Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. prosince 2008

Jiří Doležal: Čekal jsem, že to tam Jarda zamete sám

Parádní hokejovou akci vytvořila dvojice Jaroslav Bednář a Jiří Doležal, který v polovině zápasu přidal do stíě Sparty druhý slávistický gól. Bednář dostal ideální nahrávku od Červenky a mohl skórovat do odkryté branky, ale celou akci ještě vyšperkoval nezištnou přihrávkou na Doležala, čímž slávisté dokonale rozebrali obranu Sparty.

Jaroslav Bednář měl při vašem gólů už ideální pozici, ale přesto vám ještě nahrával. Čekal jste, že vám puk ještě přihraje?
Byl už jsem trochu nervózní. Bál jsem se, že už se gólman přesune zpátky. Naštěstí tam ještě zbylo místo na mojí střelu.

Byl jste na přihrávku připravený?
Myslel jsem si, že to tam Jarda zamete sám do prázdný, ale jak si s pukem dlouho hrál, čekal jsem, že mi to ještě hodí.

Zápas byl od začátku hodně rychlý, ale dvě třetiny se zdálo, že ho máte celkem pod kontrolou. Co se přihodilo, že závěr byl tak infarktový?
Byla škoda, že jsme náš náskok neudrželi. Byl to už vyhraný zápas, ale během chvíle jsme dostali dva góly. Zavinili jsme si to sami.

Čím to bylo, že jste ve třetí třetině v podstatě přestali hrát a pustili jste Spartu do tlaku?
Sparta začala hodně útočně, vytvářeli velký tlak kolem brankoviště. Navíc dali, podle mě, šťastnej gól, kdy to Davidovi Výbornému nesedlo, trochu mu to sjelo a Dominikovi to přepadlo přes ruku. Pak se hodně tlačili do brány a vyšlo jim to, takže vyrovnali.

Konec se hrál ve velkém tempu, šance byly na obou stranách.
My jsme byli nejdřív trochu v útlumu. To je prostě vždycky nepříjemný, když ztratíte vedení, navíc takhle rychle. Ke konci jsme se do toho ale už dostali a i my jsme měli šance. Dohrávalo se to opravdu ve velkém tempu. Zaplať pánbůh, že jsme nakonec vyhráli.

Prodloužení se oproti tomu hrálo hodně opatrně. Chtěli jste zápas dovést až do nájezdů?
Prodloužení se hraje vždycky opatrně. Nějaké šance tam sice jsou, ale hraje se hlavně zezadu. Nemůže se nějak bezhlavě útočit, protože když tam někdo propadne, tak z toho okamžitě hrozí přečíslení na druhou stranu.

Derby pak rozhodl Jaroslav Bednář dalšími proměněnými nájezdy. Jak se díváte na jeho penaltovou formu?
Je to něco obdivuhodnýho. Dal jich už spoustu a vždycky je to krása. Na trénincích taky dává dost nájezdů, ale i jemu se občas stane, že nepromění. Jenže na tréninku penalty nejezdí naplno.

V nájezdech a především v zápase chytal skvěle Dominik Furch. Jakou má podle vás tento mladý gólman budoucnost?
Dominik je už teď hodně dobrej gólman. Když bude pracovat na sobě jako doteď, může to dotáhnout hodně daleko. Teď bude za nás chytat asi častěji a já mu hodně věřím. Pochytá toho opravdu hodně a navíc má takovou povahu, že je hrozně klidnej a pořád koncentrovanej. Cítíme v něm jistotu.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více