Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.1.2009

Junioři se vrací z Pardubic bez bodu

34. kolo, pátek 9.1.2009, Pardubice - Slavia
Pardubice
6:2
2:1, 2:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Nosek (Sodomka), 12. Dobiáš (Bendík), 32. Krejnus (Kindl), 38. Buchtele (Kindl), 54. Bendík (Kaut), 58. Bendík - 5. Haffenrichter (Vrdlovec), 24. Vokál (Česnek) Rozhodčí: Stolín – Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 13:13. Využití: 1:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 6:2.

Sestavy

Pardubice

Landsman – Zdráhal, Drtina, Krejnus, Vondráček, Havlík, Poskočil – Radil, Kindl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Nosek, Čapek, Pilař, Bendík, Kapec, Matějček, Sodomka.

Slavia

Meravý – Blažek, Barák, Horváth, Krejčí, Gaisler, Humpolíček – Poletín, Doležal, Mavrojendis, Hellar, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek, Trdlovec.

Zápas se odehrával ve vysokém tempu a když byl stav po pěti minutách 1:1, zdálo se, že půjde o vyrovnaný souboj. To platio i v minutě 24., kdy Vokál v přesilovce srovnal na 2:2. Jenže pak se domácí Pardubice dalšími dvěma góly ve druhé třetině utrhly a slávisté už nedokázali reagovat a nakonec prohráli vysoko 2:6.

Úvod utkání se odehrával v rychlém tempu a Pardubičtí již ve čtvrté minutě po sérii několika neproměněných šancí vstřelili úvodní branku utkání po Noskově akci – 1:0.

Radost domácích netrvala však příliš dlouho, jelikož slávistický hráč Michal Meravý po individuální akci vyrovnal stav utkání na 1:1.

Vstřelená branka hostující hráče nakopla a v následujících minutách si vytvořili několik slibných šancí. Nicméně jejich tlak byl přerušen v deváté minutě, kdy Pražané faulovali a museli čelit přesilové hře. První oslabení se jim podařilo ubránit. Nikoliv však druhé. Několik vteřin poté, co hosté hráli opět v plném počtu Vokál fauloval a usedl na trestnou lavici. Toto oslabení již hosté neubránili a v 11. minutě poslal Dobiáš domácí do vedení – 2:1.

Tento gól vlil Pardubicím krev do žil a ti si vytvořili po zbytek třetiny tlak a soupeři nedovolili takřka žádnou šanci.

Počátek druhé třetiny poznamenal faul domácího hráče a následná hra Východočechů v oslabení. Hosté tuto vhozenou rukavici zvedli a vyrovnali stav utkání po Vokálově trefě – 2:2.

V tento okamžik se hra vyrovnala a zápas zůstal opět otevřený a to až do doby, kdy domácí hráč Robert Krejnus vstřelil branku v polovině zápasu ve hře čtyři na – 3:2.

Tento gól byl pravděpodobně v celém utkání rozhodující, jelikož po jeho obdržení se hosté dostali pod velký tlak domácích a vytvořili si jen občasné kusé šance. Po sérii několika neproměněných šancí ve 38. minutě zvýšil Jan Buchtele stav utkání na 4:2.

Vstup do třetí třetiny byl velmi vlažný na obou stranách a hra byla velmi často přerušována. V 53. minutě oživila, pro diváky mdlou třetinu, hromadná rvačka po níž následoval gól Pardubic a zvýšení vedení. Trefil se Branislav Bendík – 5:2.

Atmosféra utkání byla velmi nervózní, což potvrdila další hromadná rvačka, po jejímž konci byly obě trestné lavici plně obsazeny. Konec utkání byl již ze strany Slavie odevzdaný. Za zmínku snad jen stojí samostatný průnik, který domácí gólman Filip Landsman s přehledem vytěsnil. V 58. minutě Pardubice svým druhým gólem v utkání zvýšil na konečných 6:2 Branislav Bendík.

Autor Dominik Landsman, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více