Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. prosince 2008

Nejbližší cíl? Mít po pondělku o 6 bodů navíc!

Hokejisty Slavie čeká těžký extraligový “dvojblok“. V neděli se představí na ledě vicemistra z Karlových Varů a už v pondělí doma přivítají jihočeský Mountfield. Zmobilizovat síly nebude nic lehkého, asistent Jiří Kalous však jakékoliv výmluvy předem odmítá – po svých svěřencích požaduje zisk šesti bodů. Jak na to zareaguje karlovarská Energie?

Slavia přišla o vedení s Vítkovicemi, Vary zase s Litvínovem

Když už to vypadalo, že se slávistům podařilo zapomenout na nepříliš vydařené výsledky z poslední doby, přišel tvrdý knock-out. Ve šlágru 31. kola extraligy přijela Růžičkova družina na led prvních Vítkovic a dlouho to vypadalo, že si do Prahy odveze plný bodový zisk. Po dvou třetinách vedli Pražané 2:1, navíc hned po 13 sekundách třetí části hry se prosadil střelec David Hruška. Jenže černá můra uplynulých týdnů, závěrečná dvacetiminutovka, Slavii vytrestala i tentokrát… Hadamczikovo mužstvo vstřelilo tři góly během dvou minut a nakonec vyhrálo 6:3.

Ani Karlovy Vary si páteční zápas za rámeček nedají. Na stadionu Ivana Hlinky vedly po první třetině 3:0, jenže i ony odjížděly s prázdnou. Mohlo za to rozmezí 21. a 28 minuty, kdy Kumstát a spol. čtyřikrát inkasovali a psychická výhoda se rázem přesunula na stranu soupeře. Ten zvítězil 5:4 a zanechal Energii na osmém místě tabulky, o bod za Slavií…

V bráně s Adamem Svobodou

Oba dva týmy tedy mají v neděli co napravovat. Finálové repríze by na kvalitě mělo přidat také to, že si domácí klub připravil oficiální oslavu tisícího utkání Josefa Řezníčka v extralize, což si jistě nenechá ujít žádný karlovarský fanoušek. Ten v bráně hostů uvidí Adama Svobodu, do zadních řad se vrací tvrďák Jiří Vašíček. Chybět naopak budou dlouhodobě zranění Milan Kraft s Michalem Borovanským, na několik týdnů jsou mimo také Dominik Furch, Vladimír Růžička a Jiří Jebavý, kteří se připojili k závěrečnému kempu před mistrovstvím světa dvacítek.

Jiří Kalous: Hrubé chyby nás sráží do kolen

Pane Kalous, jak velká je to nepříjemnost, že v neděli jedete na led Karlových Varů, a už v pondělí vás čeká duel s Českými Budějovicemi?
Tak dva zápasy v rychlém sledu jsou samozřejmě náročné, ale je potřeba si uvědomit, že protivník na tom bude stejně. Ty podmínky jsou vyrovnané.

S jakým bodovým ziskem byste byl z tohoto “dvojutkání“ spokojený?
S šestibodovým (bleskově).

Ve Vítkovicích to vaše mužstvo mělo velmi dobře rozehrané, ale díky zkratu ve třetí třetině nakonec neuspělo. Co se stalo?
To utkání se pro nás vyvíjelo opravdu slibně, bohužel hrubé individuální chyby nás poslaly do kolen… Musíme se na to zaměřit. Nehrajeme špatně, jenže ve třetích třetinách uděláme ty hrubky a naši předešlou snahu tím celou smažeme. Jsme bez bodů a je to škoda, protože znovu říkám, že herně jsme na tom poměrně slušně.

V posledních dvaceti minutách ztrácíte čím dál více zápasů. Nemůže to být tím, že hráčům začnou docházet síly?
To určitě ne. Po dvouminutovém kolapsu hrajeme zase dobře, i když už třeba nedáme branku. Ale za ty výpadky mohou jen ty nepochopitelné chyby.

Vyčítáte starším a zkušenějším hokejistům, že v závěru utkání nezklidní své mladé spoluhráče a nedovedou zápas k vítězství?
Já si spíš myslím, že hrajeme v klidu až moc. Vedení nás ukolébá, soupeř potřebuje vyrovnat a začne více útočit. No a z toho našeho klidu nastanou ty chyby, které nás stojí tři body.

Mohlo by vám k jejich zisku v Karlových Varech dopomoci to, že jste svého soupeře v tomto ročníku dvakrát porazili?
Tohle žádný vliv mít nebude, Vary s námi hrají vždy vyrovnaná utkání. Rozhodne disciplinovanost a to, jak budou naši hráči plnit pokyny, které jim řekneme. Já doufám, že tam urveme tři body.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více