Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. listopadu 2008

Linköping to určitě nevypustí, varuje Jakub Sklenář

Hokejisty Slavie čeká ve středu mimořádně důležité utkání v Lize mistrů. Ve švédském Linköpingu budou bojovat o to, aby se přiblížili postupu do semifinále Ligy mistrů. Slavia je zatím v čele skupiny a obrovský úspěch v podobě semifinálové účasti je velmi reálný. "Cítíme, že můžeme postoupit, ale musíme mít na zřeteli, že o postupu se rozhodne až po skončení všech zápasů," mírní očekávání dvacetiletý útočník Jakub Sklenář.

Slávisté jsou ubytovaní v hotelu Scandic, které jsou v Linköpingu celkem tři. Mimohokejové zázemí mají ve stočtyřicetitisícovém městě opravdu parádní. Teď už půjde jen o to, aby slávisté vše zúročili na ledě. "Připraveni jsme určitě dobře. Čtvrteční a páteční trénink jsme si zpestřili plaváním a vodním pólem. Došlo dokonce i na posilovnu, na kterou jinak během sezóny nemáme vzhledem k velkému počtu zápasů tolik času," popisuje Sklenář přípravu, kterou vzhledem k účasti Vladimíra Růžičky na Karjala cupu vedl Jiří Kalous. Jakub Sklenář si navíc čekání na Ligu mistrů zpříjemnil sobotním zápasem za prvoligový Havlíčkův Brod, kterému brankou pomohl k výhře nad Chrudimí 4:0.

Slávisté v prvním měření sil Linköping na domácím ledě porazili 4:2, ale bylo to velmi vyrovnané utkání. "Švédové u nás dokázali, že mají kvalitní tým. Hrají typicky švédským způsobem. Hrajou hodně dozadu, jsou hodně urostlí a hrají fyzický hokej," říká slávistický forvard. "Vím, že prohráli s Curychem 2:7, ale teď v lize naposledy vyhráli," ukazuje přehled. Linköping se po pondělním zápase se Skellefteou dostal do čela švédské Elitserien.

V Linköpingu si zahrají slávisté na širokém kluzišti. "Není to ale tak hrozné jako v Curychu. Tam to byl úplně extrémní, led měl snad maximální možné rozměry," hledá odlišnosti. Na důležitý zápas hokejové Ligy mistrů se už Sklenář moc těší. "Je to velké zpestření sezóny. Tyhle zápasy mi přinesou hodně zkušeností. Poznám nové týmy, zahraju si proti Hlinkovi s Hlaváčem. Určitě musíme udělat všechno proto, abychom urvali nějaké body," říká odhodlaně.

Slavii by mohlo pomoci, že se švédský tým už soustředí převážně na elitserien. Vývoj skupiny v Lize mistrů totiž naznačuje, že šance na postup jsou pro tým, který trénuje Slavomír Lener, pouze v oblasti teorie. "U nás hráli Švédové velmi dobře a doma to určitě také předem nevzdají. Na takové úrovni si už nemohou dovolit jen tak vypustit zápas," říká na závěr slávistický útočník Jakub Sklenář.

Autor David Schlegel, Linköping
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více