Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. ledna 2009

Michal Vondrka po zápase chválil hlavně obrannou hru a výkon brankáře

P r a h a - Michal Vondrka měl v zápase proti Pardubicím nahradit nachlazeného Jaroslava Bednáře a nastoupil tedy po boku Romana Červenky a Jakuba Sklenáře. Zápas se mu povedl a svůj výkon korunoval gólem na 2:0. K vítězství podle Vondrky přispěla hlavně organizovaná hra ze zajištěné defenzivy: "My jsme se soustředili na hru dozadu a snažili se hrát organizovaně. Díky tomu a díky dobrému výkonu brankáře jsme vyhráli."

Dnes se hrál zápas o první místo. Oproti očekávání se ale nehrál příliš útočný hokej. Bylo to dáno tou důležitostí dnešního utkání?
Já nevím jak ostatní, ale já sem to bral jako normální zápas. Ale vím, že s Pardubicemi je to vždycky trošku více vyhecované. Většinou přijede hodně lidí z Pardubic a celkově ta atmosféra je odlišná než v jiných zápasech. Zezačátku to bylo takové oťukávání, ale pak se to rozjelo.

Přitom vašem gólu před vámi stálo několik hráčů. Mířil jste nebo jste se prostě snažil trefit branku?
Do toho místa jsem si najel podruhé, předtím jsem to nedostal, ale tentokrát se to odrazilo od Beryho ke mně a David Hruška výborně zaclonil před brankářem, který vůbec nic neviděl, takže už nebylo tak těžké ho překonat.

Vy jste od začátku nastoupil do té lajny, která byla v posledních zápasech hodně produktivní místo Jaroslava Bednáře. Jak bylo těžké nahradit tohoto hráče a jak se vám osobně hrálo s dojicí Červenka-Sklenář?
Tahle formace má teď velkou formu a já jsem šel místo Bedýnky na pravé křídlo. Už dva roky tady ve Slavii hraji levé křídlo, takže to byl takový malý oddych, protože na pravém křídle nemusíte tolik bránit.(úsměv)… Nicméně to nebylo špatné. Jarda Bednář je ale výborný hráč, který si sjíždí dorazu pro puky a kluci si s nim asi rozumějí víc než se mnou, ale myslím si, že to nebylo až tak hrozné.

Špice tabulky je hodně vyrovnaná a čtyři mužstva byla před dnešním utkáním prakticky ve stejné bodové úrovni. Vy jste se touto výhrou posunuli na první místo. Sledovali jste nějak na dálku, jak si vedou ostatní mužstva?
Do konce základní části chybí nějakých 12 zápasů, takže se tam toho může ještě hodně semlít. Já to beru tak, že je to jedno, jestli jste první, druzí nebo třetí, když jste takhle na špičce. My jsme se koukali na výsledky až teď po zápase a během utkání jsme to nijak nesledovali.

Před utkáním proběhly v kádru Slavie dvě změny. Odešel Adam Svoboda a Jan Novák. Jak na tyto pohyby v mužstvu reagujete vy jako hráči?
Tak určitě nás to mrzí. Byli to výborní hráči, ale tohle je věc vedení a my to musíme respektovat. Je to prostě tak, jak to je a nic se s tím dělat nedá.

V dalším zápase přivítáte doma tým Mladé Boleslavi, která je momentálně na předposledním místě. Vy jste dnes porazili první tým tabulky. Nebude pro vás těžší se motivovat na zápas s relativně slabším soupeřem?
Určitě ne. My máme sice sérii vítězných zápasů, ale motivace bude veliká, protože Boleslav hraje výborně a teď několik posledních zápasů vyhrála. To, že jsou předposlední, vůbec neukazuje sílu toho mužstva. Od té doby, co k nim přišel Radim Vrbata, tak se hodně zvedli a myslím si, že zápas proti nim bude hodně náročný. Takže motivace určitě chybět nebude.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více