Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. listopadu 2008

Jiří Drtina: Musíme se z toho dostat sérií výher

Zápas se Znojmem se Slavii vůbec nepovedl. Hráči to v kabině po zápase moc dobře věděli. ,,Po takovýchto zápasech nepanuje v kabině dobrá nálada. Nevěšíme hlavy, nehádáme se, ale je to samozřejmě jiné, než když máte sérii vítězných zápasů. Musíme se oklepat a jít dál," říká Jiří Drtina, který obstaral branku na 2:2 a zajistil tak Pražanům alespoň bod.

Jak hodnotíte utkání proti Znojmu?
První dvě třetiny jsme byli jednoznačně horší tým. Ve třetí části jsme se zvedli, trochu je zatlačili, ale bohužel jsem nedokázali proměnit těch pár šancí, co jsme měli. Oni si jich také pár vypracovali, ale Adam nás v bráně opět podržel. Můžeme být v podstatě rádi nakonec za bod. Zápas se nám moc nepovedl. Je škoda, že jsem nedokázali získat ten bod navíc v prodloužení a nebo na nájezdy.

Bylo v kabině o druhé přestávce hodně rušno?
Zas tak veliký rozruch nebyl, ale věděli jsme, že hrajeme hodně mizerně a musíme s tím něco udělat. První dvě třetiny jsme se hodně trápili a atmosféra v kabině tomu odpovídala.

Co se s vámi dělo? Když to řeknu jemně, tak to nebyl hokej, na který jsme od vás byli zvyklí...
Nevím, těžko se to popisuje. Samozřejmě to dobře víme. Zápas si určitě pořádně rozebereme.

Máte za sebou hodně neúspěšnou sérii venkovních zápasů. Nyní jste doma pouze remizovali. Máte raději, když se hraje série domácích zápasů a série venkovních, nebo raději preferujete časté střídání hry doma/venku ?
Podle výsledků se zdá, že je pro nás lepší, když se hraje střídavě, ale my se rozhodně nechceme vymlouvat. Jsme v pozici, kdy chceme bodovat vždy a všude. Po sérii venkovních zápasů přijde série domácích, takže nejde říci, že je to pro nás veliká nevýhoda. Mám ale raději, když se to pěkně střídá.

Dal jste důležitou branku tvrdou ranou v přesilové hře. Popište ji, prosím.
Hodně se mi tam otevřel prostor a Pepa Beránek mě krásně našel. Udělal jsem dva tři kroky směrem k bráně a snažil se mířit k tyči, ale úplně přesně jsem nevěděl, kam to zapadne.

Nechtěl jste ještě dávat nahrávku skrz pásmo? Zdálo se mi, že se střelou trochu otálíte.
Spíš jsme měl pocit, že mi tam vlítne nějaký z jejich obránců, tak jsem si říkal, že ho objedu, ale nikdo mi do střely neskočil. Měl jsem dost času si střelu připravit.

Z takovéto blízkosti už brankář neměl moc šancí reagovat, prostě jen vykryl prostor.
Asi ano. Chtěl jsem, aby to šlo nad ledem a k tyči. Je pravda, že jsem byl v ideální vzdálenosti. Nikdo mu neclonil, takže očividně zareagovat nestačil.

Pár sekund před koncem prodloužení jste mohl zápas rozhodnout. Byl jste sám před brankou, ale ještě jste hledal Marka Tomicu. Proč jste nezakončoval?
Byl jsem tam úplně sám, ale viděl jsem, že Marek najíždí do lepší pozice. Chtěl jsem mu to nahrát do prázdné branky. Kdyby mu bek nenadzvedl hokejku, tak to vyšlo. Teď už vím, že jsme měl vystřelit. Kdyby ta nahrávka šla o chviličku dřív, tak by to tam dal. Bohužel se s ním stihl vrátit hráč, kterého jsem si nevšiml a překazil mu střelu.

Puk se vám trochu zapletl mezi nohama a byl jste docela blízko gólmanovi. To asi také hrálo roli, že?
Trochu ano, ale mohl jsem střílet bekhendem nahoru. Možná by to chytil, možná ne, ale zpětně si říkám, že jsem akci měl rozhodně zakončit.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více