Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.11.2008

Junioři podruhé v sezóně podlehli Olomouci

19. kolo, pátek 14.11.2008, Olomouc - Slavia
Olomouc
7:3
3:1, 0:0, 4:2
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Skácel (Frieb), 10. Málek (Skácel, Frieb), 14. Coufal (Skácel, Trojan), 45. Venkrbec (Luňák, Frieb), 52. Rác (Pánek, Dostál), 57. Málek (Skácel, Frieb), 58. Frieb (Skácel, Trojan) - 4. Koubek (Petráň, Blažek), 53. Doležal (Žejdl, Hafenrichter), 55. Poletín (Palaščák). Rozhodčí: Minář - J. Novotný, Šimčík. Vyloučení: 7:8, navíc Hafenrichter (SLA) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:3, 7:3.

Sestavy

Olomouc

Slovák – Jedlička, Ustrnul, Krause, Axman, Trojan, Malina, Spurný – Prášek, Luňák, Dostál, Frieb, Málek, Skácel, Venkrbec, Coufal, Rác, Pánek, Heža.

Slavia

Krch (10. Meravý) – Blažek, Doležal, Horváth, Šíma, Hertl, Krejčí, Gaisler, Humpolíček, Poletín, Palaščák, Doležal, Petráň, Mavrojanidis, Koubek, Hafenrichter, Žejdl, Kachlík, Vokál, Česnek, Vrdlovec.

O l o m o u c - V 19. kole extraligy juniorů se Slávistům nedařilo. V Olomouci prohráli vysoko 3:7. Pražané přitom od čtvrté minuty vedli zásluhou Jana Koubka. Chvíli před koncem snížili na nadějných 3:5, když se prosadili Tomáš Doležal a Michal Poletín. Poté ale dvakrát inkasovali a odjeli z Hané bez bodů.

Po počátečních peripetiích s časomírou, která už tradičně na chvíli vypověděla službu, otevřeli skóre utkání Slávisté. Ve čtvrté minutě hosté ujeli domácí obraně a Jan Koubek prostřelil gólmana Slováka. Puk skončil jen několik centimetrů za brankovou čárou. Uběhlo však jen několik vteřin a bylo vyrovnáno. Patrik Skácel prostřelil po asistenci Frieba brankáře Krcha – 1:1.

O chvíli později mohli jít Pražané opět do vedení. Blažek se dostal za obranu a najížděl úplně sám na brankáře Slováka. Udělal mu kličku, před poloprázdnou kasou domácích ale nestihl zakončit. Pravidlo nedáš – dostaneš tak bylo naplněno i tentokrát. V desáté minutě se do přečíslení dvou na jednoho dostali olomoučtí Matěj Málek a Skácel. Prvně jmenovaný zakončil po zemi k tyči a vyhnal gólmana Krcha z kasy – 2:1.

I nadále se hrál vyrovnaný hokej. Obě mužstva si tvořila šance, ale produktivnější byli domácí Kohouti. Ti se dočkali v úvodním dějství ještě jedné branky. V přesilovce se po rychlé souhře trefil z ostrého úhlu k tyči Viktor Coufal, kterého geniálně našel Skácel.

Druhé dějství přineslo nadprůměrný hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy měly spoustu šancí ke vstřelení branky. Kralovali však gólmani, v olomoucké kase Slovák, v té slávistické Meravý. Největší šanci domácích spálil Frieb, který se zcela osamocen řítil na Meravého, ale přestřelil. Na druhé straně se stejná možnost naskytla Hafenrichterovi, jeho pokus vytěsnil Slovák betonem.

Hned v úvodu třetí třetiny se stala zajímavá situace. Domácí tým zapomněl do zápisu uvést hráče Lukáše Böhma. Všimli si toho Slávisté, kteří samozřejmě na tuto skutečnost upozornili rozhodčího Mináře. Hlavní arbitr nakonec nařídil domácím, že Böhma nesmí do hry postavit. "Bohužel nám omylem vypadl z počítače hráč, který ve třetí třetině nastoupil a nebyl v zápise. My jsme si toho sice po první třetině všimli a dopsali ho tam. Slavia ale měla kopii zápisu, kde ještě nebyl uveden. Tím, že trenér nesmí jít k rozhodčímu, tak jsme to nenahlásili a hráč následně nesměl dohrát," uvedl trenér domácích Kamil Přecechtěl. "Já jsem viděl, že ten hráč není v zápise, ale viděl jsem ho na ledě. Tak jsem se zeptal, kdo to je. To je všechno," nechtěl být konkrétnější kouč hostů Josef Turek, který u kabin vedl bouřlivou debatu právě s trenérem Přecechtělem na téma startu Lukáše Böhma.

Vstup do třetí dvacetiminutovky se lépe povedl domácím. Matouš Venkrbec se obtočil okolo branky a po zemi ke vzdálenější tyči skóroval – 4:1. Osm minut před koncem dorazil ránu Pánka zblízka Roman Rác. Hned poté snížil na druhé straně po individuální akci Ondřej Doležal. O drama se v závěru postaral ještě slávistický Michal Poletín, který skóroval z kruhu ihned po vyhraném buly Palaščáka.

Olomouc si poté vyžádala oddechový čas, což se jí vyplatilo. Závěr totiž zvládla na jedničku. "Trošku jsem musel na kluky zvýšit hlas, že není konec zápasu, ale že se musí hrát pořád stejně odpovědně. Trošku jsme přeskupili oraganizaci hry a vyšlo nám to. Využili jsme šance z brejků," řekl po utkání trenér Olomouce Kamil Přecechtěl. Nejprve zvýšil z mezikruží už na 6:3 Matěj Málek. O chvíli později uzavřel na konečných 7:3 ránou z první Aleš Frieb. Slavia tak podruhé v sezóně podlehla Hanákům.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (Olomouc): Dnes mám ze zápasu velmi dobrý pocit. Hráli jsme dobře, byli jsme důrazní v koncovce. Výborně nám zahrála také druhá lajna podporovaná výkonem té první a slušným výkonem třetí. Ukázala se trošku síla mužstva. Nevím, jestli na Pražany nám to jde, ale udělali jsme s nimi letos 12 bodů (dvě výhry nad Spartou a Slavií - pozn. aut.), což je pro nás dobré a důležité pro umístění v tabulce.

Josef Turek (Slavia): Nám se ten zápas nepovedl. Sice jsme díky brance Koubka vedli, ale potom jsme rychle inkasovali. Následně jsme dostali i další branky během asi šesti střídání, takže nás to trošku položilo. Bylo to utkání po reprezentační pauze. Hodně jsme trénovali. Věřím, že po pár zápasech se zase chytneme a začneme vyhrávat. Jinak si myslím, že hlavně ti klíčoví hráči nepodali výkony, které jsme čekali. Museli jsme střídat gólmana, který nic nechytl. V poslední době jsme hodně vyhrávali, tato prohra nás srazí zpět na zem a budeme se muset nějak zvednout.

Autor Ondřej Kubát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více