Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. listopadu 2008

Slavia se pokusí uspět na Kladně

Svěřenci Vladimíra Růžičky teď neprožívají dvakrát šťastné období. Během posledních třech ligových zápasů třikrát prohráli, z toho jednou v prodloužení. Je to zatím nejhorší série Pražanů v této sezóně. Prolomit se ji budou pokoušet v neděli 23.11., kdy zavítají na led Kladna. Utkání začíná v 17.30 a Slavia by určitě uvítala početný výjezd svých fanoušků, kteří by je podpořili v cestě za vítězstvím.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Martin Procházka, Jaroslav Kalla,

Při pohledu na tabulku, by se mohlo zdát, že Slavia drží druhou příčku a tím pádem může být spokojena. Jenže zdání někdy klame a v tomto případě to platí dvojnásob. Sešívaní momentálně zdaleka nepředvádějí tak jisté výkony jako na začátku sezony. V úvodních osmi kolech tohoto ročníku ztratila Slavia pouze dva body, dlouho držela suverénní první příčku a byla jedním z nejlépe střílejících mužstev extraligy. Nyní se však situace změnila. Slavia je po 24 odehraných kolech na druhém místě, které drží před třetím Litvínovem jen zásluhou lepšího skóre. Navíc z posledních pěti zápasů získala pouhé tři body a ani v jednom z nich nedokázala během základní hrací doby vsítit více než dvě branky. Jen skvělé výsledky z úvodu ročníků ji zachraňují od většího propadu tabulkou.

Zdá se, že reprezentační přestávka, se na Slavii podepsala zcela jiným způsobem, než bylo očekáváno. V nabitém programu to měl být zasloužený odpočinek, ale spíše než oddych přinesla několikadenní pauza herní výpadek. Červenobílí se nyní nemůžou dostat do zápasového tempa a s každým následujícím zápasem věří, že konečně chytí tížený rytmus.

V posledním kole na ledě Třince měli navíc velkou smůlu. Ještě vteřinu před koncem by bývali brali tři body, ale Třinci se povedlo doslova za vteřinu dvanáct vyrovnat.Navíc díky dalšímu spornému momentu v samostatných nájezdech si třinečtí připsali bod navíc. "Odehráli jsme velmi dobré utkání se špatným koncem. My si z toho utkání musíme odnést jedno velké poučení: hraje se dokud rozhodčí zápas neukončí. Jedna věc je, jestli domácí vyrovnali v čase nebo po čase, ale my musíme hrát až do úplného konce, což se nestalo a přišli jsme díky tomu o dva body." komentoval páteční neúspěch asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Nejbližší příležitost zlomit nelichotivou bilanci, budou mít sešívaní již v neděli na ledě Kladna. Kladenští hokejisté drží 11.pozici, ale v případě výhry se teoreticky mohou posunout až na 8.místo tabulky. Navíc Středočeši mají na domácím ledě výrazně lepší bilanci než venku. V prvním vzájemném duelu Slavii porazili 5:4 po samostatných nájezdech a tento výsledek budou chtít jistě minimálně zopakovat, takže Slavii rozhodně nečeká lehký zápas.

Hráči Slavie by jistě uvítali, kdyby je do nedalekého Kladna dorazilo podpořit co nejvíce příznivců. Ti, co nemají možnost do Kladna přijet vlastním autem, mohou využít autobusového či vlakového spoje, které odjíždí z různých míst Prahy do Kladna více než pětkrát za hodinu.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více