Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. ledna 2009

Tomáš Micka: Žádný zápas není snadný

Slávistický buldozer Tomáš Micka si v utkání proti Kladnu připsal gól a dvě asistence. Po jeho brance na 2:0 z páté minuty Slavia ovládla utkání. Když ve čtrnácté minutě nabil na modrou čáru Janu Novákovi, bylo již téměř jisté, že hosté odjedou z Prahy s prázdnou. „Zápas jsme zvládli jako tým,“ pochvaloval si skromně Micka.

Zápas se domácím povedl po všech stánkách. Slavia soupeře přejela. Skóre 5:1 mluví za vše. Kvantum šancí navíc červenobílí promarnili. „Dneska jsme hráli výborně, snažíme se hrát zezadu a dělat rychlé protiútoky a tahle hra přináší ovoce. Díky bohu za to, že nám to tam padá,“ je rád Tomáš Micka.

Po první třetině, kdy domácí vedli 3:0 a kdy se Kladno nezmohlo téměř na nic, zavládla v hledišti euforie. V kabině však nikoliv. „Je pravda, že první třetina z naší strany neměla chybu, ale v předchozích zápasech jsme také vedli o několik gólů, pak jsme dostali blbé góly a bylo z toho ještě drama. Takže dneska jsme se soustředili na obranu a rychlé protiútoky,“ řekl Micka a dodal: „Chvílemi jsme je v druhé třetině zbytečně pouštěli do hry. To bylo z naší strany vcelku zbytečné.“

Domácí hokejisté se rozhodně nenechali třígólovým náskokem uspat. Moc dobře vědí, že to se v hokeji může hodně rychle vymstít. „Když si vezmete minulý zápas s Libercem, tak jsme se dostávali pod tlak téměř celou třetí třetinu. To jsme také vedli o tři branky a mohlo to dopadnout špatně. Nelze nic podcenit,“ uvědomuje si Micka.

Slavia si ve čtyřzápasové domácí sérii připsala čtyři vítězství. Po každé byl v brance Stanislav Neruda. Téměř pětatřicetiletý extraligový debutant. „Standa chytá výborně. Nesmíme ale zapomenout, že Áda nás držel první polovinu sezony. Musíme zodpovědně bránit a co nejvíce gólmanovi pomáhat. Ať je v brance, kdo chce,“ říká Micka.

Slávistický hráč s „61“ na zádech asistoval ve 42. minutě Milanovi Kraftovi při brance na 4:0. Oplatil mu tak skvělou přihrávku na jeho branku. Na Kraftovi s Mickou bylo v průběhu sezóny vidět, že hodně chtějí prodat ze sebe to nejlepší. Gólové úspěchy však moc často nepřicházely. „Nevím, jestli se nám zvedá forma, ale je pravda, že dneska nám zápas sednul a já jen doufám, že v tom budeme i nadále pokračovat,“ dodává Micka. Slávističtí fandové si jistě přejí to samé.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více