Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
16. prosince 2008

Tomáš Žižka: Je to začarovaný kruh

Vysoký obránce sešívaných vstřelil gól již ve druhém zápase po sobě, přesto Slavia prohrála třetí zápas v řadě. Tentokrát podlehla doma hokejistům Českých Budějovic 3:4 po samostatných nájezdech. Tomáš Žižka seděl po zápase v šatně se skloněnou hlavou a jen těžko hledal slova. "Doufali jsme, že to dnes ubojujeme," posteskl si slávistický bek.

Tomáši, prohráli jste po třetí v řadě a ani předvedený výkon nebyl příliš přesvědčivý. Co tomu dnes podle vás chybělo?
My jsme měli docela dost šancí v průběhu zápasu, ale nepodařilo se nám odskočit na větší gólový rozdíl, což by nás uklidnilo. Budějovice v třetí třetině hrály dobře, vcelku nás zatlačil a asi zaslouženě daly vyrovnávací gól. My jsme chvilkami ani nevěděli, co hrát. Podle mě se na nás projevila psychika z posledních zápasů, které jsme ztratili.

Mluvíte o špatné psychice. Po výhře nad Mladou Boleslaví a Spartou se zdálo, že je krize zažehnána, ale teď opět tři prohry. Dá se říci, že jste se opět dostali do herní mizérie?
V zápase se Spartou jsme v závěru ztratili dvougólové vedení, tak tam to možná zase začalo. Je to stále dokola. Dostáváme nešťastné branky a střílíme málo gólů. Je to těžké. Dneska jsme to chtěli zlomit, bohužel to nevyšlo.

Svazuje vám ruce fakt, že liga je velmi vyrovnaná a každá ztráta bodů může znamenat propad tabulkou o několik míst?
Myslím, že ne. Spíše můžeme být relativně v klidu, že i když jsme prohráli, tak stále na tom nejsme tak špatně. Ale taková ta šňůra prohraných zápasů se na nás hodně podepsala. Nemáme to štěstí, aby nám tam spadl taky nějaký „šmudla“. Je to začarovaný kruh.

Byl jste na ledě u prvního gólu Budějovic. Radek Duda vám ujížděl a těsně před brankářem jste ho mírně zahákoval, ale on i přesto skóroval. Jaký má obránce pokyn v těchto situacích, zahákovat nebo raději pouze vytvořit tlak na útočníka?
Těžko říct. Asi jsem to měl řešit vypíchnutím nebo nějak jinak. Takhle jsem mu spíše pomohl. Chtěl jsem ho rozhodit malou sekyrkou nebo popotáhnutím, bohužel mu to nějakým záhadným způsobem sjelo a vytěžil z toho, že Adam Svoboda reagoval na jeho první pohyb a dával to do prázdné branky.

Nyní k vašemu gólu. Jak jste tuto situaci viděl z svého pohledu?
To byla práce Jardy Bednáře. Já jsem to měl jednoduché. 99% této branky je jeho podíl, já už jsem to dával jen prázdné branky.

Máte před sebou reprezentační pauzu. Na čem je podle vás během volných dnů potřeba zapracovat?
Je potřeba si psychicky odpočinout a dát se do kupy. Těch zápasů teď bylo hodně. Musíme regenerovat a připravit se na další část, protože v té se bude rozhodovat a kdo udělá šňůru vítězných zápasů, tak odskočí a bude v lepší psychické kondici na konci.

Poslední otázka je spíše technického rázu. Během víkendu se v O2 Aréně konalo mistrovství světa ve florbale a místní led prošel značnou úpravou. Bylo to nějak znát na kvalitě ledové plochy?
Já bych ani neřekl. My už jsme na tohle zvyklí, protože tady se ty akce střídají. Když hrajeme sérii domácích utkání a nic se s ledem nedělá, tak je ta kvalita lepší, ale dnes to byl spíše boj než technický hokej, takže se to nijak moc neprojevilo.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více