Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. listopadu 2008

Slávisty přivítalo v Linköpingu nevlídné počasí

Slávističtí hokejisté, sponzoři a fanoušci odletěli v úterý krátce po třetí hodině odpoledne z ruzyňského letiště speciálem společnosti Smart Wings do švédského Linköpingu. Po hodině a půl je ve Švédsku přivítal silný déšť a velmi nevlídné počasí. Podobně sychravo bylo i při cestě do Curychu, odkud si slávisté přivezli dva body...

Z letiště odvezl hokejisty autobus do dějiště utkání - haly Cloetta Center, kde si vyndali bagáž. Cesta trvala asi pět minut a jen o málo delší byla cesta do hotelu Scandic, v němž jsou hokejisté ubytovaní. Sponzoři a fanoušci si mohli vybrat ze dvou variant – dražší, která zahrnovala ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Radisson, a levnější, kdy slávisté bydlí ve tříhvězdičkovém hotelu Goodevening. Komentátoři České televize dali přednost jinému hotelu Scandic (ve městě jsou celkem tři), v němž bydleli při svém vítězném pobytu v Linköpingu hokejisté ZSC Lions.

Ve slávistickém speciálu letělo kromě posádky celkem 127 cestujících. Celkem 33 členů hráčského kádru a realizačního týmu, 6 novinářů a 20 sponzorů, zbytek tvořili fanoušci. Pro řadu z nich byla cesta největším zážitkem.

“Já jedu hlavně kvůli synovi. Vyjde nás to na 14 tisíc a přijde mi to docela levné. Když jsem letěl se Slavií na fotbal na Arsenal, stálo mě to na 12 tisíc a bylo to jen pro jednoho a navíc jen na otočku. Hned po utkání jsme letěli zpátky,“ vyprávěl jeden z nich. Ten se pak při otázce, jak dlouho fandí Slavii podíval hodně nevraživě. „Slávistou se člověk nestává, tím se narodí. To si pamatujte,“ vysvětlil.

Se Slavií do Linköpingu zamířil i místopředseda představenstva Bohemians 1905 Emil Kristek. „Je to můj první výlet na hokej se Slavií. Pozval mě jeden obchodní partner. Doufám, že si to pěkně užijeme a že Slavia vyhraje,“ usmál se.

K večeři si dali hokejisté Slavie hovězí maso nebo přírodní kuřecí steak s těstovinami, rýží nebo bramborami. V půl jedenácté se ještě podávala druhá večeře.

Ve středu hráči posnídali v 8:30, pak odjeli do Cloetta Center na rozbruslení, které vedl Jiří Kalous. Trénink svých svěřenců sledoval Vladimír Růžička z hlediště, kde vedl družný rozhovor s trenérem soupeře Slavomírem Lenerem. „Růža je se Slávou kamarád a určitě si mají co říct. Rozhodně spolu ale nerozebírají žádnou taktiku na dnešní zápas, při něm budou nesmiřitelní soupeři,“ vysvětlil Jiří Kalous.

Slávisté poté poobědvali v hotelu Scandic. Největší zájem mezi slávisty byl o lososa, který šel na dračku. Po čtvrté hodině čeká slávisty svačina a pak už zamíří do arény, kde by je mělo při utkání sledovat něco přes pět tisícovek diváků. Domů se slávisté spolu s fanoušky a sponzory vracejí speciálem ještě dnes. Odlet je naplánován na 23:50, přílet pak před druhou hodinou ranní.

Zápas ve Cloetta Center začíná v 19:30, přenáší ho přímým přenosem ČT4 Sport a internetová televize www.sportstream.cz.

Autor David Schlegel, Linköping
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více