Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. listopadu 2008

Zápas se lámal v oslabení, myslí si Vladimír Růžička

Souboj mezi Linköpingem a Slavií nebyl jen bitvou o přiblížení se postupu do semifinále. Šlo v něm též o souboj dvou bývalých či současných trenérů českého národního týmu a dvou vedoucích týmů národních soutěží. Utkání nabídlo útočný hokej s řadou gólů, po zápase se z výhry radoval slávistický kouč Vladimír Růžička. „Zápas se lámal v oslabení, v němž jsme dokázali vstřelit dva góly. Dneska nám to rozhodli dva mladí kluci - Sklenář s Doležalem, kteří se právě v oslabení trefili,“ hodnotil zápas.

Slávistický trenér a generální manažer v jedné osobě si pochvaloval dobrý vstup do utkání. „Vstup do zápasu jsme měli výborný a dokázali jsme dát i góly,“ lebedil si. V prostřední části se však obraz hry změnil. Poněkud rozladěn byl trenér z výkonu finských sudí, kteří od poloviny zápasu posílali na trestnou lavici pouze slávistické hráče. „Za posledních 40 minut jsme hráli pouze jednu přesilovou hru a naopak jsme často byli v oslabení. Linköping vsadil všechno na jednu kartu, vytvořil si obrovský tlak směrem dopředu a dokázal vyrovnat,“ tvrdil Růžička.

S druhou dvacetiminutovkou byl naopak spokojený trenér soupeře Slavomír Lener. ,,Byl jsem spokojen s druhou třetinou, kdy naši hráči ukázali velký charakter, ale na druhé straně jsme byli ve třetí třetině velmi nekonzistentní. Někteří naši hráči si myslí, že jsou hodně dobří, ale musejí na sobě více pracovat,“ směřoval kritiku do vlastních řad.

V závěrečné části ukázali slávisté velkou morální sílu. „Do třetí třetiny jsme vstoupili špatně, dostali jsme gól, ale hráči si zaslouží poděkovat, protože ještě dokázali zapnout a dvěma góly zápas otočit,“ poklonil se Růžička svému mužstvu.

Oba trenéři si na závěr vyměnili komplimenty. „Linköping má velmi silné mužstvo, které vede soutěž ve Švédsku,“ říkal Vladimír Růžička. „Musím pogratulovat Slavii a Rosiemu. Ukázali, že jsou vynikající zkušený tým, dokázali trestat naše chyby. Myslím, že Slavia má nejlepší tým ve skupině,“ oplatil mu Slavomír Lener.

Články k utkání Ligy mistrů Linköpings HC - HC Slavia Praha 4:5

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více