Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. ledna 2009

Novák míří do Mladé Boleslavi. "S odchodem jsem počítal," přiznává

Obránce Jan Novák opouští kádr pražské Slavie. Odchází na hostování do Mladé Boleslavi. "Moc se tam těším. Jdu do klubu, který o mě stojí a má ve mně důvěru. Slavia ji neměla... říká třicetiletý bek, jenž se do červenobílého tábora vrátil loni v lednu. Nyní ho bez famfár opouští.

Odchovanec Havlíčkova Brodu, který si extraligu zahrál pouze ve slávistickém dresu, dostal zelenou k odchodu už dříve. Po zdlouhavých jednáních se dohodl s Mladou Boleslaví. V ní bude hostovat do 30. dubna 2009.

“S odchodem jsem počítal. Zhruba před měsícem mi na Slavii řekli, že už mi nevěří a chtějí mě poslat jinam. Takhle to v hokeji chodí. Nejsem první ani poslední, kdo si musel sbalit kufry a odejít.“ tvrdí vyhlášený střelec od modré čáry, o kterého se zajímalo hned několik českých klubů.

"Byly tam nabídky z extraligy i první ligy, rýsovala se také cizina, která ale nevyšla. Nakonec jsem si vybral Boleslav,“ podotýká.

Trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička jeho odchod vysvětluje slovy: "Nemohli jsme být spokojeni s Honzovými výkony, které neodpovídaly jeho finančnímu ohodnocení.“

Vyvstává však otázka, co s Novákem bude v květnu, kdy se má do Slavie vrátit. Má zde totiž smlouvu do konce sezony 2009/2010.

"Je možné, že se k nám Honza vrátí. Ovšem musíme se dohodnout za jakých smluvních podmínek,“ říká jasně Růžička.

Novák k tomu poznamenává, že pokud by "ořezání" jeho kontraktu nebylo příliš drastické, na nabídku by kývnul. Ze Slavie se mu neodchází lehce. "Když jsem se sem vracel, znal jsem všechny kluky... Na konci sezony jsme oslavili titul, což bylo samozřejmě krásné," vzpomíná Novák, který si za svou kariéru vyzkoušel angažmá v ruské Kazani, švédské Skelleftee či finském Kärpätu Oulu.

V Boleslavi na něj čekají jako na smilování, jelikož řeší akutní problémy s defenzivou. Hostování končí Hunkesovi a ke zraněným přibyl bek Jindra.

Pikantností je, že se Novák může na ledě Slavie zase brzy objevit. A to už v pátek, kdy do O2 areny přijede právě Mladá Boleslav. "Určitě chci nastoupit. První zápas za Boleslav však odehraji už v úterý, kdy jedeme do Plzně," uzavírá zkušený obránce.

Autor Tomáš Houska, OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více