Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. listopadu 2008

Měli jsme štěstí, že soupeř potřeboval vyhrát, říkal skromně Beránek

Hokejisté Slavie Praha úspěšně zvládli i své třetí vystoupení v Lize mistrů. Po skvělém výkonu se slávistům podařilo otočit ve třetí třetině zápas v Linköpingu a Pražané se tak přiblížili k postupu do semifinále. „Myslím, že s naším vystoupením v Lize mistrů můžeme být spokojeni. Ať už se stane cokoliv v tom posledním zápase, tak jsme odehráli tři dobré zápasy, které jsme vyhráli,“ uvedl po zápase spokojený kapitán Josef Beránek.

Slavia však k jistotě postupu do semifinále musí porazit na domácím ledě Curych. Teoreticky se o jejím postupu může rozhodnout už příští středu, kdy Curych hostí Linköping. Pokud Švýcaři na domácím ledě zaváhají, mohou slávisté slavit. "Asi se bude rozhodovat 3. prosince ve vzájemném zápase se Švýcary," nedělá si ovšem iluze šéf slávistické kabiny.

Středeční souboj v Cloetta Center nabídl několik zvratů. „Vstoupili jsme do zápasu dobře, dali jsme dva góly a měli jsme utkání dobře rozehrané,“ přemýšlel Beránek, který viděl hlavní důvod v nedisciplinovanosti, která mužstvo postihla od druhé třetiny. I když byla řada vyloučení trochu sporných, na sudí se nevymlouval. „Od druhé třetiny se nám začaly kupit vyloučení. Naše fauly vycházely hlavně z toho, že soupeř dobře bruslil.“

Ve druhé části hry zatlačil vedoucí celek švédské elitserien slávisty do defenzivy a dokázal vyrovnat na 3:3. „V tuhle dobu ukázali obrovskou sílu. Nutně potřebovali tři body, pokud chtěli myslet na postup a pořádně nás zatlačili,“ přiznává Beránek.

Podle devětatřicetiletého útočníka Slavii trochu pomohlo, že pro Linköping remíza nic neřešila. K udržení teoretické naděje na postup museli Švédové zvítězit. „Remíza pro ně neměla smysl a v tom jsme měli trochu štěstí. Za nerozhodného stavu se tlačili pořád dopředu a my čekali na chybu,“ vysvětlil.

Za stavu 4:4 pak Josef Beránek předvedl svoji skvostnou chvíli. Získal v oslabení puk a ve dvojici s Jiřím Doležalem postupovali na jediného obránce. V ideální okamžik volil přihrávku na Doležala, který pak z voleje rozhodl o výhře slávistů. „Oni zůstali hodně dole a my jsme tu akci dobře sehráli,“ popsal skromně situaci.

Autor David Schlegel, Linköping
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více