Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. prosince 2008

Karol Sloboda se blýskl individuální gólovou akcí

Nádherná branka Karola Slobody na 3:2 bohužel na výhru nestačila. Slovenský hráč se vydal s kotoučem na výlet z vlastní poloviny a dovezl jej až do českobudějovické branky. Na obránce nevídaný kousek, který byl ozdobou bojovného utkání. ,,Spadl mi kámen ze srdce. Konečně to tam spadlo," oddychl si po zápase slávistický bek.

Mountfield hrál hodně agresivně. Byli jste na to připraveni?
Ano, věděli jsme, že po nás půjdou. I minulý zápas s nimi byl velice tvrdý. Vše se dohrávalo. Chodí hodně do branky a je k vidění plno osobních soubojů. Občas se vám hokejka dostane mezi nohy, ztratíte stabilitu a jste rázem na zemi. Oni aktivně napadají, takže se nedá otálet s rozehrávkou.

Jak jste viděl spornou situaci, kdy se budějovičtí hráči dožadovali branky, ačkoliv videorozhodčí poukázal na neplatný gól?
Hned jsem spoluhráčům říkal, že branka byla již posunutá. Rozhodčí mi dali za pravdu.

Inkasovali jste branku od hráče, který se vracel přímo z trestné lavice. To padá na vrub obránců, že ano?
Ano. Tam někdo z kluků na hráče zapomněl, nebo se prostě nestihl vrátit. Oni to bohužel potrestali. To je lacině inkasovaná branka.

Vaše nádherná branka přišla jako blesk z čistého nebe. Byla to vaše letošní první extraligová trefa, vnímal jste to?
Samozřejmě. Jsem rád, že to tam spadlo. Dlouho jsem čekal na gól a byl jsem z toho nervózní. Spadl mi kámen ze srdce. Snad už to bude jen lepší a lepší.

Hned od začátku akce jste si řekl, že se vydáte až k brance?
Jejich hráči byli na ledě již celkem dlouho. Vyhodili puk a bylo vidět, že chtějí jít střídat. Oni byli na půl cesty k střídačce a pak se museli zastavit. Měl jsem větší rychlost a nestihli na to zareagovat. Samozřejmě jsem měl i štěstí, že tam puk tak hezky prošel a jsem za to rád.

Nehecoval jste se s útočníky, že jste se již nemohl dívat, jak promarňují šance?
To, určitě ne (smích).

V prodloužení se pár vteřin hrálo tři na tři. Byl jste zrovna na ledě. Jaké je hrát v tak malém počtu hráčů?
Bylo to jen jedenáct vteřin, pak tam již skočili hráči z trestné, takže nic velikého. Ale je tam hodně místa a člověk si musí dávat pozor, aby se nikde nezapomněl a pořád byl ve hře.

Rozhodovala penaltová loterie. Letos jste již nájezdy jel, nechtěl jste jet i proti Jihočechům?
V celku jsem si na nájezdy věřil. Zápas se mi povedl a byl jsme v pohodě. Trenéři mi neřekli, tak jsem se tam nehrnul. Ale je to vždycky padesát na padesát. Nedá se říct, že bych byl specialista, ale nevadí mi je jezdit.

Reprezentační přestávka vám nyní asi přijde vhod, že ano?
Máte pravdu. Nyní jsme hodně prohrávali. Nehrajeme tak, jak máme. Dneska jsme zápas opět nedokázali udržet do vítězného konce. Puk se smolně odrazil od hokejky do protipohybu a bylo vyrovnáno. To se nám bohužel stává často. V posledních třetinách pořád dostáváme slepené a nešťastné góly. Snad to nyní skončí.

Jak se mění tréninkový režim, když se mužstvu nedaří?
My makáme na trénincích na sto procent neustále. Nic se nemění. Když se hraje hodně zápasů, tak ale nejde moc trénovat. Spíš se jdeme sklouznout a hodně regenerujeme.

Fanoušci se těší na hokejové svátky, co vy, hráči?
Jsme profesionálové, a tak k tomu přistupujeme. Bereme to tak, jak to je. Musíme hrát na sto procent svátky nesvátky. Soupeři nás nebudou o Vánocích šetřit.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více