Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2008

Slavia prohrála i doma, proti Znojmu rozhodovaly nájezdy

, úterý 25.11.2008, Slavia - Znojmo
Slavia
2:3sn
0:0, 0:1, 2:1 - 0:0
Znojmo

Branky a nahrávky: 41. Hruška(Beránek, Červenka), 51. Drtina (Beránek) - 29. Plášek (Mojžíš, Erat), 49. Demel (Kucharczyk, Procházka), rozh. nájezd Dopita. Rozhodčí: Kubeš - Prchal, Čížek . Vyloučení: 4:6. Navíc Erat 10 min OT. Využití: 2:0. Diváci: 3509. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sklenář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Ondráček, Jelínek, M. Čermák.

Znojmo

Trvaj - Bičánek, Rýgl, Švrček, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal, Kotaška, Štach - M. Růžička, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Čachotský - Kucharczyk, Procházka, Demel.

Ani dva góly v přesilovkách nezlomily špatnou sérii slávistů. Proti Znojmu prohráli na nájezdy. Na Slavii byla znát herní nepohoda, během úvodních dvou třetin se téměř nedostala do šancí, a prohrála tak už svůj pátý zápas v extralize v řadě.

V úvodní desetiminutovce si mohli diváci klidně odskočit na klobásu a pivo, protože na ledě se nedělo vůbec nic zajímavého. Slávisté, zřejmě pod vlivem neúspěšné šňůry venkovních zápasů, začali nečekaně bázlivě a první šanci si vypracovali až po dvanácti minutách hry. A to víceméně náhodně – Kadlecova rána skončila na tyčce jen díky dvojité teči clonících obránců. O chvíli později přišel nejzdařilejší moment první třetiny. Micka předložil ideální puk volnému Beránkovi, jenž zblízka rozezvonil konstrukci Trvajovy brány. Více zajímavých momentů už první třetina nenabídla, takže do kabin se šlo za stavu 0:0.

Přestávka prospěla lépe hostům. Navíc slávisté jim hru usnadnili tím, že se ani tentokrát nevyvarovali zbytečných faulů. Po jednom takovém odkráčel k trestoměřičům Petr Kadlec, kterého brzy za zdržování hry navštívil Jan Novák. Před Orly se tak otevřela více než minutu trvající přesilovka pět na tři. Využít ji mohl veterán Jiří Dopita, jenž se hned dvakrát ocitl v nebezpečné pozici před Adamem Svobodou. Poprvé těsně minul pravou tyč, podruhé ho skvěle vychytal brankář červenobílých.

Růžičkovi svěřenci pokračovali v malátném výkonu a byli po zásluze ztrestáni. V čase 28:42 vložil Karel Plášek hůl do nahrávky Martina Erata a puk zapadl přesně k pravé tyči. Svobodovy brány – 0:1.

O pár minut později mohl vyrovnat Žižka, kterého do úniku vyslal obětavým zákrokem u mantinelu Marek Tomica. Domácí bek ovšem zazmatkoval a místo toho, aby ještě přihrál najíždějícímu Mickovi, vysoko přestřelil.

O přestávce se v červenobílé kabině snesla pořádná bouřka. A vyplatila se. Hned po 34 vteřinách ujel podél pravého mantinelu Roman Červenka a naservíroval kotouč neobsazenému Davidu Hruškovi, jenž bekhendem překonal hostujícího gólmana – 1:1. Neuplynula ani minuta a Slavia mohla dokonce vést! Petr Jelínek vypálil štiplavou ránu z pravého kruhu, ta se otřela o Trvajovo rameno a narazila do tyče…

Znojemským se poté podařilo rozmělnit tlak soupeře a v čase 48:03 dokonale zaskočili domácí příznivce, když se po ukázkové kombinaci trefil Tomáš Demel - 1:2. V tuto chvíli na tom psychicky byli lépe jednoznačně hosté, jenže domácí odpověděli bleskově. Jiří Drtina dostal puk před modrou, zastavil se a prudce vypálil. Trvaj se jen ohlédl a vylovil puk ze sítě – 2:2. Ovšem Znojmo nepřestávalo myslet na tři body, což nejlépe demonstroval velezkušený Jiří Dopita. Ten se prodral až před Svobodu, ani nadvakrát však touš do brány nepropasíroval.

Zápas tak došel do prodloužení. V něm hráli Orli dvě minuty bez vyloučeného Martina Rýgla, ale přesilovce 4 na 3 se s vypětím všech sil ubránili. Následovaly samostatné nájezdy, v nichž se domácí museli obejít bez svého “penaltového kata“ Jaroslava Bednáře. Naopak Znojmo se mohlo spolehnout na šikovnost Jiřího Dopity, který se stal jediným úspěšným exekutorem. Bod navíc tak z vyrovnaného zápasu vydolovalo Znojmo.

Autor OH, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více