Pospíšil, Prokeš, Touška, Zavadil, Dittrich

Slavia

Mouček (Dlouhý) - Hellar, Hertl, Hruška, Chlapík, Jaškin, Jeník, Kadlec, Kotyra, Moravec, Burša, Muller, Novák, Ryttig, Růžička, Semrád, Cikánek, Šteiner, Tůma, Veber

B r n o - V pátečním utkání se dorost Slavie utkal s mužstvem brněnské Komety. Ve vyrovnaném zápase padli domácí rozdílem dvou branek, když nejprve ve 29. minutě zakončoval Cikánek a v 52. pak Kadlec. Většinu utkání byli lepším týmem a kontrolovali hru domácí, ovšem v klíčových okamžicích byli lepší hosté. Slavia si tak domů odváží cenné tři body a domácí se tak musí soustředit na zítřejší utkání.

Úvod utkání se nesl v duchu papírových předpokladů. Slavia, jakožto favorit tohoto zápasu, začala velmi aktivně, hodně tomu napomohlo i vyloučení domácího Bilčíka. Přes velkou aktivitu se ale hosté k žádné vážnější šanci nedostali, za zmínku stojí jen střela z osmé minuty, kdy Hellar z mezikruží vyzkoušel domácího brankaře Baruse. Domácí se pak díky řadě vyloučení Slavie dostali do hry, zahráli si dokonce i přesilovou hru 5 na 3 po nedovolených zákrocích Hellara a Hrušky, ale nenašli ten správný recept na hostující obranu. První třetina se tak dohrála v poklidu a za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé třetiny nedopustila Kometa aktivní hru Slavie, naopak sama nebezpečně zahrozila. Ve 22. minutě Dujsík výborným napadáním obral o puk slavistického obránce, našel v mezikruží Prokeše, ten však neskóroval. Netrvalo dlouho a do velké šance se dostali i hosté. Při přesilové hře, když odpykával svůj trest brněnský Dittrich, se ocitl těsně před Barusem Chlapík, ani on šanci na změnu bezgólového stavu nevyužil. Po početní výhodě Slavie se střídaly šance na obou stranách. Žádný z týmů neměl výrazněji navrch. V 29. minutě dostala Slavia možnost to změnit. Na trestnou lavici zamířil Lesonický. Slavia se nenechala dlouho pobízet a výhodu využila. Chlapík se dostal sám až před Baruse, domácí gólman jeho střelu vyrazil betonem před sebe, kde naneštěstí pro Brno stál osamocený Christoffer Cikánek a zakončil do prázdné brány – 0:1. Tentýž hráč se zapsal do historie dnešního zápasu i o několik okamžiků později. Tentokrát ne jako střelec, ale vyloučený. Kometa tedy dostala šanci rychle kontrovat. Jenomže s přesilovou hrou nenaložila podle svých plánů a hostujícího gólmana Moučka vůbec neohrozila. V 35. a 36. minutě se setkali na trestné lavici hostující Tůma z Hellarem. Brněnští dorostenci si podruhé zahráli v početní výhodě pět na tři. Dobrou možnost na vyrovnání, ale pokazil Touška, kterému po své chybě nezbývalo nic jiného než hákovat ujíždějícího slavistického útočníka. Těsně před koncem druhé třetiny to zkusili domácí na potřetí, když byli vyloučení Chlapík a Muller.

Závěrečná třetina odstartovala obrovskou šancí Maši, který v ještě trvající přesilové hře dostal výbornou křižnou přihrávku přesně do jízdy, jeho střelu k tyči Mouček zlikvidoval. Ve 46. minutě v přesilové hře Slavie zahrozil střelou zápěstím Hellar, Barus však vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok a střelu vytěsnil mimo tyče. Vychytal i o několik chvil později slavistického Chlapíka. Potom přišla série šancí hráčů Komety, ale ty zrazovala stejně jako po celý zápas koncovka. V 52. minutě tak podruhé udeřila Slavia. Před Barusem zůstal nepokrytý Jakub Kadlec a z dorážky neměl problém Baruse překonat - 0:2. Kometa vrhla po druhé inkasované brance všechny síly do útoku, svého soupeře zatlačila, ale chybějící rozvaha v důležitých okamžicích jí odepírala vstřelení branky. Ani přesilová hra v posledních dvou minutách domácím branku nepřinesla. Radost z vítězství a tři body si tudíž odnesla pražská Slavia.

Ohlasy trenérů

Milan Vlk (HC Kometa Group Brno): Bohužel bez gólu se vyhrát nedá, každopádně i přes kvalitní první i třetí třetinu jsme se nedokázali prosadit do nějaké střelecké pozice, abychom překonali hostujícího gólmana. Hráčům chyběla rozvaha v koncovce, ale jinak odvedli maximum.

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): Z venku vezeme tři body a čisté konto. S výsledkem jsme maximálně spokojení. Ale kdo to dneska viděl, musí uznat, že to bylo hodně utrápené a křečovité. Průběhu zápasu jsme nahrávali svoji pasivitou, celý zápas jsme se nedostali do svého tempa, do své hry.

Autor Marek Čermák, Zdeněk Plánka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více