Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. listopadu 2008

Krize? Nevím, možná jo, ale snad to brzo zlomíme

K l a d n o – „Cestování není nic příjemného, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ prohlásil po včerejším zápase jediný střelec v dresu Slavie, obránce Jiří Vašíček. Mimochodem byl to jeho první gól v sezoně, body ale nepřinesl. „Chtěli jsme tady nějaké body urvat, teď to budeme muset dohnat někde jinde,“ dodal.

Ale nějaký ten bod byste si za předvedený výkon určitě zasloužili. Zápas nezačal tak špatně, jak nakonec skončil…
Určitě, je to škoda, protože rozjeté jsme to měli dobře. Je to vlastně bolest našich posledních zápasů, že jsme ten zápas zase ztratili.

Váš gól na nula jedna, to byl jako blesk z čistého nebe, z nenápadné šance…
Ta střela mně moc nesedla, možná to jejich brankář malinko podcenil. Určitě tu střelu viděl, protože mezi námi nikdo jiný nestál… Těžko říct, nebo mu to zaplavalo, to je možné. Já už v tu chvíli, když jsem do toho bouchnul, tak jsem sám cítil, že to není nic ideálního, ale spadlo to tam. Samozřejmě jsem za to rád, protože těch gólů moc nedávám, letos to byl můj první.

Ještě jednou, v závěru druhé třetiny, jste se dostal do podobné šance…
Jelen (Petr Jelínek) vyhrál buly a já jsem to střílel přes hráče. Byla to mnohem nebezpečnější střela než v tom prvním případě, ale gólman to výborně vyrazil. Škoda jen, že to nikdo z našich kluků netečoval.

Jeden jediný gól za celý zápas, v čem je problém?
To kdybych věděl (usměje se), ale zapracuji na tom. Pokud mám mluvit za sebe, tak já jsem tady spíše od bránění, takže se nedostanu moc dopředu. Když jsem dřív hrál někde v první nebo druhé lize, tak jsem ty góly dával spíše z mezikruhů, že jsem si tam sjel. Teď se do těch šancí nedostanu, takže pro mě je úspěchem každý gól.

Z posledních čtyř zápasů jste získali jeden jediný bod, naposledy jste vyhráli venku 17. října v Mladé Boleslavi…
Je to strašně dlouhá doba… Čekáme na to, až se to zlomí, protože v Třinci jsme dostali gól se sirénou, v neděli na Kladně zase dva góly v oslabení, je to takové upracované. Nedáváme tolik gólů jako dřív a pak nám to v závěru chybí. Myslím si ale, že jsme natolik zkušené mužstvo, že bychom ty zápasy měli dotáhnout do konce.

Jiří Vašíček před vhazováním.

Lze vaši situaci nazvat krizí?
Krize? No, já nevím, možná jo, ale snad ji brzo zlomíme. O tom mluvíte hlavně vy, novináři. Už před touto sérií zápasů na hřištích soupeřů jsme v novinách četli o tom, že nás čeká těžká série.

Myslíte si, že je to daň za náročnou sezonu, kdy hrajete nejen extraligu, ale i Ligu mistrů?
Na to se určitě vůbec nechceme vymlouvat, teď bylo volno a vlastně Liga mistrů nás čeká až příští týden ve středu. Jsou to čtyři zápasy a řekl bych, že jsme měli dobře natrénováno. Je to, myslím si, spíše v hlavách, že ta síla, která v tom mužstvu byla, se teď jakoby vytratila. Ale to snad, doufám, zase přijde.

Na Kladno jste nikdy moc nejezdili pro body, ale měli jste k nim hodně blízko.
Minule jsme tady prohráli až na nájezdy. Tuším, že jsme ten zápas ztratili až tři čtvrtě minuty před koncem, kdy srovnali na čtyři čtyři. Škoda. Právě proto, že tady máme takovou sérii, tak nás to motivuje k tomu, abychom to zlomili. Zatím se nedaří, tak snad příští rok (usměje se).

Teď vás čeká Znojmo, pak zase série pěti zápasů venku.
Bude to těžké, ale my se s tím musíme poprat (říká odhodlaně). Od toho tady máme zkušené hráče, kteří by nás, ty nezkušené, malinko srovnali (usmívá se).

Může za tou výsledkovou mizérií být i to, že v hlavách to je, že se týmu nedaří?
Je to o tom, že to chceme utrhnout, protože víme, že jsme teď nebodovali venku a v Třinci nám to proklouzlo mezi prsty. Na Kladně jsme chtěli bodovat. Je škoda, že jsme nedali druhý gól. Myslím si, že bychom to pak už dotáhli. A také škoda přesilovek.

Mohl se právě ten nešťastný závěr v Třinci na vás „podepsat“, a nebo jste to už hodili za hlavu?
Vláďa (Růžička) nám k tomu řekl své a chtěl, abychom na Kladně stoprocentně bodovali. Jeli jsme sem pro vítězství, pro tři body. Tak to máme všude. Teď jsme měli navíc za sebou právě ty zápasy, kdy jsme nebodovali. Tak jsme sem jeli jednoznačně vyhrát a bylo nám to tak i řečeno, že prostě pro to musíme udělat maximum. Škoda, že se to nepovedlo.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video