Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. prosince 2008

Jaroslav Bednář: Byl to pro nás šťastný zápas

Rozhovor s mágem nájezdů Jaroslavem Bednářem, který již podeváté v řadě dohnal brankáře protihráčů k slzám. Díky Bednářovi, který překonal dvakrát domácího golmana, zvítězili červenobílí v samostatných nájezdech nad svým rivalem z Holešovic. Přečtěte si nyní pár slov z úst samotného exekutora.

Co byste řekl k samotnému zápasu?
Byl to rozhodně hezký zápas pro diváka, hrálo se nahoru dolů. Ze začátku jsme byli pasivní, ale měli jsme štěstí, že se nám podařilo dát první dva góly.

Po zápase s Boleslaví, kdy jste vyhráli, byla psychyka jistě lepší než dříve, jak se šlo na Spartu?
Tak bylo vidět, že jsme ten zápas zvládali. Čtyřicet minut bylo v našich rukách, ale těch posledních dvacet jsme zase nezvládli, to je problém naší kabiny a je třeba na tom zapracovat.

Může to být i díky Vašim rozehrávkám? Jak jsme mohli vidět, byl to častý problém, ztráty kotouče na modré a nepřesnosti v přihrávkách.
Myslím si že je to hodně individuální, sám jsem udělal nějaké minely v prodloužení, je to náš dlouhodobý problém a musíme na tom společně zapracovat.

Jaká byla ta pasáž, kdy Sparta rychle vyrovnala? Viděli jsme tyčku, poté další šance.
Bylo tam horko celou třetinu, šli jsme čtyřikrát do oslabení, Sparta důrazem vyrovnala a dostala se na koně. Hodně hrálo i štěstí, že jsme zápas takto uhráli a můžeme být rádi za dva body. Byl to pro nás štastný zápas a doufám, že to bude týmu jen ku prospěchu a příští zápas dopadneme lépe.

Dominik Furch, velmi mladý brankář, zažíval atmosféru derby poprvé v životě a vypadalo to, že ji zvládl velmi dobře.
On je dominik hroznej kliďas, je to flegmatik a nic ho jen tak nerozhodí (smích) a navíc má talent, maká na sobě, takže se s ním dá počítat do budoucna. Každopádně má v sobě velký potenciál a záleží jen na něm, jak se s tím popere.

Při Vašem druhém gólu jste byl v šanci, poté jste ale vhodný čas pro zakončení promeškal a nahrál, věděl jste už dopředu co s kotoučem udělate?
Od začátku jsem věděl, že nebudu střílet, puk se mi motal pod nohama a navíc na špatném ledě skákal, najednou se mi tam objevil Jirka Doležal, já neváhal a předložil jsem mu to.

Dnes bylo skoro vyprodáno, atmosféra byla vynikající, jaké to bylo jezdit v takovém zápase nájezdy?
Nájezdy jsou vždycky vabank. V tom prvním nájezdu, ten byl lehounkej, tam mi nechal Pepík hodně místa pod vyrážečkou, takže jsem se rozhodoval, jestli budu rovnou střílet, nebo půjdu do bekhendu, vyšlo to na ten bekhend a v tom druhém jsem viděl také kousek místa i když jsem si nebyl moc jistej, zavřel jsem oči a se štěstím to tam spadlo. To k tomu prostě patří, jednou máš smůlu, jednou štěstí. Dneska štěstí bylo a pomohlo nám to k vítězství.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více