Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
12. ledna 2009

Fanoušci pozor, kamera je připravena, projekt VOX arena startuje!

Základní část hokejové O2 extraligy vrcholí a kromě lítých bojů o pozice pro play-off se mohou fanoušci v O2 areně těšit na další atraktivní novinku - tzv. VOX arenu. Chcete na kameru předvést bojový pokřik, pochválit Jardu Bednáře nebo třeba vyznat lásku slečně z vedlejšího sektoru? Nyní budete mít možnost! "Rádi bychom posunuli doprovodný program v areně zase o úroveň výš tím, že dáme fanouškům do rukou mediální prostředek, pomocí kterého se mohou před kamerou libovolně a veřejně projevit," uvedla Petra Rehwaldová ze společnosti KPS MEDIA.

Mohla byste ve zkratce shrnout, co si mají fanoušci pod VOX arenou představit?
Je to velmi jednoduché. V O2 areně je zřízena místnost s kamerou. Fanoušci mohou před každým zápasem i během něj před kameru předstoupit a prezentovat se. Počítáme s tím, že záběr "výstupů" bude hodně široký. Fanoušci mohou vzkázat DJovi, jaké písničky by chtěli hrát nebo jaké už slyšet nechtějí. Mohou zvát ostatní na fanouškovská setkání. Mohou povzbudit celý tým nebo něco pěkného vzkázat konkrétnímu hráči. Nebo se mohou projevit i po vizuální stránce - předvést bojový pokřik, zarecitovat hokejovou básničku, hecovat fanoušky soupeře. Ale mohou přes kameru poslat třeba i čistě osobní vzkaz.

Fanoušky určitě bude zajímat, kdy a kde se jejich vzkazy objeví.
Natočený materiál se bude prezentovat především na kostce při hokeji, ale z technických důvodů nejdříve na příštím utkání. Obraz a zvuk se totiž budou ukládat na záznamové zařízení a mezi dvěma zápasy technik záznam projde a připraví si z toho šoty, které se budou prezentovat na dalším zápase. Pokud se projekt slušně zaběhne a bude to po technické a organizační stránce reálné, můžeme v budoucnu udělat službu pružnější, například že během zápasu budeme pouštět to, co se nabere před zápasem.

Bude se vše vysílat striktně na příštím zápase, nebo si mohou fanoušci svůj vzkaz či výstup "předtočit" na delší dobu dopředu?
S tím počítáme, rádi bychom vyšli fanouškům vstříc. Takže pokud někdo bude chtít, aby byl záznam s jeho výstupem odprezentován na jiném, než na nejbližším utkání, stačí, když to na začátek výstupu uvede a my mu rádi vyhovíme.

Předpokládám, že ne zcela vše, co fanoušci předvedou, bude zveřejněno. Jak bude probíhat výběr příspěvků?
Není naším zájmem fanoušky nějak cenzurovat, ale určitá pravidla budou muset příspěvky splňovat. Je pochopitelné, že ven se nedostane nic, co by odporovalo zákonům a dobrým mravům, co by bylo vulgární, urážející nebo diskriminační. A protože budeme klipy vysílat na domácích zápasech Slavie a také na slávistickém webu, nebudeme z pochopitelných důvodů zveřejňovat příspěvky, které by byly namířeny proti Slavii, nebudeme zveřejňovat třeba negativní hodnocení O2 areny a podobně. VOX arena je určena především pro zábavu fanoušků, není myšlena jako "kniha přání a stížností". To ovšem neznamená, že budeme veškeré negativní vzkazy přehlížet. Pokud půjde třeba o nějaký negativní zážitek nebo kritiku, můžeme vzkaz tlumočit na příslušná místa, ale nebudeme to prezentovat veřejně. Budeme také limitování časovými možnostmi prezentace natočených záznamů, takže bude-li příspěvků víc, než budeme schopni odvysílat, vybereme ty lepší či zajímavější. Doufáme, že fanoušci tato logická omezení pochopí a i tak si do VOX areny najdou svoji cestu.

Hned se nabízí další otázka - kde fanoušci "VOX arenu", tedy onu místnost s kamerou, najdou, a jak vlastně natáčení bude probíhat?
Místnost je na hlavním ochoze u vchodu do sektorů 120. V místnosti je za poloprůhledným zrcadlem umístěna statická kamera, která bude neustále natáčet, a to od otevření O2 areny do začátku třetí třetiny. Fanoušci tak mají dostatek času jak před zápasem, tak během něj. Fanoušci si mohou před zrcadlem výstup zkusit klidně nanečisto, mohou se sami nebo se svými kamarády před kamerou připravit a "naštelovat". Pro kontrolu budou mít k dispozici i monitor s náhledem záběru kamery. Mohou kdykoliv začít se svým výstupem a pokud se jim něco nepovede nebo to chtějí zkusit ještě lépe, není problém, jednoduše začnou znovu. Náš technik pak vybere to, co bylo dle jeho mínění nejlepší.

Zmiňovala jste i zveřejňování videa na webu?
Ano, budeme spolupracovat s webem hc-slavia.cz, kde bychom rádi zveřejňovali nejlepší výstupy. Se záznamy se dá pak i různě pracovat, můžeme třeba udělat zpětně hitparádu nejlepších příspěvků, nebo třeba vyhlásit tematickou soutěž o nejvtipnější pokřik a podobně. Stačí, když budou fanoušci sledovat moderátora v hale a zprávy na webu Slavie, kde bude mít VOX arena svoji sekci, a dozví se vše podstatné.

Říkala jste, že VOX arena je určena pro fanoušky Slavie. Znamená to, že fanoušci hostujícího týmu budou mít vstup zakázán?
To zase ne, nechceme brát možnost vyjádřit se ani hostujícím fanouškům. Ti to jen budou mít z počátku méně praktické v tom, že se jejich výstupy (stejně jako výstupy slávistů) budou pouštět až na dalším zápase. Určitě nebudeme zveřejňovat něco, co by bylo proti Slavii, musíme respektovat domácí prostředí. Pokud ale fanoušci hostí předvedou něco opravdu zajímavého nebo zábavného, rádi to samozřejmě uveřejníme.

Kdy plánujete VOX arenu spustit?
Vše již máme připravené, takže fanoušci už teď mohou začít přemýšlet, s čím se předvedou. Možnost budou mít už v úterý na zápase s Pardubicemi a během dalšího zápasu s Mladou Boleslaví. Natočené materiály pak budeme prezentovat při nedělním zápase se Spartou.

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více