Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.10.2008

Junioři Slavie loupili v Ostravě

15. kolo, pátek 24.10.2008, Poruba - Slavia
Poruba
2:5
0:1, 0:3, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 52. Vajda (Jelšík, Řezáč), 59. Špok (Richter, Řezáč) - 14. Hafenrichter (Česnek, Barák), 21. Žejdl (Doležal T., Hertl), 22. Doležal O. (Mavrojanidis, Koubek), 40. Krejčí (Hafenrichter, Hertl), 46. Česnek (Humpolíček, Doležal O.). Rozhodčí: Kočí - Poruba, Vengřín R. Vyloučení: 11:8, navíc Mlynář (POR) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 28:44. Průběh utkání: 0:5, 2:5.

Sestavy

Poruba

Gleich - Večeřa, Špok, Tomis, Spusta, Pindur, Mlynář, Skočovský - Galajda, Vidlák, Bartošek, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.

Slavia

Meravý - Blažek, Doležal, Barák, Hertl, Krejčí, Gaisler, Humpolíček - Poletín, Palaščák, Doležal, Petráň, Mavrojanidis, Koubek, Suchánek, Fára, Hafenrichter, Žejdl, Česnek.

P r a h a - Junioři Slavie potvrdili famózní formu z posledních dnů a vyrabovali ostravskou Porubu. O jasném vítězství 5:2 hosté rozhodli během prvních dvou třetin, po kterých vedli už 4:0...

Domácí nezačali utkání příliš šťastně, když již po několika vteřinách hry hráli v oslabení. V úvodu druhé minuty vznikl v brankovišti Gleicha obrovský závar, po kterém již Žejdl zvedal ruce nad hlavu, ale branky se Pražané přesto nedočkali. Ve třetí minutě, kdy už se hrálo ve čtyřech na obou stranách, pálil z mezikruží Jelšík, ale trefil pouze masku slávistického gólmana. Následující minuty sice přinesly bojovný a rychlý hokej, ovšem ani jeden z gólmanů příliš práce neměl. V úvodu osmé minuty se pokoušel překonat Meravého Bartoš, s jehož spíše propagačním pokusem měl hostující ochránce svatyně nemalé problémy. Domácí působili aktivnějším dojmem, ale k výraznějším šancím se nedostávali, také Šimkovičův pokus byl spíše propagační. Nadále se spíše bojovalo o každý kousek ledu a pečlivé obrany příliš soupeře k šancím nepouštěly. V úvodu dvanácté minuty byl před hostující brankou osamocen Kalina, ale trefil pouze gólmana, navíc byl faulován a domácím se naskytla krátká výhoda dvojnásobné přesilové hry. Domácí tlačili a výsledkem toho byl další faul Slavie a pětačtyřicetivteřinová přesilovka pět na tři. V té však malém skórovali Slávisté, když Bartošek ztratil na útočné moudré touš a Hertl se řítil po straně zcela sám na Gleicha. V čase 13:26 se už hosté v oslabení dočkali branky – Jaroslav Hafenrichter se řítil na Gleicha opět zcela sám a mezi betony ho překonal. Domácí najednou znervózněli a hrálo se převážně v jejich obranném pásmu a jen se štěstím neprohrávali již o dvě branky, když několik zmatků před brankou dokázal Gleich vyřešit. V 18. minutě vznikl naopak v brankovišti hostí neskutečný závar, který však pro domácí brankou neskončil. Capcara ani Pindur neprotlačili touš za brankovou čáru. Po dvaceti minutách tak VOKD prohrávalo 0:1.

Hned v první minutě druhé části se před Gleichem vytvořil další neskutečný závar, který jen se štěstím neskončil gólem v porubské síti. Už v čase 20:46 ale Gleich kapituloval podruhé. Střelou z levého kruhu ho překonal Lukáš Žejdl. Neuběhla ani minuta a v čase 21:11 vedli hosté již 0:3. Samostatný únik Mavrojanidise ještě skončil na tyči Gleichovy klece, ale do zcela opuštěné klece se trefil z dorážky Ondřej Doležal. Očividně zaskočení domácí si vzali oddechový čas. Porubští však byli stavem nadále zaskočeni a na jejich hokejkách byla cítit nervozita. Hosté také nepředváděli nijak krásný hokej, a tak diváci se v promrzlé hale spíše nudili. Ve 28. minutě se ocitl před Gleichem Blažek, ale skóre na čtyřbrankový rozdíl nenavýšil. Ani následné další střelecké pokusy hostí do branky neprošly. O minutu později předvedl Gleich skvělý zákrok, když Koubek nedokázal trefit horní část opuštěné branky, protože domácí gólmanská jednička dokázala do jeho střely vložit lapačku. V polovině utkání nevyužili domácí jasnou příležitost – Vajda našel na druhé straně najetého Jelšíka, který nedokázal zvednout touš a následně dotlačit ho do poloprázdné klece. Ve 36. minutě to zkoušel z velmi těžkého úhlu Jelšík, ale skóre zůstávalo stále stejné. Ani jeden z týmů nadále nepředváděl pro diváka optimální podívanou, spíše se více bojovalo než hrálo a menší potyčky vznikaly téměř po každém přerušení hry. V poslední minutě ještě netrefil před odkrytou brankou skákající touš Vajda. V čase 39:59 udeřili hosté počtvrté - Daniel Krejčí prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě a trefil se parádně k tyči Gleichovy klece. Po druhé části se tak do šaten odcházelo za stavu 0:4.

Také do třetí třetiny vstoupily oba celky poněkud mdle – domácí už asi byli smíření s výsledkem a hosté měli dostatečný náskok, a tak se nikam nehnali. Až ve 44. minutě se dokázal dostat ke střeleckému pokusu Česnek, jehož střelu Gleich vyrazil a následně Blažej volejbalovým úderem vyhodil z pásma. V čase 45:45 předvedli hosté krásnou kombinaci na jeden dotek, když na jejím konci Humpolíček našel ideálně Jana Česneka, který dopravil touš do zcela prázdné branky. Gleich byl bez šance. Domácí se snažili alespoň o čestný zásah, ale v dnešním utkání se jim opravdu nic nedařilo. Bartoš po pěkném sólu následně trefil pouze hostujícího gólmana, který dnes příliš práce neměl, protože většina domácích střel mířila přesně do něj. V čase 51:05 se to porubským juniorům konečně povedlo – pěknou kombinaci na jeden dotek zakončoval po Jelšíkově přihrávce zpoza branky rychlou přízemní střelou Radovan Vajda. V 54. minutě minula střela Blažka jen o centimetry domácí klec. Závěr utkání se už dohrával spíše v poklidu a oba celky se už do žádných útočných akcí příliš nehnaly. Domácí byli přesto v této části aktivnějším týmem, ale po celý zápas je svazovala nervozita na hokejkách. V čase 58:50 se Porubští přece jen dočkali druhé branky. Richter našel v situaci dva na jednoho najetého Daniela Špoka, který se z první trefil k tyči hostující branky. Hostující gólman se nestačil ani přesunout k druhé tyči. Na více se Poruba nezmohla, a tak podlehla Slavii Praha 2:5.

Autor Adam Bagar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více