Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. prosince 2008

Dominik Furch vyhrál své první derby

Mladý gólman se opět ukázal ve skvělém světle. V zápase proti Spartě předvedl několik spektakulárních zákroků a dlouho odolával sparťanským střelcům. „Do zápasu jsem se dostal rychlými zákroky a kluci mi hodně pomohli,“ říká skromně slávistický talent, jenž podržel svůj tým i v samostatných nájezdech.

Byl jsi více nervózní? Bylo to tvoje první derby.
Jistá nervozita samozřejmě byla, ale dostal jsem se brzo do zápasů dobrými zákroky a chytal v pohodě a byl klidný. Škoda těch dvou branek, ale je skvělé, že jsme zápas dokázali vyhrát na nájezdy. Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale dva body jsou taky dobrý

Zaznamenáš, že proti tobě střílí třeba Výborný, velká osobnost českého hokeje?
Nemám na to moc času, soustředím se na svůj výkon a chytání.

Jak jsi viděl spornou situaci, kdy musel rozhodovat videorozhodčí?
Výborný to chytře vystřelil mně do zad a puk se odrazil směrem do branky. Jirka Drtina tam skočil a chytil to. Kluci říkali od začátku, že to nebyl gól. Puk prý viděli před čárou, takže jsem byl klidnej.

Ve třetí třetině jste během chvíle prohospodařili dvoubrankový náskok. To musela být pro tým velice těžká situace, že ano?
Nedali jsme holt šance. Další gól by je srazil do kolen. Ta první inkasovaná branka byla taková divná. Puk se mu (Výbornému) postavil na hranu a myslím, že mu to nesedlo. Přeletělo mě to strašně nepřirozeně. Při druhé brance jsem se přesouval a bohužel to tam ve sledu dorážek procpali.

Popiš, prosím, jak si viděl rozhodující nájezd, který si Výbornému vychytal.
Nedokázal to naštěstí zvednout. Na poslední chvíli jsem dal nad beton ruku a jen taktak mě to škrtlo. Puk naštěstí přeletěl branku.

Máš pocit, že to byl tvůj nejvyrovnanější výkon za A-tým Slavie?
Bylo to dobrý. Chytalo se mi dobře i ve Zlíně, tam jsem dostal jenom jeden gól. Ale je pravda, že derby je speciální zápas, takže tohle bylo asi moje nejlepší odchytané utkání.

Při nájezdech opět prokázal Jaroslav Bednář, že je skutečným mistrem těchto vypjatých momentů. Vychytal jsi ho někdy na tréninku?
Občas se mi to povede. Samozřejmě, že se dá jeho nájezd chytit, ale není to moc jednoduchý. Je to jeden z nejlepší exekutorů. S ním v týmu se výrazně zvyšuje šance vyhrát zápas na nájezdy.

Na konci měsíce tě čekají reprezentační povinnosti. Jsi před MS juniorů více vytěžován, takže si asi momentálně nemůžeš stěžovat, nebo se mýlím?
Jsem rád, že jsem dostával příležitosti i v průběhu sezony, nejen teď před mistrovstvím. Ale je to fajn, že budu pořádně rozchytanej. Jestli dostanu příležitost na mistrovství, budu jenom rád. Budu se snažit být v roli jedničky. Je to veliká šance, tak si ji nechci nechat utéct.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video