Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. listopadu 2008

Tomica se Žižkou podepsali se Slavií nové tříleté smlouvy

Dvě dlouholeté opory Marek Tomica a Tomáš Žižka prodloužili kontrakt se Slavií Praha o další tři sezóny. Při návratu z Ligy mistrů v Linköpingu o tom na letišti v Praze informoval generální manažer klubu Vladimír Růžička. „S oběma jsme chtěli podepsat dlouhodobé smlouvy. Jsou to vynikající hráči,“ uvedl šéf slávistického klubu.

Oba hráči měli ve Slavii smlouvu do 30. dubna příštího roku, nový kontrakt jim začne platit od 1. května. Marek Tomica působí ve Slavii nepřetržitě devět let. Odchovanec Dukly Jihlava je po odchodu Michala Supa do Duisburgu nejdéle sloužícím hráčem mužstva, který Slavii nikdy neopustil. „Ještě déle je tu Honza Novák, ale ten ze Slavie na chvíli odešel. Jsem tu spokojený a podmínky, na kterých jsme se se Slavií domluvili, jsou dobré,“ řekl k podpisu nové smlouvy sedmadvacetiletý útočník Marek Tomica.

„Velmi dobře zapadá do mužstva a jsem moc rád, že jsme se domluvili na další spolupráci,“ doplnil Vladimír Růžička. Tomica má podle něj mužstvu co dát, potřebu změny necítí ani sám hráč. „Opotřebení rozhodně necítím. Určitě nebyly všechny sezóny ideální, ale klub má vysoké ambice a to je pro mě důležité. Navíc tu bydlím a moje přítelkyně tu má práci,“ dodal slávistický útočník.

Spokojenost s podpisem smlouvy vyjádřil i devětadvacetiletý obránce Tomáš Žižka. „Hraju ve Slavii rád a spokojená je tu i rodina. Nechtěli jsme se nikam trmácet a doufám, že spolupráce se Slavií bude úspěšná jako doposud,“ věří zlínský odchovanec.

„Z Prahy nepocházím, ale hraju tu už pátou sezónu a zabydleli jsme se tu. Podmínky i zázemí tu jsou fantastické. To ovšem hráči většinou zjistí, až když z klubu odejdou,“ dodal Tomáš Žižka. Vladimír Růžička mu vysekl velkou pochvalu. „Tomáš patří v české extralize k nejlepším obráncům a moc jsme toužili po tom, aby za nás hrál dál.“

Marek Tomica přišel do Slavie z Dukly Jihlava v roce 1999. V první sezóně nastupoval hlavně za juniory, za áčko sehrál 13 zápasů. Od té doby ze Slavie nikdy neodešel. Je juniorským mistrem světa z roku 2001. Se Slavií vybojoval dva tituly mistrů republiky v sezónách 2002/03 a 2007/08. Svou nejlepší sezonu prožil v ročníku 2005/06, kdy ve 49 zápasech základní části dal 13 branek a připojil 15 asistencí. Hraje na postu bránícího levého křídla. Na loňském Karjala cupu sehrál za reprezentaci dva zápasy v útoku s Bednářem a Červenkou.

Tomáš Žižka odehrál čtyři extraligové sezony ve Zlíně, aby pak podepsal smlouvu s Los Angeles Kings. Za mořem strávil dvě sezóny a za první tým Králů odehrál 25 zápasů s bilancí 2 góly a 6 asistencí. I přesto, že se mu zejména druhá sezóna velmi vydařila, volil návrat do Evropy, kde podepsal smlouvu se Spartakem Moskva. Během roku odtud zamířil do Slavie, kde už působí pátou sezonu. Je účastníkem mistrovství světa do 20 let v roce 1999. Se Slavií vybojoval v sezóně 2007/08 mistrovský titul. Má na svém kontě 28 zápasů v reprezentaci i za A-mužstvo, ale na mistrovství světa si ještě nezahrál. Naposledy si za nároďák zahrál na Švédských hokejových hrách letos v únoru, zatím dal v reprezentaci dva góly.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více