Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.12.2008

Po infarktovém utkání si Slavia veze z Plzně bod

, pátek 26.12.2008, Plzeň - Slavia
Plzeň
5:4p
0:2, 2:0, 2:2 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 29. Matějovský (Kracík), 34. Benák (Vlasák, Straka), 49. Tomas (Vlasák, Straka), 54. Fabuš (Kracík), 62. Kracík (Matějovský) - 12. Červenka (Bednář, Kadlec), 17. Hruška (Kadlec, Beránek), 44. Beránek (Hruška), 57. Beránek (Bednář, Hruška). Rozhodčí: Minář - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:7, navíc Dvořák - Doležal oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7760. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Sestavy

Plzeň

Francouz - Benák, S. Hudec, Redlihs, Pácal, Dresler, Smrek - Tomas, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šinágl, Adamský - Kubica, Jan Kovář, Ludvík.

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - T. Svoboda, P. Jelínek, M. Čermák - Doležal.

Pražané ztratili dobře rozehrané utkání. Hosté dvakrát prohospodařili vedení a když v 54. minutě vstřelili plzeňští branku na 4:3, zdálo se, že Slavia odjede s prázdnou. Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby však vsítil kapitán červenobílých Josef Beránek v přesilové hře vyrovnávací branku. V prodloužení rozhodl po necelých dvou minutách z rychlého protiútoku Jaroslav Kracík , bod navíc tedy zůstal v Plzni.

Domácí začali utkání velmi aktivně. Hned v úvodu si vytvořili šance. Největší měl v přesilovce Peter Fabuš. Slavistický gólman byl neprůstřelný. Hosté se v prvních čtyřech minutách vůbec nedostali do útočného pásma. V 7.minutě ujel slavistické obraně Tomas a rozhodčí nařídil trestné střelení. Jeho exekuce se chopil Straka. Neúspěšně. V čase 11:09 se na steč rozjel Roman Červenka a jeho střela propadla Francouzovi mezi nohama do branky - 0:1. Plzeň se snažila o vyrovnání, protože vzhledem k poměru počtu šancí a vstřelených gólů byl pro domácí tenhle stav více než nepříznivý. Ovšem místo toho přišla přesilovka sešívaných a další gól. Střelou od modré upravil skóre David Hruška – 0:2. Šance si z plzeňské strany dokázal vytvořit pouze první útok. Nic ze svého náporu ale nevytěžil. V 19.minutě se ještě vytáhl Francouz proti Červenkovi, který zůstal před jeho brankou úplně nekrytý. Na první přestávku odcházela Plzeň s dvoubrankovým mankem.

Ve 23.minutě spálil Tomas téměř stoprocentní šanci na snížení. Sám v prostoru mezi kruhy mířil pouze do brankáře Svobody. Vzápětí přišla slavistická přesilovka 5na3 a Plzeň zase měla o starost víc. Francouz vychytal nejprve kombinace Hrušky s Beránkem a hned poté znemožnil skórovat samotnému Hruškovi, tentokrát krásným zákrokem lapačkou. Plzeň hlavně díky němu dvojnásobné oslabení přežila. Ve 28.minutě připravil Straka Tomasovi další gólovou příležitost. Ale i ta zůstala nevyužita. Až v čase 28:29 zužitkoval Radek Matějovský vyhrané buly a z mezikruží střelou k levé tyči snížil - 1:2. Při další šanci Tomas v rozhodující chvíli zlomil hůl, ale jeho spoluhráči dokázali ještě rozehrát znova a Václav Benák celou akci dělovkou od modré dokonal - 2:2. Slavia ovšem nesložila zbraně. Hned po vhazování vtrhl do útoku Beránek. Francouz vytasil efektní semafor a udržel vyrovnané skóre. Zuby si na ně vylámal i Bednář, jemuž stál v cestě pro změnu beton. Plzeň byla jako znovuzrozená. Hlavně autor vyrovnávacího gólu Benák byl při chuti a vehementně Svobodu ostřeloval. Hudec se vydal přímo před bránu a zle zatápěl slavistickému gólmanovi. Také Matějovský si chtěl ještě rozšířit gólovou sbírku, ale nemířil přesně. Každopádně po druhé třetině se šlo domácím do kabiny veseleji.

V úvodu poslední dvacetiminutovky dostala Plzeň možnost přesilové hry. V její polovině Redlihs střílel, Straka tečoval a zvonila tyč slavistické branky. Už v plném počtu na obou stranách musel zasahovat Francouz proti Beránkově střele přímo z buly. Jenže v čase 43:30 už napodruhé nezasáhl. Puk vyslaný Josefem Beránkem mu propadl za záda - 2:3. Ve 48.minutě hráli domácí minutu trvající přesilovku 5na3. Straka našel Vlasáka u pravé tyče, ten však mířil příliš vysoko. Přesně s návratem čtvrtého slavistického hráče se konečně prosadil Roman Tomas. Po kombinace se Strakou a Vlasákem měl snadnou práci, když zasouval puk do odkryté branky – 3:3. Po gólu byla Slavia trochu aktivnější. Kadle ani na dvakrát ale Francouze nepřekonal. Časomíra se zastavila na 53:33. Plzeň hrála přesilovku, Kracík přihrál zpoza branky Peteru Fabušovi, který seřídil mířidla přesně a Plzeň poprvé v utkání vedla - 4:3. V 57.minutě ovšem hrála Slavia přesilovou hru také. A využila ji hned po 23 vteřinách. Nejprve Francouz slavistického kapitána téměř zázračně vychytal, ovšem s dorážkou už Josef Beránek i s dávkou štěstí uspěl - 4:4. Strhnout vedení opět na svou stranu mohli domácí také v početní výhodě, ale soupeře nenapodobili, a tak šlo utkání do prodloužení.

Ve druhé minutě nastavení času udělal neuvěřitelnou hrubku Smrek, když v podstatě daroval puk Bednářovi, který se řítil sám na Francouze. Ten však nastavil betony a vykryl slavistického ostrostřelce. Rozhodnutí na svá bedra vzal tedy Jaroslav Kracík. V čase 61:52 prostřelil Svobodu a získal pro Plzeň 2 body za vítězství 5:4 v prodloužení.

Autor Tomáš Houska, Adéla Maxianová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více