Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. října 2008

Na řadě je ZSC Lions Curych

P r a h a – Slavii po vítězném vstupu do Ligy mistrů čeká druhé utkání v této evropské soutěži. Ve středu 29. října večer se Slavia ve švýcarském Curychu utká s tamním ZSC Lions. Jak se Slavia na toto utkání připravuje? Měla už v Curychu svého pozorovatele? To jsou otázky, které možná napadnou nejednoho příznivce českého mistra. Zajímali jsme se i my. “Vláďa (Růžička) se byl v srpnu podívat v Salzburgu, když tam ZSC Lions hráli turnaj, a to je zatím v podstatě jediná konkrétní informace o tom, jak hrají a co hrají,” řekl asistent Jiří Kalous s tím, že nějaké “aktuální reference” Pražané pochopitelně mají.

“Určitě, máme představu, jak a co švýcarský tým hraje. Až na to nastane čas, tak mužstvo na zápas v Curychu připravíme,” uvedl před týdnem asistent trenéra Vladimíra Růžičky Jiří Kalous. A ten čas právě nastal.

Jan Kratochvíl: Na středeční Ligu mistrů je vše připraveno!

Utkání s týmem ZSC Lions Curych se hraje ve středu 29. října večer. Už je jasné, kdy mužstvo do Švýcarska odlétá, kde bude ubytováno a jaký bude mít v Curychu program?
Samozřejmě, všechno je zajištěno. Zajišťování takovéto významné akce nemůžeme nechat až na poslední chvíli. Tým bude ubytován v hotelu, zhruba deset minut chůze od stadionu, kde se utkání bude hrát. Do Švýcarska letíme den předem, tedy pravidelnou linkou v úterý 28. října večer. Na místě budeme kolem sedmé večer. Z letiště jedeme přímo na hotel, do Areny ve středu ráno. Ani trénink není naplánován. Druhý den dopoledne je na programu rozbruslení (10.30 až 11.15 h) a večer pak zápas. I po něm zůstáváme v Curychu, i když bychom rádi letěli už zpátky, nicméně z Curychu se už po čtyřiadvacáté hodině nelétá. Zpátky se vracíme až ve čtvrtek 30. října ráno, zase pravidelnou linkou.

Takže do Švýcarska nepoletíte speciálem?
Speciál jsme sice původně plánovali, ale protože je to blízko, tak hodně fanoušků jede po vlastní ose. Auto je na tuto vzdálenost přece jen levnější než letadlo, navíc letadlo bychom ani nenaplnili. Mančaft letí pravidelnou linkou a výstroj povezeme dvěma auty, abychom neměli do letadla zavazadla.

Znamená to, že program pro hráče byl upraven tak, aby únava z cestování byla co nejmenší, minimální...?
Ano, ale ono to ani jinak nejde. Podle regulí musí být mužstvo v místě konání zápasu den předem, nemůže tedy přiletět až ´před zápasem.

Pokud vím, tak pro fanoušky Slavie se také uvažovalo o speciálu…
Přesně tak, ale nedopadlo to. Právě proto, že bychom to letadlo nenaplnili. Chtěli jsme podobně jako na Linkoping vypravit speciál, ale nakonec to dopadlo tak, že fanclub jede autobusem a hned po zápase se vrací zpět, ani tam nespí.

Jaký program hráče ve středu, v den zápasu, čeká?
Od 10.30 do 11.15 trénink a po něm možná procházka po městě. Záleží jaké bude počasí. Když bude hezky, tak asi půjdeme i po rozbruslení na oběd pěšky, i když je pochopitelně objednaný autobus.

Už máte představu, jak velkou podporu fanoušků bude Slavia v Curychu mít?
Víme, že fanclub Slavie vypravil jeden autobus a také víme o dalších zhruba třiceti lidech, kteří se do Švýcarska chystají po vlastní ose. V tuto chvíli tedy máme k dispozici nějakých devadesát lístků.

Fanoušci Slavie tedy budou v Curychu rozhodně slyšet, na zápase s Linkopingem tolik fanoušků švédského týmu nebylo...
Neřekl bych. Linkoping objednal sto deset lístků a jejich fanoušci nebyli pouze za brankou, kde bylo pouze čtyřicet z nich, ale byli i na lepších místech v hale.

Vyskytl se nějaký problém, ať už s ubytováním nebo stravováním?
Zástupci všech klubů, včetně týmů skupiny D, se po rozlosování soutěže sešli ještě jednou v Curychu u příležitosti představení loga této soutěže. Při té příležitosti jsme začali řešit organizační záležitosti, vyměnili jsme si kontakty a za pomocí e-mailů a po telefonu jsme pak doladili detaily. Oni (ZSC Lions) nám pomáhají s ubytováním, dopravou (autobus z letiště a na letiště), a to samé my jim zajišťujeme tady. Samozřejmě hodně věcí si po vzájemné dohodě s sebou nebereme, například masérská lehátka nebo vodu. My jim to poskytneme tady a oni nám to dají zase tam. Ostatně, tak to už fungovalo i při zápase se Švédy. Vzájemně si pomáháme.

Články k utkání Ligy mistrů ZSC Lions - HC Slavia Praha

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více