Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.10.2008

Ženy Slavie postupují do semifinále Ligy Mistrů

EWCC, neděle 26.10.2008, Ankara - Slavia
Ankara
0:36
0:15, 0:11, 0:10
Slavia

Branky

Ankara

Slavia

Statistiky

Sestavy

Ankara

Slavia

Becevova-Smardova - Manhartova, Horalkova, Heywood, Schade, Pekarkova, Pancakova - Dankova, Velickova, NOvakova S.- Creary, Holesova, Friesen - Kroutilova, Fialova, Zelenkova.

První a nutný krok má pražská Slavia za sebou a kvalifikovala se tak do druhého-semifinálového kola, které bude opět pořádat a je jen otázkou, kam se tento hokejový cirkus přestěhuje. Zda opět přijme pozvání slánské haly, nebo snad se vrátí do svého domácího stadionu Kralup n.Vltavou. Vše je jen otázkou kvality ubytování a zázemí stadionu a to nebude lehká volba pro pořadatele této určitě vrcholné události pro český ženský hokej.

I třetí vystoupení Slavie v základním kole Ligy Mistrů ve Slaném proběhlo dle papírových předpokladů a bylo to stejně jako s Budapeští jen otázkou skóre.

Kladem je, že v těchto obou utkáních hrála děvčata Slavie v herní pohodě a dokázala i takticky přehrát takového soupeře, který jen houževnatě brání, zahušťuje prostor před brankou a tzv. se soupeři jen plete pod nohama. Jak se ale přesvědčujeme i v domácí soutěži, není jednoduché na takového soupeře vyzrát a tzv. se netrápit.

Je již asi patrné, že tato základní kola jsou obsazovaná družstvy i z nehokejových zemí a pak úroveň takovéhoto turnaje je zcela někde jinde, nez by se na první pohled zdálo. Pokud se však klub nedostane do Finálového turnaje, který se již potřetí bude hrát opět ve Švédsku, musí se prokousat právě takovýmto turnajem, ale skok do turnaje hned následného-semifinálového je o to tvrdší a změna je tak velká.

Právě to okusí i pražská Slavia, která jako pořadatel semifinále doma přivítá od 5.-7.12.2008 finské ESPOO, kazašský ALMATY a vítěze skupiny C a to buď Norky či Dánky. Takže tady pak takovéto výsledky již určitě neuvidíme a postup do finále do Švédska bude hodně těžký stejně jako tomu bylo v loňské sezóně v Berlíně.

Autor Jiří Němec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více