Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. října 2008

O2 Aréna bude svědkem souboje o čelo tabulky

V pátek 24.10. se v libeňské multifunkční aréně utkají vedoucí celek tabulky Slavia se svým momentálně největším pronásledovatelem z Vítkovic. Letošní první vzájemné utkání obou mužstev skončilo nerozhodně po základní hrací době. V prodloužení pak rozhodl o druhém bodu pro Slavii Jaroslav Bednář. Vítkovice tedy červenobílým mají co vracet. Mezi týmy je v tabulce rozdíl tří bodů, takže v případě vítězství se Slezané na Pražany bodově dotáhnou, což domácí jistě nebudou chtít dopustit. Můžeme se tedy těšit na skvělý hokej dvou aktuálně nejlepších týmů u nás.

Náš soupeř

Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Alois Hadamczik a Kamil Konečný
Největší úspěchy: 2x mistr ligy (1951, 1981), 7x vicemistr ligy (naposledy 2002)
Posledních pět let: 7., 4., 7., 11., 11. místo
Internet:www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu:Václav Varaďa, Viktor Ujčík, Jiří Burger

Slavia se vzpamatovává z tvrdého direktu

Červenobílí v posledním kole utrpěli ostudnou porážku od městského rivala Sparty 0:5 a připsali si na své konto teprve třetí prohru v sezóně. Nicméně úterní výkon Slavie ani zdaleka nepřipomínal ten, na který jsme od Sešívaných byli letos zvyklí a mužstvo má tedy co napravovat. Zápas s druhým celkem tabulky je pro domácí ideální příležitostí vylepšit si před svými fanoušky svou pošramocenou reputaci z derby. Slávistická ikona Jaroslav Bednář věří, že se jeho tým z porážky na Spartě ponaučí. „Dostali jsme facku, sedneme si na zadek a půjdeme dál. S Vítkovicemi musíme hrát jako jsme hráli předchozích šestnáct zápasů. Z derby se musíme poučit," připustil Bednář.
Důležitým faktorem navíc bude, zda se dokáží prosadit tahouni Slavie, jakými jsou právě Bednář, Hruška, Červenka či Beránek, kteří v posledních třech kolech gólově stagnovali. Je vidět, že mužstvo na tuto čtveřici spoléhá a jejich gólový příděl bývá v zápasech často klíčovým. Na tyto hráče tedy logicky bude vytvářen čím dál tím větší tlak a uvidíme jak se s tím v pátek poperou.

Vítkovice představí svou novou akvizici

Hokejisté Vítkovic jsou sice na druhém místě tabulky, ale v poslední době se jim až tak nedaří. Z předchozích pěti utkání získali pouze 6 bodů a i proto budou v pátek hodně spoléhat na svoji čerstvou posilu. Vedení Vítkovic se totiž podařilo angažovat Václava Varaďu, který bude moct zužitkovat svoje nesčetné zkušenosti z NHL. Mužstvo nabité útočnými esy rozhodně nejede do Prahy bránit a můžeme tedy očekávat otevřený duel.
Vítkovice ovšem na Slavii moc neumí. Z posledních pěti vzájemných duelů zvítězily pouze v jednom případě. V pátečním zápase však půjde o hodně. Když hosté vyhrají, smažou tříbodové manko, které od sebe obě mužstva dělí v tabulce naší nejvyšší hokejové soutěže. Naopak když se domácím podaří Slezany porazit, zvýší tak svůj náskok v čele tabulky na pohodlných šest bodů. Pro trenéra hostů Aloise Hadamczika to bude navíc souboj se svým nástupcem na lavičce české reprezentace Vladimírem Růžičkou a vítkovický trenér se bude jistě chtít vytáhnout. Nechme se překvapit, jakou taktikou nakonec svým svěřencům nastolí a zda to bude proti zatím , až na malé výjimky,suverénní Slavii stačit.

Historická bilance v extralize

SLAVIA - VÍTKOVICE
Celkem:
57   30 – 11 - 15   180:139
Doma: 
29   17 – 4 – 8  
Venku: 
28   14 – 7 – 7  

Postavení v tabulce

1.Slavia        17  9  5 1 2 53:40 38 	
2.Vítkovice 	17  10 1 3 3 48:36 35

Co mají oba týmy společného

V dresu Vítkovic hrají dva hráči, kteří oblékali v minulosti dres Slavie. Viktor Ujčík, který v letech 1996/1997 nastupoval s Vladimírem Růžičkou v jedné lajně a pak také Angel Krstev.

Poslední zápasy

Slavia - Znojmo 4:1
Slavia - České Budějovice 2:1sn
Slavia - Pardubice 3:2
Mladá Boleslav - Slavia 0:2
Sparta - Slavia 5:0
Vítkovice - Sparta 4:1
Mladá Boleslav - Vítkovice 3:2
Vítkovice - Č.Budějovice 3:1
Karlovy Vary - Vítkovice 5:0
Vítkovice - Zlín 3:2

Sestavy v minulém kole

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Pinc (2. Štěpánek) - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, Hruška, Štefanka - Korhoň, Roman, Klimek - Kvapil

Nejproduktivnější hráči

1. Bednář 18 (8+10)
2. D. Hruška 15 (10+5)
3. Červenka 14 (9+5)
1. Burger 15 (10+5)
2. Ujčík 12 (6+6)
3. R. Šimíček 12 (6+6)

Brankáři

Svoboda Adam 14 - 2,2 - 93,8
Furch Dominik 3 - 2,6 - 91,3
Pinc 11 - 2.13 - 93,6
Štěpánek 11 - 2.01 - 93,7
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více