Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2008

Dorostenci poraženi

16. kolo, sobota 25.10.2008, Slavia - Hr. Králové
Slavia
3:4p
1:1, 1:1, 1:1 - 0:1
Hr. Králové

Branky a nahrávky: 20. Jan Műller (Šteiner, Kotyra), 21. Tomáš Hertl (Kadlec), 49. Antonín Růžička (Semrád) - 9. Ondřej Vlček (Valášek), 38. Lukáš Gabriel (Havelka), 57. Jindřich Kopsa (Půlpán), 63. Daniel Filip (Červený). Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Diváci: 243.

Sestavy

Slavia

Mouček - Šteiner, Jeník, Hruška, Rittig, Růžička, Semrád, Novák - Tůma, Müller, Hertl, Cikánek (A), Chlapík, Burša, Kotyra, Veber, Jaškin, Moravec, Kadlec (C), Hellar.

Hr. Králové

Pavelka - Pištora, Bodnár, Čáp, Kopsa, Červený, Poláček (A) - Půlpán, J. Novák, Vlček, Gabriel, L. Novák, Valášek (C), Havelka, Pechánek, Filip (A), Stříeský.

Sedm zápasů bez prohry, tím se mohli chlubit Sešívaní dorostenci do té doby, než narazili na tým z Hradce Králové. První gól zápasu vstřelili hosté v deváté minutě, o vedení však přišli ještě v té stejné třetině, když třináct vteřin před jejím koncem využil pro domácí přesilovou hru Jan Müller. Začátkem následující třetiny se mezi tři tiče trefil Tomáš Hertl, ale stejně jako domácí v prvních dvaceti minutách, dokázali i hosté vyrovnat, a po skončení druhé části hry bylo skóre 2:2. Třetí dvacetiminutovka se od těch předchozích nějak nelišila - 1:1, za Slavii se strefil Růžička. Až v prodloužení rozhodli zápas ve svůj prospěch hosté, brankou Daniela Filipa v 63. minutě.

Zápas nezačal nejlépe pro hostující tým, který musel již po jedné minutě bránit v oslabení. Hradečtí dorostenci se ale úspěšně ubránili. Že jim hra v oslabení vyhovuje dokonale ukázali v deváté minutě, kdy se i přes vyloučení Gabriela prosadil jeho spoluhráč, Ondřej Vlček. Následujících téměř deset minut si hosté urdžovali jednobrankový náskok zuby – nehty. Až koncem první třetiny, přesněji řečeno třináct vteřin před jejím koncem se skóre zápasu opět vyrovnalo. Slavisté hráli další přesilovou hru a střelu obránce Šteinera dokázal nejrychleji sklepnout za brankovou čáru Jan Müller.

Ve druhé části hry navázali domácí na skvělý konec předchozí třetiny. Již po 33 vteřinách se radovali ze vstřeleného gólu. Prvním střelcem prostřední třetiny se stal Tomáš Hertl, asistenci si připsal Jakub Kadlec. Ve 28. minutě měl na hokejce svůj druhý gól Müller, místo potlesku ale slyšel pouze zvuk gumy, která orazítkovala tyč hostujícího Pavelky. Do další slušné šance se dostali domácí během dvojité přesilové hry, která začala v polovině 32. minuty. Nakonec se ale stejně znovu radovali hosté. Dvě minuty před koncem třetiny se vydali Gabriel s Havelkou do obránné třetiny domácích. Nejprve Havelka přilákal všechny bránící hráče k sobě, následně poslal přesný pass na Lukáše Gabriela, který už měl lehkou práci a neobtěžován žádným hráčem hostů propálil golmana Moučka. V poslední minutě třetiny se Hradečtí museli na deset minut rozlouřit s Jakubem Novákem, který dostal osobní trest za nesportovní chování.

Začátkem závěrečné třetiny došlo na poměrně vzácné trestné střílení, tentokrát v podání hradeckého hráče, který nakonec na Moučka nevyzrál. Po pěti minutách třetí třetiny museli hosté opět hrát oslabení. Tentokrát jim Sešívaní skutečně zatápěli, ale ať dělali co mohli Pavelka byl neprůstřelný. Jen co tato přesilová hra skončila, začala nová, během které se konečně povedlo domácím skórovat, puk putoval po trase Jaškin – Semrád - Růžička až za záda hostujícího golmana. Domácí se ovšem nakonec z vítězství neradovali. Koncem 57. minuty dostal puk za Moučka Jindřich Kopsa a bylo vyrovnáno. K velkému tlaku se zmohli domácí v polsední minutě zápasu, kdy opět patřičně přitápěli hostujícímu brankáři i obraně, ale místo branky přišlo něpříjemné vyloučení. Müllerovo zapálení do hry před brankou soupeře rozhodčí ohodnotili dvouminutovým trestem. Vzhledem k tomu, že po šedesáti minutách hry bylo skóre stále vyrovnané – 3:3, následovalo pětiminutové prodloužení.

Do prodloužení nastupovali domácí pouze ve třech. S těžkým začátkem prodloužení si skvěle poradili, hlavně díky dobré práci Moučka, a hned po návratu Müllera na led se opět pustili s chutí do ofenzivy. V čase 62:35 byl Dimitrij Jaškin zastaven ve své cestě na brankáře nedovoleným hákováním a následovalo druhé trestné střílení v zápase, tentokrát však na druhé straně hřiště. To stejně jako první skončilo lépe pro dorostence v masce. Hned po trestném střílení došlo na známé „nedáš – dostaneš“. Po vzahování v obranném pásmu Hradce poslal Červený perfektní pass na Daniela Filipa za obranu hostů, který z brejku vystřelil vítězný gól zápasu.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více